Gazete Vatan Logo

Avea atakta

Geçen yıl 1.1 milyon adet ‘cep’ satan Avea tüketiciyi en yeni modellerle tanıştıracak

Geçen yıl düzenlediği kampanyalarla 1.1 milyon adet cep telefonu satan Avea, bu yıl da her çeyrekte Türk tüketicisini en son teknoloji ürünü birkaç modelle tanıştırmayı hedefliyor. Avea, geçen yıl 45 milyon lira yatırım yaparak yenilediği mağazalarının sayısını da 900’den 1.000’e çıkaracak. Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, “Akıllı telefonlarda tüketicinin Avea’yı yeniliklerin öncüsü ve lideri olarak görmesini sağlayacağız. Her çeyrekte tüketiciyi birkaç yeni modelle tanıştıracağız” dedi

Geçen yıl düzenlediği kampanyalarla 1.1 milyon adet cep telefonu satan Avea, bu yıl da her çeyrekte Türk tüketicisini en son teknoloji ürünü modellerle tanıştırmayı hedefliyor. Her çeyrekte birkaç tane yeni modeli Türkiye’ye getirmeyi planlayan Avea, geçen yıl 45 milyon lira yatırım yaparak 600’den 900’e çıkardığı mağaza sayısını da arttıracak. Bu yıl 1.000 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde Las Vegas‘taki en büyük tüketici elektroniği fuarı CES’e katıldık. Orada gördük ki, önümüzdeki dönemde tüketicinin talebi kum saati gibi olacak. Üstte ultrabook, altta tabletler öne çıkacak. Orta kademeyi de akıllı telefonlar dolduracak. Biz de bu alanda ne yapabileceğimizi düşündük ve ana fonksiyonumuzun akıllı telefonlar olması gerektiğine karar verdik. Samsung ve BlackBerry’nin üreüicisi RIM ile önemli anlaşmalara imza attık. Bu alanda tüketicinin Avea’yı yeniliklerin öncüsü ve lideri olarak görmesini sağlayacağız. Her çeyrekte tüketiciyi birkaç yeni modelle tanıştırarak farklı deneyimler sunacağız” diye konuştu.

Yakında yapılacak lansmanla Samsung Galaxy Nexus’u Türkiye’ye ilk getiren operatör olacaklarını, Türkiye’nin bu ürünü lanse eden ilk 10 ülke arasına girmiş olacağını kaydeden Yılmaz, önümüzdeki hafta da Nokia’nın bir full dokunmatik bir de 3G’li, Qwerty modelinin lansmanını yapacaklarını anlattı. Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

100’ün üzerinde model var

“Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Tab 7.7”, tam dokunmatik BlackBerry Curve 9380 ile HTC Rhyme yeni ürünlerimiz olacak. Geçen yıl ciddi bir atak yaptık. 600 olan mağazalarımızı 900’e çıkardık. 45 milyon lira yatırım yaptık. Bu yıl 1.000 mağazaya ulaşmayı düşünüyoruz. Ayrıca 2 bin 500 Avea satış noktamız, 12 bin anahtar bayimiz var. Geçen yıl mağazalarımızın dekorasyonlarını yeniledik. Mağazalarımızı ana caddeye taşıdık, metrekareleri büyüttük ve müşterilerimize deneyimleyip alma imkanı sunduk. Cep telefonlarına yoğunlaştık. Müşterilerimize çok fazla ürün sunmamız ve yeni modelleri de ilk kez bizim mağazalarımızda denemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Apple ile başladık. Nokia, HTC, Samsung ve BlackBerry ile eksiğimiz kalmadı. Şu anda 100 civarında modeli müşterilerimizle buluşturuyoruz ve bunlar en çok satan cihazlar... Örneğin Nokia’nın 2730 modelinden 3 haftada 92 bin adet sattık. Haziran ayının en çok satan telefon oldu. iPhone, Nokia 7230 ve X3-02 yok satıyor. 3 haftada 100 binin üzerinde X3-02 sattık. Akıllı telefon satışında pazarın üzerinde bir büyümemiz var. Tablette de müşterilerimize farklı deneyimler sunuyoruz. Artık bizi her çeyrekte birkaç yeni ürünle göreceksiniz. Zamanı geldiğinde bizi ultrabook kampanyalarımızla da göreceksiniz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.”

Pazarda adil rekabetin tüketiciye büyük faydası olduğuna da değinen Ali Yılmaz, “Biz Avea olarak duopol’ü kırmış bir operatörüz. Adil rekabetin görevlerimizden biri olduğunu düşünüyoruz. Tüketici kitlemizi de bu sayede edindik. Dürüst biçimde rekabet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bit pazarına nur yağdırdık!

AVEA Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, mağaza açarken birçok şeye dikkat ettiklerini, bazen hiç umulmadık yerlerden çok fazla geri dönüş sağladıklarını anlattı. Yılmaz, buna en güzel örneğin İzmir’deki bit pazarı olduğunu belirterek, “İmaj kaygısı yüzünden kimse buraya mağaza açmayı düşünmüyordu. Ama öyle bir yer ki insan kaynıyor. Biz burada bir mağaza açtık. Adeta bit pazarına nur yağdırdık. Ne kadar iyi bir geri dönüş aldığımıza inanamazsınız” dedi.

Türkiye’ye Avea ile gelecekler

Samsung’un CES 2012’de tanıttığı dünyanın ilk Super AMOLED Plus ekranlı taşınabilir tablet bilgisayarı Galaxy Tab 7.7, Türkiye’de ilk kez Avea ile tüketiciye ulaşacak. Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistem ile çalışan ilk akıllı cep telefonu Samsung Galaxy Nexus modeli de ilk kez Avea ile görücüye çıkıyor. Galaxy Tab 7.7, yalnızca 7.9 milimetre inceliği ve hafifliği ile bugün pazarda mevcut olan en ince, en hafif ve en kolay taşınabilir Android Honeycomb işletim sistemli tablet olma özelliğine sahip. 2011 son çeyrekte dünya lansmanı yapılan ve kısa sürede dünya çapında 1 milyon satan Galaxy Nexus, Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip ilk cihaz olarak dikkat çekiyor. Galaxy Nexus da 8.9 milimetre inceliği ve 4.65 inç’lik HD Super AMOLED ekran özellikleri ile öne çıkıyor.

Haberin Devamı