Gazete Vatan Logo

Çiftçiye kuraklık desteği ne zaman verilecek 2021? Kuraklık desteği kimlere, hangi illere verilecek, şartları ne? Kuraklık desteği Resmi Gazete’de yayımlandı!

Yüzde 50-60 oranında verim kaybı yaşayan çiftçilere verilecek olan kuraklık desteği hakkındaki aramalar devam ediyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karar sonrası Kuraklık desteği ne zaman yatacak? sorusuna yanıt arayanların sayısı arttı. Peki, Çiftçiye kuraklık desteği ne zaman verilecek, şartları nelerdir? Kuraklık desteği hangi illere ve kimlere verilecek? Kuraklık desteği ne kadar?

Çiftçiye kuraklık desteği ne zaman verilecek 2021? Kuraklık desteği kimlere, hangi illere verilecek, şartları ne? Kuraklık desteği Resmi Gazete’de yayımlandı!

Verim kaybına göre, dekara en fazla 100 liraya kadar kuraklık desteği verilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Çiftçiler şimdi merak içinde gözlerini kuraklık desteğinin ödeneceği tarihe çevirdi. Çiftçiye kuraklık desteği ne zaman verilecek 2021? Kuraklık desteği kimlere, hangi illere verilecek, ne kadar?

KURAKLIK DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK, ŞARTLARI?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kuraklık nedeniyle yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak.

Destekleme ödemesi, yetersiz yağış nedeniyle kuru şartlarda üretimi yapılan buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut ve mercimek ürünlerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen tarım havzalarındaki köylerde yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere yapılacak.

Karara göre verim kayıpları oranlarına göre destek miktarı dekara 30-100 TL arasında doğrudan olacak.

Desteklemeden yararlanacak ürünlerdeki verim kaybı oranları; meteorolojik veriler, TARSİM kayıtları ve İl/İlçe Hasar tespit Komisyonları kayıtları dikkate alınarak İl/İlçe Tahkim Komisyonları tarafından belirlenecek.

Haberin Devamı

KURAKLIK DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kuraklık desteği, illerin tarım müdürlükleri tarafından farklı tarihlerde duyurulacak. Ödeme tarihlerinin kasım ayında netleşmesi bekleniyor.