Gazete Vatan Logo

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yüzde 73.50...

Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme. Asgari ücret zammı için gözler o tarihe çevrildi. Asgari ücret 2022, yüzde 36,08 olduğu ortamda beklentilerin üzerinde yüzde 50,5 zam alarak 4 bin 253 lira 40 kuruşa yükselmişti. Enflasyon mart ayında yıllık yüzde 61.14'e çıktığında asgari ücrete ara zam tartışması gündeme geldi. Yıllık enflasyon nisan ayında yüzde 69.97'ye, mayıs ayında ise yüzde 73.50'ye yükseldi. Bu oran asgari ücrete yapılacağı tahmin edilen zam için milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı. Daha önce Bakan Bilgin'in de gündeme getirdiği konuyla ilgili peş peşe gelen açıklamalar ek zam iddialarına adeta ışık yakmıştı. Hal böyleyken "2022 Asgari ücrete ek zam gelecek mi, Temmuz'da ara zam var mı yapılacak mı?" soruları yeniden gündemdeki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda da "Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir" ifadelerini kullanmıştı. İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yüzde 73.50...

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması. Bilindiği üzere son dönemde asgari ücrete Temmuz ayında ek zam iddiaları gündemde yer alıyordu. Konuya ışık tutan ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı; "İşçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz..." ifadelerini kullanarak yeni zam için umutlandırdı. Vatandaşlar Haziran ayı ile beraber "2022 Asgari ücrete ek zam gelecek mi, Temmuz'da ara zam var mı yapılacak mı?" sorularını ülke gündeminde tutmaya devam ediyor. İşte asgari ücret zammı ile ilgili son durum ve tüm gelişmeler...

Asgari ücret 2022, yüzde 36,08 olduğu ortamda beklentilerin üzerinde yüzde 50,5 zam alarak 4 bin 253 lira 40 kuruşa yükseldi.

ASGARİ ÜCRET 2022 TEMMUZ ZAMMI OLACAK MI?

Enflasyon mart ayında yıllık yüzde 61.14'e çıktığında asgari ücrete ara zam tartışması gündeme geldi. Yıllık enflasyon nisan ayında yüzde 69.97'ye, mayıs ayında ise yüzde 73.50'ye yükseldi.

GÖZLER O TARİHE ÇEVRİLDİ

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber asgari ücrete ara zam konusunun da netleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

AK PARTİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası asgari ücret 2022 Temmuz zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Ömer Çelik, "Asgari ücret ve dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir.Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir. AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz, genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.