Gazete Vatan Logo

IKEA çağ atlayacak!

Mağazalarındaki ürün çeşitliliği ile göz kamaştıran IKEA teknolojik bir atılım yapacak. Dünyanın dört bir köşesinde mağazaları bulunan IKEA'nın yapacağı yenilik merak konusu oldu. Şimdi dilerseniz IKEA ne yapacak? Göz atalım...

IKEA çağ atlayacak!

IKEA sanal gerçeklik dünyasına girmeye karar verdi. Birçok marka sanal gerçeklik konusunda atılım yaparken IKEA'nın da bu konuda geri kalmaya niyeti yok gibi gözüküyor. İşte IKEA'nın sanal gerçeklik projesinin detayları...

IKEA müşterilerine sanal gerçeklik ile gezme imkanı sağlayacağını duyurduktan sonra bu özelliği özellikle mutfak bölümünde kullanılacağı belirtildi. IKEA gibi pek çok marka teknolojik gelişmeleri yakalayarak kurumların içerisinde kullanılmasını sağlarken sanal gerçeklik ile birlikte bu alanda pek çok yenilikler de yaşanacak. Sanal gerçeklik konusunda ilk adımı atan firmalardan olan IKEA yaptığı açıklamasında ürünlerin daha iyi bir şekilde tanıtılması ve görüntülenebilmesi amacıyla bu tür bir yeniliğe gittiklerini söyledi. Sanal gerçeklik konusunda Valve ve HTC ile masaya oturan ve anlaşma sağlayan IKEA bu iki dev markanın sağlayacağı destek ile mağazalarında bu imkanı sunacak.

Sanal gerçeklik ile IKEA mutfaklarını dolaşacak müşteriler tüm detayları görüntüleyebilecek. Mutfaktaki detayları elleyerek inceleyebilecek ve hatta mutfaktaki dolaplar ve çekmeceler dahi açılarak işlerindeki alan görüntülenebilecek.

Haberin Devamı

IKEA VR Experience adı ile hazırlanan uygulama şu an için sınırlı bir kullanıma sahip olsa da önümüzdeki günlerden itibaren daha da geliştirilerek kullanıma hazır hale getirilmesi bekleniyor. Ayrıca uygulama şu anda Steam üzerinden indirip denenebilecek durumda. Sanal gerçeklik kullanımı mümkün olan kişiler uygulamayı Steam üzerinden indirerek hemen deneme fırsatına sahip.