Gazete Vatan Logo

Savaş rüzgarı esecek

Warcraft oyununun yeni eklenti paketi ‘Cataclysm’, 7 Aralık’ta satışa çıkıyor

12 milyondan fazla satışla rekorları altüst eden World of Warcraft oyununun yeni eklenti paketi ‘Cataclysm’, 7 Aralık’ta satışa çıkıyor. Dünyayla aynı anda Türkiye’de satılacak olan oyun için Türkiye’deki teknoloji marketleri yarışıyor. Electro World ve Saturn, 6 Aralık’ı
7 Aralık’a bağlayan dakikalarda satışa başlayacak. Ürünün fiyatı ise 79 TL olacak.

Dünyayı kasıp kavuran ve 12 milyondan fazla satışla rekorları altüst eden World of Warcraft oyununun yeni eklenti paketi ‘Cataclysm’, 7 Aralık’ta satışa çıkıyor. Dünyayla aynı anda Türkiye’de de raftaki yerini alacak olan oyun için Türkiye’deki teknoloji marketleri de kıyasıya rekabet ediyor.

Önce Electro World açıklama yaparak yeni oyunu dünyayla aynı anda yani 6 Aralık’ı 7 Aralık’a bağlayan gece saat 23.59’da satışa sunacağını bildirdi. Ardından Saturn, World of Warcraft Cataclysm’in sınırlı sayıda üretilen koleksiyon versiyonunu aynı saatte oyun severlerle buluşturacağını açıkladı. Yeni paketin fiyatı ise 79 TL olacak.

Sürprizlerle satışa sunulacak

World of Warcraft’ın yeni genişleme paketi ‘Cataclysm’, Electro World’ün İstanbul’da Viaport, Bostancı ve Bakırköy Capacity mağazaları ile birlikte aynı zamanda Sakarya ve Bursa mağazalarında satılacak. Yeni paket, Saturn Forum İstanbul Mağazası’nda müşterilere çok özel sürprizlerle birlikte sunulacak. İlk 2 World of Warcraft genişleme paketi olan The Burning Crusade ve Wrath of the Lich King, çıktıkları gün PC oyun satış rekorlarını alt üst etmişlerdi. World of Warcraft’ın yarattığı en iyi içeriğe sahip paket olarak görülen Cataclysm’de ise oyuncular yeni level sınırı olan 85’e ulaşmaya çalışırken yepyeni bölgeler keşfedecek, yeni güçler kazanacak ve dünyanın kaderini belirleyecek savaşta Deathwing ile karşı karşıya gelecek.

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren oyun

WORLD of Warcraft, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen bir MMORPG yani devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu. İlk olarak 1994 yılında çıkarılan Warcraft:Orcs&Humans oyunu ile tanıtıldı. Oyunun konusu, Azeroth adlı sanal bir gezegende geçiyor. World of Warcraft ilk olarak Blizzard Entertainment tarafından 2 Eylül 2001’de duyuruldu ve Warcraft serisinin 10’uncu yılında 23 Kasım 2004’de satışa sunuldu. Oyunun ilk genişleme paketi olan The Burning Crusade, 16 Ocak 2007’de yayınlandı. Bu genişleme paketi ile Outland oyun dünyasına katılmış oldu. İkinci genişleme paketi 1 Wrath of the Lich King ise 13 Kasım 2008’de yayınlandı. BlizzCon 2009 konferansında ise oyunun üçüncü genişleme paketi Cataclysm duyuruldu. 12 milyonu aşkın kullanıcısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

En ince HD kamera hafifledi



TOSHIBA’NIN ürettiği dünyanın en hafif Full HD video kamerası daha da hafifledi. TNB A.Ş. Toshiba Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri’nin Ocak ayında piyasaya sunacağı yeni CAMILEO S30 Full HD, 5 megapiksel görüntü çözünürlüğü sunan geniş dokunmatik ekrana sahip. Koyu mavi, şarap kırmızısı, frambuaz ve gümüş renk seçenekleriyle satılacak olan ürün 19 mm kalınlığında. Zayıf ışık koşullarında mükemmel sonuçlar elde etmeyi sağlayan “gece” ve “arkadan ışıklandırma” gibi 8 farklı görüntü desteği seçeneği veriyor.

HTC Desire ve HD Mini Vodafone ile Türkiye’de



HTC, ‘smart phone’ (akıllı telefon) kategorisindeki HTC Desire ve HTC HD Mini modellerini Vodafone kanalıyla Türkiye’de kullanıcılarının beğenisine sundu. HTC Desire’ın geniş 3.7 inçlik Super LCD WVGA ekranı var ve Adobe Flash 10.1 birlikte geliyor. Üründe optik işaretleme birimi de bulunuyor. HTC HD Mini ise HTC HD2’nin daha küçük ancak güçlü versiyonu. Ürün, Windows Mobile işletim sistemine sahip. 5 megapiksel kamerası, wallpaper olarak kullanılabilen hava durumu animasyonuna sahip olan üründe cevap verdiğinizde zil sesinin otomatik azalması veya kapalı bir yerde iken otomatik olarak artması dikkat çekiyor.

Asus’tan evrak inceliğinde notebook



ASUS’UN yeni U serisi inceliğiyle dikkat çekiyor. Yeni U31 ve U41 notebooklar, 1 inçten daha ince ve hafif tasarımlarıyla maksimum derecede taşınabilirlik sunuyor.

Gümüş ve siyah renk seçenekleriyle sunulan U serisi çantanızda ince ve hafif bir evrak taşıyormuş hissi uyandırıyor. Intel’in en son işlemci serileri ve Asus’un Super Hybrid Engine teknolojisi ile yüksek performans sunan yeni U serisi, tek bir tıklama ile yüzde 15 oranında turbo işlemci artırımı elde edilebiliyor. U31 ve U41 enerji koruma teknolojileri sayesinde kullanıcısına 10 saatin üzerinde pil ömrü de sunuyor.

Mersa Sistem ile Penta Bilgisayar güçlerini birleştirdi

YILDIZ Bilişim Grubu şirketlerinden Mensa Sistem, Türkiye teknoloji ürünleri dağıtımında en büyük firmalardan biri olan Penta Bilgisayar ile stratejik yönetim ortaklığı yaptı. Birbirlerinin sermayesine belirli oranlarda ortak olan Mersa Sistem ile Penta Bilgisayar arasındaki hisse devrinin ardından Yıldız Bilişim Grubu, IT dağıtım pazarında sektör ikinciliğine yükselecek. Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grupları Grup Başkanı Cahit Paksoy, “Penta Bilgisayar bizi sektördeki hedeflerimize bir adım daha yaklaştırdı. Yeni dönemde teknolojinin en yeni ürünlerini, en kısa sürede tüketicilere ulaştıracağız” dedi.

Darty 4. yılını 20 mağazada yüzde 20 indirimle kutluyor

DARTY, Türkiye’deki 4’üncü yılını kampanya ile kutluyor. Türkiye’de 20 mağazaya ulaşan Darty, 4-6 Aralık 2010 tarihleri arasında 20 mağazasında yüzde 20 indirim yapacak. Darty, teknoloji tutkunlarından beyaz eşya alacak yeni çiftlere, cep telefonu meraklılarından televizyonunu yenilemek için fırsat bekleyenlere, uygun fiyata bilgisayar arayan öğrencilerden fotoğraf meraklılarına kadar bu başarıda en büyük pay sahibi olan tüketicilerine bu kampanya ile teşekkür etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı