Gazete Vatan Logo

Fahrilere kadro verilecek mi 2023, fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro var mı? Diyanet fahrileri kadroya alınacak mı, sözleşmeliye kadro 2023 kimleri kapsıyor?

500 bin personeli kapsayan sözleşmeliye kadro düzenlemesinde sona gelindi. Çalışmaları tamamlanan sözleşmeli personele kadro Meclis'e geliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu katıldığı canlı yayında 500 bin sözleşmeliyi ilgilendiren düzenleme için 12 Ocak’a işaret etmişti. Peki, Fahrilere kadro verilecek mi 2023? Diyanet fahrileri kadroya alınacak mı, fahri kur'an kursu öğreticilerine kadro var mı, sözleşmeliye kadro 2023 kimleri kapsıyor?

Fahrilere kadro verilecek mi 2023, fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro var mı? Diyanet fahrileri kadroya alınacak mı, sözleşmeliye kadro 2023 kimleri kapsıyor?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan katıldığı canlı yayında sözleşmeliye kadro yasa teklifinin yarın (12 Ocak) öğleden sonra TBMM'ye sunulacağına sözlerinde yer verirken, düzenlemenin bu ay yasalaşması bekleniyor. Peki, Fahrilere kadro verilecek mi 2023? Diyanet fahrileri kadroya alınacak mı, sözleşmeliye kadro 2023 kimleri kapsıyor? Fahri Kur'an kursu öğreticilerine kadro var mı?

Fahrilere kadro verilecek mi 2023?

Diyanet İşleri Başkanımızdan, müftü, vaiz, imam, müezzin, Kur’an kursu öğretici, bu arada vekil imam ve fahri Kur’an kursu öğreticilerinin kadro taleplerinin yerine gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

17 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme 2. kez fahri olanlara kadrolu olma ayrıcalığı verilmişti.

Diyanet-Sen, Diyanet’teki 35 bin sözleşmeli personelin yanı sıra “vekil ve fahri hocaların” da kadroya alınmasını istedi, ancak sözleşmeli personele kadro düzenlemesi vekil ve fahrilere kadro verilmesini kapsamıyor.

Sözleşmeliye kadro 2023 kimleri kapsıyor?

Haberin Devamı

TRT Haber'de yer alan habere göre sözleşmeliye kadro düzenlemesi hakkında şu ifadeler yer aldı:

Düzenlemeden faydalanabilmek için 3 yıl çalışma şartı aranacak ve 1 yıl aday memurluk süreci olacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışanlar kadro hakkı elde edebilecek.

Düzenlemeyle, 4/B maddesi kapsamındakiler, kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 197 bin kişi kadro hakkı elde edecek. 230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisi de değişiklikten yararlanacak. Çalışma sözleşmelilerin büyük çoğunluğunu kapsayacak.

Sözleşmeli personel, kadroya geçtiğinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girebilecek. Tayin hakkında eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinler bir sonraki yıla aktarılabilecek. Kadroya geçildiğinde kamu görevlilerinin tüm hakları sözleşmelilere de verilecek. Böylece kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkacak.