Gazete Vatan Logo

EYT ertelendi mi, EYT son durum nedir? Nureddin Nebati EYT açıklaması! EYT ne zaman çıkacak?

EYT son dakika açıklamaları, haberleri merakla takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Peki, EYT ertelendi mi, EYT son durum nedir? EYT ne zaman çıkacak? İşte Bakan Nureddin Nebati EYT açıklaması…

EYT ertelendi mi, EYT son durum nedir? Nureddin Nebati EYT açıklaması! EYT ne zaman çıkacak?

Kabine Toplantısı sonrası bütçe görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT konusuna değindi. EYT'ye ilişkin olarak konuşmasında, "EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak titizlikle yürütüyoruz. Çalışmanın detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince kamuoyuna açıklanacaktır." ifadelerini kullandı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT ertelendi mi, EYT son durum nedir?

EYT ertelendi mi, EYT son durum nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili çalışmaların henüz tamamlanmadığını söyleyerek, “Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz” dedi.

Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bilgin, şunları söyledi:

“EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı. Çalışmamız bitince açıklayacağız. Burada gizli bir şey yok. Mecliste anlattım; EYT ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran rakamları bir buçuk milyon demiştik. Şimdi 1 milyon 800 bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var.

Haberin Devamı

“Ay sonuna kadar bitecek”

EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil uzun zamandır çalışıyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü EYT çalışması 2022 yılının ikinci yarısında hızlandı. Haziran ayı itibarıyla EYT düzenlemesine tabi olacak 8 Eylül 1999 öncesi prim günü ve sigortalılık süresini tamamlamış 1,5 milyon kişinin olduğu ifade edilirken, bu rakamın Ocak 2023'te 1,7-1,8 milyon kişiye yükselmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM'de Bakanlığın bütçe görüşmeleri için yaptığı konuşmada 4 madde öne çıktı.

EYT yasa tasarısını Ocak ayı gelmeden Meclis'e getirmeyi planlıyoruz

EYT düzenlemesi en kapsamlı şekilde olacak

İşçi-işveren herkes dinlenecek

Yaş şartı kalktığı zaman emeklilik için 1,6 milyonu aşkın hak sahibi var

EYT yaş şartı olacak mı?

Bütçe görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ''EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak, dikkatli bir biçimde yürüyoruz. Çalışmanın detaylarını Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince açıklanacaktır.'' ifadelerini kullandı.