Gazete Vatan Logo

Bugün asgari ücret açıklanacak mı, asgari ücret saat kaçta belli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zam oranını ne zaman açıklayacak?

2022 Asgari ücret zammı heyecanla bekleniyor. 7 milyon asgari ücret çalışanı asgari ücret görüşmelerini sabırsızlıkla takip ediyor. Asgari ücret zammının 1 Temmuz'dan geçerli olmasını öngören yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, ''Asgari ücret saat kaçta açıklanacak, asgari ücret zam ne zaman açıklanacak, 2022 yeni asgari ücret ne kadar olacak?'' sorularının da yanıtları merak edildi.

Bugün asgari ücret açıklanacak mı, asgari ücret saat kaçta belli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zam oranını ne zaman açıklayacak?

Asgari ücret temmuz zammı için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası zam yapılacağını açıklamasının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde olmak üzere iki kez toplandı. Hükümet, işçi ve işverenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Bakan Bilgin, 1 Temmuz'da kararın verileceğini işaret etti. Peki, asgari ücret zam oranı saat kaçta, ne zaman açıklanacak? 2022 yeni asgari ücret ne kadar oldu? İşte, 2022 asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler…

Asgari ücret saat kaçta açıklanacak, Erdoğan asgari ücret zam oranını ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından asgari ücrete ara zam yapılması konusunda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya geldi.

Yeni rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesi dönüşü bugün açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile açıklaması bekleniyor. Asgari ücret zam oranı, güncel asgari ücret ve tüm detaylar haberimizde olacak.

Haberin Devamı

Resmi Gazete asgari ücret zammı 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zammın belirlenmesi için çalışmalarına devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Asgari ücret zammının temmuzdan itibaren geçerli olmasını öngören yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişiklikle, asgari ücrete yapılacak ara zam 1 Temmuz ayı itibarıyla yürürlüğe girecek.

Şu an asgari ücret ne kadar?

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

Haberin Devamı