Gazete Vatan Logo

iPhone ULTRA geliyor! Apple'dan yeni hamle...

Apple'ın merakla beklenen Eylül etkinliğine artık sadece bir hafta kaldı. Etkinlikte firmanın iPhone 15 serisi cihazları tanıtılacak.

iPhone ULTRA geliyor! Apple'dan yeni hamle...

Weibo'da ortaya atılan ve MacRumors tarafından fark edilen yeni bir iddia, Apple'ın tamamen yeni bir iPhone modeli üzerinde çalıştığını içeriyor. Bu yeni serinin, Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro için uzamsal fotoğraf ve video kaydedebilme özelliğine sahip olacağı söyleniyor.

Uzamsal fotoğraf ve videolar artık kesinlikle hayatımıza giriyor. Apple'ın Vision Pro'sunda bizi "çevreleyecek" üç boyutlu fotoğraf ve videolar yakalayabilen "üç boyutlu kamera" yer alıyor. Bunu Apple'ın uzamsal ses teknolojisi ile birleştirince, ortaya yepyeni bir deneyim çıkıyor. Apple'ın halkla ilişkiler departmanı bu deneyimi şöyle anlatıyor: "her bir uzamsal fotoğraf ve video, kullanıcıları zamanda özel bir ana geri götürecek; arkadaşlarla bir kutlama ya da özel bir aile yemeği gibi."

Bu üç boyutlu kameranın iddialara konu olan iPhone Ultra'da yer alacağı söyleniyor, ancak cihaz muhtemelen Vision Pro'dan sonra satışa çıkacak. Hatırlatalım, Vision Pro'nun "önümüzdeki yılın başlarında" satışa sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu haber, olası üst seviye bir iPhone'a dair aldığımız ilk duyum değil. iPhone Pro Max'ten bile yukarıda olacak bir cihaza dair, Bloomberg'den Mark Gurman Şubat ayında yaptığı haberde bahsetmiş, şirketin böylesi bir cihazı üretme üzerine konuştuğunu ve olası piyasaya çıkış tarihinin de 2024 olduğunu yazmıştı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