Gazete Vatan Logo

Asgari ücret temmuz zammı var mı? 2022 asgari ücret zammı ile ilgili açıklama!

Enflasyon ile birlikte alım gücünün düşmesi asgari ücret zammı ile ilgili beklentileri arttırırken AK Parti’den asgari ücret ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir katıldığı bir televizyon programında temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Asgari ücret zammı ile ilgili yeşil ışık yakan Kandemir, ilgili bakanlıkların zam ile ilgili çalışma yaptıklarını duyurdu. Peki, Asgari ücret temmuz zammı var mı? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne kadar olur? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler…

Asgari ücret temmuz zammı var mı? 2022 asgari ücret zammı ile ilgili açıklama!

2022 yılı asgari ücrete sene başında zam yapılmıştı. Yılın ortalarına gelirken enflasyondaki artış, asgari ücret alanların da belini büktü. Zaman zaman hükümet ve AK Partililerden gelen asgari ücrete yapılacak ara zam ile ilgili açıklamalar gözleri temmuz ayına çevirdi. Alım gücünün düşmesiyle asgari ücrette ara zam beklentileri artarken son açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’den geldi. Katıldığı televizyon programında konuşan Kandemir, ilgili bankanlıkların asgari ücret ile ilgili çalışma yaptıklarını dile getirdi. Peki, Asgari ücret temmuz zammı var mı? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne kadar olur? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler…

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI VAR MI?

NTV yayınında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya ''Ekstra önlem alınması gerekiyorsa bununla alakalı ilgili bakanlarımız çalışmalarını yapmaya devam ediyorlar'' yanıtını verdi. Kandemir, sonbahardan itibaren enflasyonda hissedilir bir düşüş olacağını da söyledi.

Haberin Devamı

2022 ASGARİ ÜCRET DÜZELTİLECEK Mİ?

Yılbaşında asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına ciddi oranda bir zam yapıldı. Tarihi bir artış ama mevcut durumda enflasyonla birlikte alım gücü düştü. Temmuz ayında bir düzeltme beklentisi var? Nasıl bir çalışma yürüyor?

“Esasında rutini içerisinde devam eden bir çalışma zaten derde deva olacak bir çalışma. Ama bunun dışında ekstra önlem alınması gerekiyorsa bununla alakalı da ilgili bakanlarımız çalışmalarını yapmaya devam ediyorlar. Cumhurbaşkanımıza arz ettiler, arz ediyorlar. Bir yol haritası üzerinde mutlaka çalışılıyor. Milletimizin sokakta vatandaşımızın derdi bizim derdimiz. Orada bir problem varsa bu problem bizim problemimiz. İlgili bakanlarımız konuyla ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Önümüzdeki süreç içerisinde atılan adımları bunları hep beraber göreceğiz. Fakat bunu yaparken popülist bir söylemin içerisine girmeyi de doğru bulmuyoruz. AK Parti milletine uzun vadede bedel ödetecek hiçbir şeyi yapmamakla zaten istikrarı sağlamış bir siyasi hareket. Bunun bir dengesi var o denge içerisinde hükümet olmanın gereğini de yerine getirerek adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı