Gazete Vatan Logo

Asgari ücret bugün kaçta açıklanacak? Yeni asgari ücret saat kaçta belli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Yeni asgari ücret saat kaçta açıklanacak? 2023 yılı için uygulanacak olan yeni asgari ücret merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" demişti. Peki asgari ücrette son durum nedir? Peki yeni asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Asgari ücret bugün kaçta açıklanacak? Yeni asgari ücret saat kaçta belli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Asgari ücrette sona gelindi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "40 senedir araştırma yapıyor. Yoksulluk, açlık bununla ilgili. Uzman arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Ayın 1'inde açlık sınırı 7785 lira yoksulluk 10 bin lira. Türk-İş'in teklifi 9 bin lira" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında "Yarın asgari ücret konusunu açıklığa kavuşturacağız. Bugün Bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız" şeklinde açıklama yaptı. Peki, Asgari ücret bugün kaçta açıklanacak? Yeni asgari ücret saat kaçta belli olacak?

Asgari ücret saat kaçta açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından asgari ücretin 22 Aralık 2022 Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücreti görüşmek üzere bir araya geldi.

Kulis bilgilerine göre asgari ücretin bugün saat 12.00 civarı açıklanması bekleniyor.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücret, bir kişinin çalıştırılabileceği en düşük ücreti ifade ediyor. 2015 yılına kadar altı aylık dilimler şeklinde belirlenen asgari ücrette, 2016 yılındaki değişiklikle yılın tamamında geçerli olan tek bir rakama geçildi.

Haberin Devamı

Yasaya göre, asgari ücrette yapılacak artış için işçi, işveren ve hükûmetten 5'er temsilciden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması gerekiyor.

Mevzuat gereği Komisyonun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor.