Gazete Vatan Logo

Facebook'ta binlerce beğeni alan yarasalar

Facebook'ta binlerce beğeni alan yarasalar

Bir Facebook sayfası yetim kalmış yavru yarasaların battaniyelere sarılı fotoğraflarıyla insanların bu hayvanlar hakkındaki önyargılarını değiştiriyor.

Batzilla adlı sayfanın 155 binden fazla takipçisi var.Avustralya'daki Queensland Yarasa Koruma ve Kurtarma grubu Koordinatörü Denis Wade ülkedeki yarasa ve uçan tilkilerin durumuna dikkat çekmek için bu sayfayı kurduğunu söylüyor.

Facebook sayfasında yapılan oylamayla bu yavruya "Reka" adı verildi.

Bu yaralı yarasanın fotoğrafı iki binden fazla beğeni aldı. Wade BBC'ye yaptığı açıklamada "Öncelikle bir eğitim aracı olarak işliyor. Yarasalar hakkındaki gerçeklere dikkat çekebileceğim ve yanlış bilgileri dağıtableceğim bir araç. Umarım gerçek anlaşılır çünkü yarasalar inanılmaz güzel ve akıllı hayvanlar" dedi.

Yerli yarasalar ve uçan tilkiler Avustralya'da koruma altında. Ancak özellikle yerleşim alanlarındaki yarasalar tartışma konusu.

Wade'in grubu bu yavru gibi uçan tilkilerle de ilgileniyor. Şehirler yarasaların yaşam alanlarına doğru ilerliyor ve yarasaların hastalık taşıyabileceğinden kaygılanan ya da gürültü ve kokudan rahatsız olduğunu söyleyenler yarasa kolonilerini yerleşimlerden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Wade ise yarasaları daha çok sayıda insana sevdirmeye çalışıyor. Wade "Onları daha iyi anlamamız gerekiyor ve bunu sadece alışkanlıklarımızı değiştirerek yapabilir ve yarasalarla ahenk içinde yaşayabiliriz" dedi.