Gazete Vatan Logo

2022 AGİ ne kadar? Bekar, evli ve çocuklu işçi için AGİ kaç TL oldu, Asgari ücrete AGİ dahil mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret 2022 açıklamasını yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada “ücreti her yılın aralık ayında bakanlığımızın nezaretinde çalışan ve işverenler tarafından belirlenmelidir. Önümüzdeki yılın aralık ayında yine işçi ve işveren bir araya gelecek ve yeni zammı belirleyecek. Bugünkü toplantılarla nihai karar verildi. 4 bin TL’nin üzerinde olması gerektiği yönünde komisyon kararı bildirildi.” ifadelerini kullanarak asgari ücret miktarını açıkladı. Peki, 2022 AGİ ne kadar? Bekar, evli ve çocuklu işçi için AGİ kaç TL oldu, Asgari ücrete AGİ dahil mi? 

2022 AGİ ne kadar? Bekar, evli ve çocuklu işçi için AGİ kaç TL oldu, Asgari ücrete AGİ dahil mi?

Asgari ücreti 2022 en alt rakam 4 bin 250 TL olarak belirlendi. Çocuk sayısına göre bu rakam daha da artacak. Artış son 50 yılın en yükseğidir. Peki, 2022 AGİ ne kadar? Bekar, evli ve çocuklu işçi için AGİ kaç TL oldu, Asgari ücrete AGİ dahil mi? 

AGİ 2022 ne kadar?

AGİ 2022 yılında bekar biri için 402 TL oldu. Evli eşi çalışmayan ve çocuksuz biri için AGİ 481,5 TL, evli eşi çalışmayan ve 1 çocuklu biri için AGİ 543 TL oldu.

3 YILLIK AGİ ORANLARI


 

 

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİLER KALDIRILDI

Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemelidir. Bunların da istismarını yapmamalıdır. Yok geçmişte dolar şuydu, hesabı dolar üzerinden yaklaşmak doğru değildir. Sizin geçmişinizde siz TL’nin olduğu bir ülkede siz bu insanları dolarla mı, euro ile mi çalıştırıyordunuz bu insanları. Türk Liramızı kimseye yedirmeyeceğiz. Bazı sıkıntılarımız var bunları aşacağız.

Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırdık. Bununla işvereni 450 TL yükten kurtardık.