Gazete Vatan Logo

Asgari ücret ne kadar olacak 2023? “Telafi sözümüzü yerine getireceğiz” 2023 asgari ücret zammı ile brüt net asgari ücreti ne kadar olur?

Asgari ücret ne kadar olur 2023? Asgari ücret Ocak 2022 döneminde yüzde 50,5 oranında artışla brüt 5.004 TL'ye net ise 4.253,40 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında ekonomiye ilişkin mesajlar da verdi. İşte Cumhurbaşkanı’nın asgari ücret açıklaması…

Asgari ücret ne kadar olacak 2023? “Telafi sözümüzü yerine getireceğiz” 2023 asgari ücret zammı ile brüt net asgari ücreti ne kadar olur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında asgari ücrete yönelik açıklamada bulundu. 2023 bütçesinin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cariz fazla yoluyla ülkeyi büyütme esasına dayalı şekilde hazırlandığını belirten Erdoğan, “Bu teklifi hazırlarken de bütçe disiplininden taviz vermedik. Enflasyon bütçe kaynaklı olsaydı bugün iflas etmiş bir Türkiye manzarası olurdu. Ne bugün ne bundan sonrası için bir tehditle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Asgari ücret ne kadar olacak 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Yükselen enflasyon ile oluşan refah kaybını telafi edeceğiz. Yılbaşında, yeni bütçe ile telafi sözümüzü yerine getireceğiz'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükselen enflasyon sebebiyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yılbaşında yeni bütçemizle birlikte telafi sözünü yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

Hazırlıkları tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla yürütülen 2023 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu AK Parti hükümetlerinin 21'inci, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 5'inci bütçesidir.

Haberin Devamı

Bütçemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayalı şekilde hazırladık. Bu teklifi hazırlarken de bütçe disiplininden taviz vermedik. Enflasyon bütçe kaynaklı olsaydı bugün iflas etmiş bir Türkiye manzarası olurdu. Ne bugün ne bundan sonrası için bir tehditle karşı karşıyayız.

Asgari ücret zammı kesinlikle enflasyon oranının altında olmayacak. Bu nedenle beklenen enflasyon rakamları ile hesaplanan asgari ücret bir alt limit olarak hesaplara yansıyacak.