Gazete Vatan Logo

Asgari ücret toplantısı bitti mi? | Asgari ücret 4. toplantısı ne zaman?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün 3. Kez TİSK’in ev sahipliğiyle bir araya geldi. Toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda toplanan komisyonda, işçileri temsilen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nami Irgat, işverenleri temsilen TİSK Genel Sekreterleri Akansel Koç yer aldı. Peki Asgari ücret toplantısı bitti mi?

Asgari ücret toplantısı bitti mi? | Asgari ücret 4. toplantısı ne zaman?

Çalışanların gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan gelecek habere kitlendi. Bugün üçüncü kez bir araya gelen komisyon, son kez Çalışma Bakanlığı bünyesinde toplanacak ve 2020 yılı asgari ücret oranını açıklayacak. Asgari ücret toplantısı ise henüz bitmedi.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI (ne konuşulmuştu?)

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1. Toplantı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılan ilk toplantıda Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ortak bir noktada buluşmak istediklerini söyleyerek, ‘’Komisyonda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini canı gönülden diliyorum’’ ifadesini kullanmıştı. İşçi ve işveren temsilcileri de asgari ücret tespit komisyonunda görüşlerini ve taleplerini iletmişti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. Toplantı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. Toplantısında Türk-İş ev sahipliğinde gerçekleşti. Hazine ve Maliye işe Ticaret bakanlıkları ve TÜİK temsilcileri ekonomik veri raporları sunmuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantı

Haberin Devamı

TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı.

TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandığını açıkladı.

ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücret zammı için komisyon toplamda 4 ayrı toplantı yapacak. 2 Aralık'ta hükümet temsilcisi olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından komisyon, 10 Aralık'ta işçi temsilcisi olan Türk-İş'in ev sahipliğinde ikinci toplantıyı gerçekleştirdi. Üçüncü toplantı ise bugün (17 Aralık) işveren temsilcisi TİSK'in ev sahipliğinde yapılıyor. Son toplantı ise yine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.

2020 yılı asgari ücreti zam oranının 23-27 Aralık tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.