Gazete Vatan Logo

AirTies hedef büyüttü

ABD’ye teknoloji satan AirTies, Avrupa ülkelerine ‘kablosuz’ yayılacak!

ABD’deki Silikon Vadisi’nden gelen genç bir ekibin kurduğu AirTies, kısa sürede kablosuz modem ve IPTV izlemeyi sağlayan set-top box cihazlarıyla dünya çapında isim yaptı. Şirketin ürünleri şu anda Amerika, Danimarka, Hollanda, Gürcistan, Lübnan, Dubai ve Ukrayna gibi ülkelerde kullanılıyor. Yakın zamanda Rusya ve Danimarka’ya bağlı Faroe Adaları, IPTV servisi için AirTies’ı seçti. Yeni hedef Avrupa’nın geneline yayılmak ve en büyük servis sağlayıcılarla anlaşmak. Bu çerçevede iki hafta içinde İngiltere’de adı şimdilik gizlenen çok büyük bir servis sağlayıcı ile yapılan anlaşma açıklanacak. Aynı süreçte Fransa, İsviçre ve İtalya’dan gelen talepler de değerlendirilecek.

ABD’deki Silikon Vadisi’nden gelen genç bir ekibin kurduğu AirTies, kısa sürede kablosuz modem ve IPTV izlemeyi sağlayan set-top box cihazlarıyla dünya çapında isim yaptı. Hızlı İnternet erişimi (ADSL/FTTx), kablosuz LAN, internet üzerinden telefon (VoIP) ve internet üzerinden televizyon (IPTV) ürünleriyle öne çıkan şirket, hem Türkiye’de hem yurtdışında hem Türkiye’de dev servis sağlayıcılarıyla çalışıyor. Beton ve taş binalarda ve elektrikle ilgili sorunların yaşandığı ortamlarda bile sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanan AirTies ürünleri şu anda Amerika, Danimarka, Hollanda, Gürcistan, Lübnan, Dubai ve Ukrayna gibi ülkelerde kullanılıyor.

Yakın zamanda Rusya ve Danimarka’ya bağlı Faroe Adaları, IPTV servisi için AirTies’ı seçti. Yeni hedef Avrupa’nın geneline yayılmak ve en büyük servis sağlayıcılarla anlaşmak. Bu çerçevede iki hafta içinde İngiltere’de adı şimdilik gizlenen çok büyük bir servis sağlayıcı ile yapılan anlaşma açıklanacak. Aynı süreçte Fransa, İsviçre ve İtalya’dan gelen talepler de değerlendirilecek.

İngiltere’ye giriyor

Silikon Vadisi’nde 2-2.5 milyar dolarlık Maxim adlı bir teknoloji şirketinden AirTies ekibine katılan AirTies Ürün Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Çil, Avrupa’ya hem IPTV hem de kablosuz modemleriyle yayılmak istediklerini söyledi.

Türkiye’de iki alanda da lider olduklarını kaydeden Çil, “Bu liderliğimizi yurtdışına taşımak istiyoruz. Şu anda set-top box’da en fazla satışı Hollanda ve Danimarka’ya yapıyoruz. Dubai, Yunanistan, Ukrayna ve Amerika çalıştığımız diğer ülkeler... Rusya pazarına adım attık. Bu pazarda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bir iki hafta içinde İngiltere’nin en büyük servis sağlayacılarından biriyle anlaşmamızı açıklayacağız. Görüşmelerimiz pozitif sonuçlandı. Fransa, İsviçre ve İtalya’dan da talep var. Bunların hepsi büyük satış getirecek işler olacak. Biz IPTV ve kablosuz modemde Avrupa’ya yayılmak istiyoruz” diye konuştu.

Yurtdışında düşük fiyat değil kaliteleri ve teknolojileriyle öne çıktıklarını kaydeden Çil, gelişmiş ülkelerdeki şirketlerle çalıştıklarını anlattı. Çil, “AirTies, zor ve bilgiye dayalı işlerde tecrübesi olan bir şirket. Dünya genelinde gelişmiş ülkelerdeki servis sağlayıcılarla çalışıyoruz. Bundan sonra da İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Tuncay Çil, Türkiye’de büyüme planlarını yeni kategorileri devreye sokarak hayata geçireceklerini söyledi. Çil, “Digiturk ile bir çalışmamız var. ABD, Avrupa Birliği ülkeleri ve Avustralya’da Digiturk izlemek isteyen vatandaşlarımıza yönelik bir hizmet olacak. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Kablosuz video dağıtım teknolojisini geliştirdi

