Gazete Vatan Logo

Asgari ücret zam toplantısı ne zaman 2022 yapılacak, ek zam toplantısı ne oldu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi belli mi?

Asgari ücret ek zam toplantısı ne zaman, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi belli mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında milyonlarca işçi tarafından merakla takip edilen ve beklenen asgari ücrete ek zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı açıklamaya göre göre asgari ücret toplantısı haziran ayı bitmeden gerçekleşecek. Peki, asgari ücret toplantısı ne zaman 2022 yapılacak?

Asgari ücret zam toplantısı ne zaman 2022 yapılacak, ek zam toplantısı ne oldu? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi belli mi?

Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak, sorusunun yanıtı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz." ifadesiyle asgari ücret toplantı tarihi belli oldu. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak ek artış oranını görüşecek.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN 2022 YAPILACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran Çarşamba günü saat 14:00'te toplanacak. İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon zam oranını görüşecek.

ASGARİ ÜCRET ŞU AN NE KADAR?

Asgari ücret sene başında yapılan zamla birlikte yüzde 50'li artmış, brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.