Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin İlk sesli sosyal ağı Whispto

İki Türk girişimci tarafından kurulmuş, Türkiye'nin ilk sesli sosyal ağı Whispto ile düşüncelerini 1 dakikalık ses kayıtlarıyla aktarın.

Türkiye'nin İlk sesli sosyal ağı Whispto

Türkiye’nin ilk sesli sosyal ağı Whispto mobil ve PC mecralardaki popülerliğini artırmaya devam ediyor. Oğuzhan Urulu ve Ayhan Dorman tarafından geliştirilen çiçeği burnunda yerli uygulama Whispto'nun temelini duygu ve düşüncelerin aktarıldığı 1 dakikalık ses kayıtları oluşturuyor. Yazıdan ziyade sesin ön planda olduğu uygulama bu yönüyle kısa süre içerisinde on binlerin ilgisini çekmeyi başardı.

Türkiye’de bir ilki temsil eden uygulama Android ve iOS işletim sistemiyla çalışan cihazlar tarafından destekleniyor. Whispto aynı zamanda tablet cihazları da destekleyen bir arayüze sahip.

Diğer sosyal ağlar gibi ücretsiz olan Whispto’nun kullanımı oldukça basit. Uygulamayı mobil cihazınıza indirdikten sonra dilerseniz anında kayıt olabilir ya da mevcut Facebook hesabınızla giriş yapabilirsiniz.

Uygulamanın önce çıkan özellileri;

- Sınırsız sayıda Whisp kaydetme, dinleme, gönderme
- Özel mesaj gönderme/alma
- "Trendler" aracılığıyla sosyal alanı genişletme
- "Kategoriler" aracılığıyla ilgi alanına göre takip etme
- Diğer sosyal mecralarda paylaşım

Haberin Devamı

Whispto uygulamasını alt bölümde yer alan linklerden indirebilirsiniz. Uygulamanın web sitesine ise buradan erişebilirsiniz.

Android için indir

iOS için indir

Whispto uygulaması tanıtım videosu



KAYNAK : Teknolojioku.com - Türkiye'nin İlk sesli sosyal ağı Whispto

Huawei Mate 7 Monarch Video İncelemesi