AIRTIES, Şubat 2004’te ABD’deki Silikon Vadisi’nden gelen idari ve teknik bir ekip tarafından kuruldu. AirTies kısa sürede perakende satışlarda Türkiye pazarındaki payını yüzde 60’a çıkardı. Türk Telekom, TTNET, Digiturk gibi servis sağlayıcılyarın ana tedarikçisi olan şirketin geliştirdiği kablosuz video dağıtım teknolojisi, kullanıcılara kablosuz ağ üzerinden yüksek kaliteli videoları kesintisiz olarak izleme ve paylaşma imkanı sunuyor. Bu teknoloji ile AirTies cihazına bağlı herhangi bir harici disk veya flash bellekte yer alan fotoğraf, müzik, video ve filmler evdeki internet destekli (DLNA) TV’lerden kablosuz olarak izlenebiliyor. Benzer şekilde IPTV teknolojisi ile Internet üzerinden gelen TV yayınını tümüyle kablosuz olarak ev içerisinde televizyonlara dağıtmak mümkün.

Yeni yıl hediyeleri Toshiba’da

TOSHIBA, yeni yıl için farklı hediye alternatifleri sunuyor. Örneğin Toshiba ile gözlüksüz 3D Notebook keyfini Qosmio F750 ile sevdiklerinize yaşatabilirsiniz. Değişebilir aktif lens aynı anda hem 2D hem de 3D içeriği gösterebiliyor. İzleyicinin notebook ekranı önünde konumunu değiştirebilmesine imkan vermek için 3D yüz izleme teknolojisine sahip bir HD web kamerası var. Özellikle iş dünyasının profesyonelleri için tasarlanan Toshiba R800 serisi, şık, hafif, gösterişli ve aynı zamanda dayanıklı. Bükülmelere karşı dayanıklı, özel petek dokulu kasa sayesinde uzun ömürlü. Satellite P750/P755 3D ve Satellite P770 / P775 3D modelleri, 3D olarak izlenebilen film ve klip sayısını çoğaltmaya yarayan 2D filmleri 3D’ye dönüştürebilme özelliğine sahip. Ayrıca stereoscopic 3D-TV’ye bağlı bir HDMI aracılığıyla, 3D içerikler televizyonun büyük ekranından izlenebiliyor veya oyun oynanabiliyor.

Harman Kardon’dan yeni Blu-Ray sistem

HARMAN Kardon kompakt ses sistemleri serisinde bulunan BDS 400, en son teknolojinin ürünü olarak öne çıkıyor.

Harman Kardon BDS 400, 2 hoparlör ve bir subwoofer’ı ile sahip olduğu entegre güçlü alıcısı, Blu-Ray disk, HDMI çıkış, DVD/CD oynatıcı, Dolby Virtual hoparlör teknolojisi, sezgisel ekran menüsü ve FM radyo (RDS dahil) özellikleri ile birçok stereo müzik sisteminden daha basit ama daha yetenekli. Eğer elinizde varsa Bridge IIIP ile iPod ve iPhone’nuzda bulunan dosyaların çalabilme özelliğine de sahip.

Ön tarafından bulunan USB girişi sayesinde birçok ses kaynağıyla bağlantı sağlıyor. KDV dahil fiyatı 1.999 dolar.

Datastar fiyatı sabitledi

DATASTAR, Tayland’daki sel felaketinin ardından fiyatları neredeyse iki katına çıkan taşınabilir disklerde kampanya başlattı. ADATA’nın Türkiye distribütörü olan şirket, ince ve şık NH92 diskin 750 GB kapasiteli modelinde fiyatı sabitledi. Yıl sonuna kadar devam edecek olan kampanyada ADATA NH92 750GB taşınabilir disk 119 dolara alınabilecek. 12 mm kalınlığındaki ürün, 152 gram ağırlığında. Gümüş, kiraz pembesi ve okyanus mavisi olmak üzere üç kasa rengi ile sunulan ürün, deri taşıma kılıfı ile birlikte geliyor. USB 2.0 arabirimini kullanan ürün, kullanımı kolaylaştıracak yazılımlar ile birlikte sunuluyor. Kampanya Aralık sonuna kadar sürecek.

Ev için tamamen dokunmatik ilk telefon

AVRUPA ’NIN DECT pazarı lideri Gigaset, dokunmatik teknolojiye sahip yeni telefon modelini tanıtıyor. Gigaset SL910, ev için tamamen dokunmatik olan ilk telefon ve geniş kapasiteli ekranı sayesinde parmakla kullanılması çok basit. Gigaset, böylelikle, tablet bilgisayarlardan ve cep telefonlarından tanıdık olduğumuz bir uygulamayı kablosuz telefon üzerinde ilk kez gerçekleştiriyor. Gigaset’in iddialı modeli her birine 8 numara girilebilen 500 kişilik bir adres rehberiyle 200 ses klibi, 240 fotoğraf kapasiteli geniş dahili hafızası ve yüksek sesli hoparlöre sahip. Gösterişli metal iskelet ve krom kaplama şarj ünitesi olan ürünün fiyatı 379 TL.

