Gazete Vatan Logo

Akıllı cep dopingiyle pazarı ikiye katladı

Media Markt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, “2015 yılında tüketici elektroniği pazarının 2 katı büyüdük. 2014 ile 2015’i kıyasladığımızda sepet büyüklüğünde yüzde 28’lik bir artış yaşadık” dedi.

Akıllı cep dopingiyle pazarı ikiye katladı

Media Markt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, 2015 yılında Media-Saturn Holding sisteminde en fazla büyüyen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye’de 42 mağazaya ulaştıklarını kaydeden Gökyıldırım, “2015 hem Media Markt hem de sektörümüz için güzel geçti. GFK’nın yılın son 3 çeyreği üzerinde yaptığı araştırmaya göre, toplam tüketici teknolojisi ürünleri pazarı, 2015’in üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 büyüme performansı gösterdi. Akıllı telefonlar bu büyümede başı çekerken, büyük beyaz eşya ve küçük ev aletleri kategorisinde de büyüme trendi devam etti. Sektördeki büyüme devam ederken, Media Markt olarak biz de 2015 yılında tüketici elektroniği pazarının 2 katı büyüme kaydettik” dedi.

Online alışveriş artıyor

Bu yıl Media Markt dünyasında da bir ilk olan şehir mağazalarını hayata geçirdiklerini ifade eden Gökyıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Müşterilerimize daha da yaklaştık. Açtığımız yeni mağazalarımızla, toplam mağaza alanımızı 177 bin metrekareye çıkardık. Müşterilerine en çok çeşitlilik sunan elektronik perakende zinciriyiz; mağazalarımızda 50 bine varan ürün seçeneğimiz var. Cep telefonundan televizyonlara beyaz eşyadan küçük ev aletlerine, pek çok kategoride bu ürün çeşitliliğimizi müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda hem mağazalarımızda hem de mediamarkt.com.tr’de her geçen gün arttırıyoruz ve tüketicilerimize aradıkları her türlü ürünü Media Markt’da bulmanın keyfini sunuyoruz. 2014

Haberin Devamı

ile 2015 yılını kıyasladığımızda sepet büyüklüğünde de yüzde 28’lik bir artış yaşadık. E-ticaret kanalımız da yüzde 50’ye yakın büyüdü ve Media-Saturn Holding içinde en fazla büyüyen ülkelerden biri olduk. İnternetten aldığı ürüne hızlı bir şekilde sahip olmak isteyenlere özel sunduğumuz pick-up servisimizin sevildiğini görüyoruz. 2015’te yaklaşık 10 bin satın alma bu yöntemle yapıldı. Müşterimiz bu hizmetimizle internette yakaladığı fırsat ürününü kendisine en yakın mağazadan teslim alabiliyor.”

12 taksit beyaz eşyayı canlandırdı

Haberin Devamı

YENAL Gökyıldırım, 2015 yılında tüketici eğilimlerini şöyle değerlendirdi: “Akıllı telefonlar artık, temel ihtiyaçlardan biri haline geldi. Sunduğumuz çeşitlilik, finansman olanakları ve kampanyaları göz önünde bulundurduğumuzda, tüketicilerimizin alışverişlerinde çok belirgin bir kısıtlamaya gitmediklerini gözlemledik. Özellikle beyaz eşyada taksit sınırının 12’ye çıkarılması, satışlarda bir hareketlenmeye sebep oldu. Düzenleyeceğimiz kampanyalarla bu kategorideki satışların artacağını düşünüyoruz.”

Çift haneli büyüme

Yenal Gökyıldırım, 2016’da insan kaynağına ve mağazalarımıza yatırım yapmayı hedeflediklerini belirterek “Hedefimiz çift haneli büyümemizi her zaman olduğu gibi sürdürmek” diye konuştu.

Cep’te pazar payı yüzde 20

YENAL Gökyıldırım, planlama yaparken pazarın üzerinde büyüme hedeflerini koruduklarını anlattı. Gökyıldırım, şöyle devam etti: “Tüketicilerin cep telefonu pazarındaki yeni ürünleri denemek istemesi, bu pazarı daha da büyüttü. Cep telefonundaki pazar payımız yüzde 20, IT pazar payımız ise yüzde 15 civarında. Cep telefonuna getirilen taksit sınırlamasının ardından mağazalarımızda hizmete sunduğumuz kredi köşelerimizde, tüketicilerimize anında kredi vermeye başladık. Akıllı teknolojilerin gösterdiği büyüme trendi, tüketicilerin satın alma kararlar ını pozitif yönde etkiliyor.”

Haberin Devamı