Gazete Vatan Logo

Asgari ücret 2022 AGİ dahil mi? AGİ dahil asgari ücret 2022!

2022 asgari ücret AGİ dahil mi? Asgari ücretin 4 bin 254,5 TL olarak açıklanmasının ardından AGİ oranları araştırılmaya, asgari ücrete AGİ’nin dahil olup olmadığı sorgulanmaya başlanmıştı. Vatandaşlar asgari ücrete AGİ’nin dahil olup olmadığının yanıtını ararken merak edilen cevap Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. İşte AGİ dahil asgari ücret 2022…

Asgari ücret 2022 AGİ dahil mi? AGİ dahil asgari ücret 2022!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50 oranında zam yapılan asgari ücretin 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan konuşmasında ayrıca, asgari ücretteki verginin de kaldırıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından AGİ’nin durumu sorgulanıyordu. Peki, Asgari ücret 2022 AGİ dahil mi? AGİ dahil asgari ücret 2022…

ASGARİ ÜCRET 2022 AGİ DAHİL Mİ?

Asgari Geçim İndirimi'nin(AGİ) kaldırılıp kaldırılmadığı yönündeki merakı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin aydınlattı. Bakan Bilgin, "Verdiğimiz asgari ücret içerisinde bu AGİ desteği artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "2825 liralık bir asgari ücret vardı ve bu AGİ ile birlikteydi. 4250 liranın içerisinde de AGİ var. Verdiğimiz asgari ücret içerisinde bu AGİ desteği artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı" dedi.

"AGİ BİR TİP VERGİ İADESİDİR"

Bakan Bilgin, AGİ ile ilgili sözlerini, “Açık bir şekilde açıklayayım. AGİ aslında bir tip vergi iadesidir. Bir çocukluya, 3 çocukluya bir vergi iadesidir. Biz vergiyi kaldırdığımız için vergi iade etmiyoruz diyelim. Asgari ücretli olmayanlar için AGİ uygulaması devam edecek. Daha yukarda maaş alanlar için pozitif bir destek olarak değerlendirebilir.” şeklinde sürdürdü.

Haberin Devamı