Gazete Vatan Logo

Asgari ücrette son durum ne? 2023 asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşılırken yapılan açıklamalar da dikkatle takip ediliyor. 2023 yılı asgar ücretin belirleneceği Asagari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları devam ederken milyonlarca çalışanın gözü Salı günü yapılacak görüşmelere çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada ortak bir uzlaşma sağlanacağına inandığını belirterek, asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarında Salı gününe işaret etti. Peki, Asgari ücrette son durum ne? 2023 asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücret 3. Toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte detaylar ve Bakan Bilgin’in asgari ücretle ilgili son açıklamaları!

Asgari ücrette son durum ne? 2023 asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

2023 asgari ücreti için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca çalışanın 2023 yılı maaşını belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinde adım adım sona yaklaşılıyor. Toplantılar kamuoyu tarafından dikkatle takip edilirken hem işçi ve işveren hem de hükümet kanadından açıklamalar geliyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

2023 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını salı günü gerçekleştirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını salı günü saat 14.00'te gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşüleceği toplantıda, işçi ve işveren tarafı rakamlar üzerinden pazarlık edecek. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının bu toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den toplantı öncesi açıklama geldi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşan Bakan Bilgin, "Salı günü asgari ücret görüşmesinde ortak bir uzlaşma sağlanacağına inanıyorum. Esas problem emekçileri enflasyon baskısından kurtaracak bir ücret seviyesinin ve işverenlerin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin olması. İşletmeleri ayakta tutacak, işçimize rahat nefes aldıracak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.