Gazete Vatan Logo

Online SSK Bağ-Kur sorgulama detayları!

SSK ve Bağkur mükellefleri, internette SSK Bağkur sorgulama yapabilecek. SGK’nın resmi uygulamaları aracılığı ile internette SSK Bağkur sorgulama online işlem dönemi başladı. En güncel sigorta hizmet dökümü internette online olarak yapılabilen SSK Bağkur sorgulama işlemi ile öğrenilebilecek.

Online SSK Bağ-Kur sorgulama detayları!

Türkiye’de sigorta ve emeklilik hizmetlerinin tek yetkili kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu, 2006’dan bu yana sadece teknolojik altyapı çerçevesinde sunduğu hizmetlerinde önemli gelişimler kaydediyor. Özellikle de insan yaşantısı içerisinde oldukça önemli bir yeri ve konumu bulunan internet altyapısını SGK hizmetlerine de uygulamayı ve başarılı bir şekilde entegre etmeyi başaran kurum, internet ortamı üzerinde sunulan kamu hizmetlerinin en geniş ağ zincirine sahiptir. Öyle ki günümüzde internet üzerinde yer alan tüm devlet kurumlarının dijital uygulamalarını tek bir çatı portalı içerisinde bir araya toplamak amacı ile geliştirilen sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisindeki en çok hizmet uygulamasına sahip olan başlıca devlet kurumlarından birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet hizmetlerinde gelişmeler devam ederken, artık SSK ve Bağkur sigortalısının güncel sigorta bilgilerini öğrenebildikleri SSK Bağkur sorgulama işlemi de dijital platformdan yapılabiliyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen modern teknoloji sayesinde artık hem vatandaşlar nerede olursa olsun mobil cihazlardan yararlanarak internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansını yakalıyor hem de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sanal hizmetlere daha fazla ağırlık verilebiliyor. Bu doğrultuda iki açıdan da ortaya çıkan bugünkü tabloda hem kurumun iş yükü önemli ölçüde hafifliyor ve daha hızlı hizmet sunabiliyor hem de vatandaş kurum ile ilgili olan işlemlerini daha kolay, daha hızlı şekilde ve nerede olursa olsun yapabilme şansını yakalıyor. İnternetten gerçekleştirilebilen SSK Bağkur sorgulama işlemi ise Türkiye’deki milyonlarca özel sektör çalışanına ve kendi nam ve adına çalışan vatandaşa önemli bir işlem kolaylığı sağlıyor. Özellikle de Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükelleflerinin resmi işlemlerin gerçekleştirileceği mesai saatleri içerisinde çalışıyor olması dolayısı ile aslında oldukça basit olan SSK Bağkur sorgulama işlemini dahi oldukça zorlu bir şekilde gerçekleştirebildiğinden ve aynı zamanda da günlük yaşamında önemli aksamalar ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde artık elektronik ortam hizmetlerine kolaylıkla erişim sağlayabilen Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri güncel sigorta hizmet dökümünü alabilmek için internetten SSK Bağkur sorgulama işlemini gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunulan bu online işlem kolaylığı sayesinde oldukça önemli avantajlardan yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işleminin artık internetten online olarak yapılabilmesi SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerine nerede olursa olsun her ihtiyaç duyduğunda güncel sigorta hizmet dökümü bilgisini alabilmesine ve aynı zamanda da günün her saatinde bu bilgiye ulaşabilme imkanına sahip olabilmesine imkan veriyor.

Haberin Devamı

İnternette yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin ‘e-hizmetler’ kategorisinde bulunan SGK dijital hizmet listesi içerisinde SSK Bağkur sorgulama işleminin yapılabilmesi için SSK sigortalısı ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur sigortalısı ‘4B hizmet bilgisi’ ekranına tıklayarak, güncel sigorta hizmet bilgilerini alabiliyor. Ancak bu SSK Bağkur sorgulama ekranı kullanabilmek için öncelikle kimlik doğrulaması yapılması gerekliliği bulunuyor.