Gazete Vatan Logo

Twitter hesap kapatma nasıl yapılır?

En fazla kullanılan sosyal mecralardan olan Twitter ile ilgili detayları sizler için derledik. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı olan Twitter hesabı nasıl silinir? İşte Twitter hakkında altın değerinde ki bilgiler...

Twitter hesap kapatma nasıl yapılır?

Günümüzde sosyal mecraların etkisi hepimizin bildiği bir gerçek. Bu gerçekliğin en önemli temsilcilerinden biri de Twitter. Hesap nasıl kapatılır? Twitter hakkında merak edilen birçok sorunun yanıtı ve Twitter hesabının nasıl silineceği gibi sayısız sorunları sizin için derledik.

Twitter hesap silme işleminden önce Twitter arşiv dosyanızı indirmek isteyebilirsiniz. Bu dosya ilk tweetiniz ile başlayan bilgileri içeriyor, yani sizin Twitter yedeğiniz. Twitter hesabınızı mobil cihazlarınızdan silme istiyorsanız aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz. Herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan Twitter hesabınızı silmeyi istiyorsanız bu sayfadan devam edebilirsiniz. Hatırlatmamızı yaptıktan sonra silme işlemine geçebiliriz.

Öncelikle Twitter hesabınıza giriş yapın ve profil sayfanıza girin. Aşağıdaki ekran görüntüsünde kırmızı daire içerisine aldığım dişli görseline tıklayın ve açılan menüden “Ayarlar” sekmesine tıklayın. Söz konusu ekran görüntüsü:

Ayarlar sekmesine tıkladığınızda yönlendirildiğiniz sayfanın en altında “Hesabımı devre dışı bırak” bağlantısını görebilirsiniz. Hesabımı devre dışı bırak bağlantısına tıklıyoruz ve Twitter hesap silme işlemimizin son adımının yer aldığı onay sayfasına geçiş yapıyoruz. Bu sayfanın alt kısmında bulunan butona tıklayarak hesabınızı kalıcı olarak siliyoruz. Silme işlemi bu kadar.
Hesabınızı devre dışı bırakmadan önce bilmeniz gerekenler:
Kullanıcı verileriniz Twitter’da yalnızca 30 gün boyunca saklanır. Bu sürenin sonunda kalıcı olarak silinir.
Twitter hesabınızı devre dışı bıraktıktan sonra 30 gün içerisinde giriş yaparak hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Kısaca silme işlemini iptal etmiş olursunuz.
Hesabınızı kapatıp yeni bir Twitter hesabı açmak istiyorsanız, hesabınızı silmeden önce “Ayarlar” sayfasından e-posta ve kullanıcı adı bilgilerinizi değiştirin. Kullanıcı verileri kalıcı olarak silinene dek (Otuz gün) eski bilgilerinizi yeni hesabınızda kullanamazsınız. Hesabın birkaç dakika içinde Twitter’dan kaldırılmış olacak, ancak kimi içerikler devre dışı bırakma işleminden birkaç gün sonrasına kadar twitter.com üzerinde görünür olabilir.
Twitter'da karakter sınırlaması kalkıyor mu?
Twitter'ın ortak kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, kullanıcıların gündeminden düşmeyen "Twitter'da karakter sınırı kalkıyor mu?" sorularını yanıt verdi...
Twitter’ın ortak kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, San Francisco tabanlı firmanın kullanıcıların gönderdikleri tweet’lerin uzunluğunun arttırılmayacağını açıkladı.
NBC’nin "Today" şovundaki bir röportajda Dorsey, insanların yazılarının ne kadar uzun olabileceğini belirten 140 karakter limitinin, söylentilere rağmen sabit kalacağını söyledi.
Bu açıklama, Twitter’ın limiti 10.000 karaktere (yaklaşık 2000 kelime) çıkartacağına yönelik söylentileri ortadan kaldırmış oluyor.
Ocak ayında Dorsey, Twitter’da yeni bir akım olan, karakter limitini aşmak için yazıların ekran görüntülerinin paylaşılması hareketine cevap olarak, bir yazının resminin "gerçekten yazı olsaydı" ne olacağını sorduğu bir tweet yayınlamıştı ve bu da söylentileri güçlendirmişti.
Öte yandan Twitter’ın bu kararının değişip değişmeyeceği ise kesin değil.

Haberin Devamı