Gazete Vatan Logo

Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte 2022 asgari ücret görüşmelerinde son durum!

Yeni yıla kısa bir süre kala milyonların gözü kulağı 2022 asgari ücretin belirleneceği görüşmelere çevrildi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başladı. Taraflar, asgari ücret konusunda uzlaşmak için masaya oturdu. İlk toplantı sonrası rakamlar ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçi tarafının 3 bin 750 ila 4 bin arasında, işveren tarafının da 3 bin 500 ila 3 bin 750 arasında asgari ücret istediğini açıkladı. Peki, Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte 2022 asgari ücret görüşmelerinde son durum!

Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte 2022 asgari ücret görüşmelerinde son durum!

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret görüşmelerinde! 2022 yılı asgari ücreti için hükümet, işçi ve işveren temsilcileri görüşmelere başladı. İlk toplantının ardından tarafların teklifleri de ortaya çıktı. Masada, işçi tarafı 3 bin 750 ila 4 bin arasında, işveren tarafı da 3 bin 500 ila 3 bin 750 arasında asgari ücret istedi. Peki, Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte 2022 asgari ücret görüşmelerinde son durum!

ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücretin zammı için ilk toplantı 1 Aralık'ta yapıldı. Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü, 3. toplantı 9 Aralık Perşembe günü yapılacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin şunları söyledi;

2500 emekçiye ulaşıldı. Bunların yüzde 13'ünün asgari ücret dışında bir işte de çalıştıklarını ifade etmişlerdir. 3750 -4000 lira arasında rakamlar telâfuz ettiler. Ağırlıklı oran 3750 lira ile 4 bin lira arasında toplandığı görülmektedir. İşçilerimiz de asgari ücretin artmasının ekonomiyi canlandıracağını düşünmektedir. İşçilerin yüzde 60'ı asgari ücretin artmasının işçilerin işten çıkarılmasına neden olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Sürdürülecek teknik çalışmalar var. 4 oturumla tamamlanmasını düşünüyoruz. Bu süreci biz bu sene Türk-İş Başkanı Atalay Bey, Özgür Bey de makul bir yerde uzlaşacağımız yerde bitirelim çağırısında bulundu, biz de bu görüşteyiz. Kısa sürede bu meselenin çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz. Türkiye sosyal devlettir. Türkiye'nin sendikaları, emekçileri mutlu oldukça Türkiye'nin büyümesi motive olacaktır.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?


Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Haberin Devamı