Gazete Vatan Logo

Asgari ücret bugün açıklanacak mı? Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret belli oluyor! Milyonlarca kişinin maaşını artıracak Asgari Ücret temmuz zammından pek çok kişinin maaşı artacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci toplantısını yapacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısından çıkan mutabakata göre, asgari ücretteki artış temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, komisyon çalışmalarının bugün sonuçlanacağı duyurmuştu. Peki, Asgari ücret bugün açıklanacak mı? Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret ile ilgili detaylar…

Asgari ücret bugün açıklanacak mı? Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete ek zam netleşiyor! Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilk toplantı öncesi yaptığı açıklamada asgari ücrette ara zammın bugün belli olacağını açıklamıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısından çıkan mutabakata göre, asgari ücretteki artış temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak. Bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nın ikinci toplantısı bekleniyor. Peki, Asgari ücret bugün açıklanacak mı? Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret ile ilgili yeni gelişmeler…

ASGARİ ÜCRET ZAMMI PEK ÇOK KESİMİ ETKİLEYECEK

Milyonların gözü asgari ücret açıklamasında! İlk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplanacak. Asgari ücretlinin maaşının belli olacağı toplantı için meraklı bekleyiş sürerken, asgari ücrete yapılacak zam pek çok kesimi de etkileyecek. Başta 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve işsizlik maaşını etkileyecek asgari ücret zammı, pek çok kalemde de değişikliğe ve zamlara neden olacak.

Haberin Devamı

İLK ASGARİ ÜCRET TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR NELER?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısından asgari ücretteki artışın temmuz ayından itibaren geçerli olacağı ve asgari ücrete vergi muafiyeti uygulanması kararı çıktı.

ASGARİ ÜCRET BUGÜN MÜ AÇIKLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, komisyon çalışmalarının bugün sonuçlanacağını ümit ettiklerini söyledi. Bakan Bilgin, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, "Asgari ücret için hep normal, zamanında artacak demiştim ama gelinen noktada enflasyon nedeniyle yeniden belirlememiz gerekiyor. Enflasyon gelir dağılımını bozuyor. Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet tedbirleri devreye girmektedir. Enflasyonun emekçiler üstündeki baskısını kaldıracağız. Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir" dedi.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLACAK? 

Asgari ücrete yapılacak ek zammın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, işçi ve işveren temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yer aldığı bir toplantıyla duyurulacağı belirtiliyor. Yeni asgari ücretin 1 Temmuz itibariyle açıklanması bekleniyor. Geçen Aralık ayında 2022 asgari ücretin açıklandığı gibi bir toplantı planlanıyor.