Gazete Vatan Logo

Polislere 2. şark devam ediyor mu, 2. şark kalktı mı? Polislerin 2. şark görevi iptal mi?

2. şark görevi kalktı mı, polislere 2. şark devam ediyor mu? Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "2025 yılı sonu itibarıyla iki şark görevini bir şark görevine düşüreceğiz. Genel planlamamızı, programlamamızı bunun için gerçekleştiriyoruz." Açıklaması yapmıştı. Polisler şimdi 2. Şark görevinin iptal edilmesini beklerken, Polislerin 2. şark görevi iptal mi? Sorusuna da yanıt arıyor.

Polislere 2. şark devam ediyor mu, 2. şark kalktı mı? Polislerin 2. şark görevi iptal mi?

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ile kahvaltı programında buluşmuş ve burada iki şark görevini bir şarka düşüleceğini açıklamıştı. “2025 yılı sonu itibarıyla iki şark görevini bir şark görevine düşüreceğiz. Genel planlamamızı, programlamamızı bunun için gerçekleştiriyoruz.” açıklamasının ardından 2. şark devam ediyor mı, kalktı mı? Sorusunun yanıtını araştırıyor.

 POLİSLERE 2. ŞARK GÖREVİ KALKTI MI?

Polisler için geçerli olan 2. şark hizmeti henüz kaldırılmadı. Konuya ilişkin resmi kurumlarca henüz bir açıklama da gelmedi. Eski Bakan Soylu, 2025 yılının sonuna işaret etmişti.

ŞARK HİZMETİ NEDİR, KAÇ YIL SÜRER?

Şark görevi polis memurları tarafından yerine getirilen bir hizmettir. Polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olan şark hizmeti genellikle doğu illerine atanarak yapılır.

Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler. İpka; o yıl içinde mazeret sunarak şark görevini ertelemektir. İpkası kabul edilen kişiye kabul edildi şeklinde bir mesaj gelir. Bu kişi 1 yıl şart görevinden muaf olur. Normal atama tercihinde bulunan kişi içinse tercih sonuçları gösterilir.

Haberin Devamı

ŞARK GÖREVİ KAPSAMINDAKİ İLLER HANGİLERİ?

Adıyaman

Ağrı

Ardahan

Artvin

Bayburt

Batman

Bingöl

Bitlis

Diyarbakır

Elazığ

Erzincan

Erzurum

Gümüşhane

Hakkari

Iğdır

Kars

Mardin

Muş

Siirt

Sivas

Şanlıurfa

Şırnak

Tunceli

Van

Kahramanmaraş

Hatay

Gaziantep

Malatya

(Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya deprem bölgesi olmasının ardından şark görevine dahil edilmiştir.)