Darty, Mac ailesinde % 20 indirim yapıyor

DARTY, 18 Kasım’da başlayan ve bugün sona erecek kampanyada birçok ürünü farklı avantajlarla tüketicilerin beğenisine sunuyor. 500 TL ve üzeri alışverişlerde Yapı Kredi World Kart’a peşin fiyatına 8 taksitle ‘Şimdi al 2012’de öde’ fırsatı sunan Darty, Apple marka bilgisayarlardan televizyona pekçok üründe indirim yapıyor. Kampanya kapsamında Z0LYQ MacBook Pro 3.399 TL yerine 2.719,20 TL’den, Z0MFQ MacBook Air 2.699 TL yerine 2.159,20 TL’den ve Z0H6Q iMac 3.399 TL yerine 2.719,20 TL’den raflardaki yerini alıyor.

Evinizde yüksek koruma sağlayın

NEUTRON, güvenlik sistemleriyle evinizde maksimum güvenliğin konforunu yaşamanıza imkan tanıyor. Neutron’un ürün yelpazesi içerisinde yer alan dış kapı üniteleri, akıllı evlerde de en fazla tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Neutron Tender S6, renkli çift kapılı üniteleri, elektronik kontrollü kapı kilidi fonksiyonu, ultra ince tasarımı, darbelere, paslanmaya karşı korumalı kameralı zil paneli, 13 zil melodisi, handsfree tek tuşla haberleşme özellikleriyle öne çıkıyor. Fiyatı 125 ile 250 dolar arasında değişiyor.

Arnica hem baskül hem çerçeve!

ÜRÜNLERİNDE fonksiyonelliği ön planda tutan küçük ev aletleri markası Arnica, basküle farklı bir yorum kattı. Arnica’nın çok fonksiyonlu ‘Perfect’ baskülü tartmakla kalmıyor, ortamdaki ısıyı dijital olarak ölçüyor, saati gösteriyor ve fotoğraf çerçevesi olarak kullanılarak dekoratif bir görüntü sergiliyor.

Flash, mobili terk etti!

GRAFİK yazılımları pazarının önde gelen markalarından Adobe, pazardaki yeni gelişmeler karşısında Flash Player’ı tablet ve cep telefonu gibi mobil cihazlar için geliştirmekten vazgeçtiğini açıkladı. Adobe’nin, geniş Flash uygulama geliştirici tabanına rağmen, bu radikal kararı almasının arka planında Flash uygulamaların birçok işletim sisteminde yarattığı bellek yönetim sorunları önemli bir rol oynuyor. Apple, bellek yönetiminde kullanıcıya yaşattığı bazı sıkıntılar nedeniyle Flash teknolojisini iPad’de başından itibaren desteklemiyor. Adobe bu kararından sonra web tarayıcılar için geliştirilen yeni HTML5 standardı üzerine daha fazla odaklanma olanağı bulabilecek.

‘Dijital ekonomi e-ticaret zirvesi’ İstanbul’da

E-BALTAŞ Coproline tarafından Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA) ve Uluslararası Ticaret Eğiticileri Birliği (IATTO) işbirliği ile bu yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Dijital Ekonomi E-Ticaret Zirvesi ve Fuarı, 18 konuşmacının katılımı ile 1-2 Aralıkta Hilton Convention Center Istanbul’da düzenlenecek.

Dijital ekonomide iş modelleri, e-ticaret projeleri, dijital teknolojiler, dijital pazarlama, e-lojistik, mobil ticaret, sosyal ticaret, müşteri ilişkileri yönetimi, inovatif internet girişimleri ve e-parekende gibi çarpıcı konuların yerli ve yabancı konuşmacılar tarafından ele alınacağı zirveye iş dünyasından da büyük ilgi var. Dünyanın sayılı teknoloji dergisi Wired’ın editörü David Rowan, Deloitte Kuzey Amerika Teknolojileri Başkanı Divakar Goswami, Ranault Mais Türkiye Genel Müdürü İbrahim Aybar, P&G Türkiye E-ticaret Müdürü Emre Açıkel gibi konuşmacıların da yer alacağı organizasyonda 40’a yakın kuruluşun da standı ziyaret edilebilecek.

Zirve’nin danışma kurulu üyeleri arasında Alphan Manas, Nevzat Aydın, Prof. Dr. Şule Özmen, Prof. Dr. Sedefhan Oğuz gibi konunun uygulama, araştırma ve yatırım alanlarında uzman 10 isim yer alıyor. 100’e yakın üniversitenin rektörlüğüne iletilen çağrılarla akademik dünyanın e-ticaret konusundaki araştırmacılarının zirvede paylaşım kürsüsünden araştırmalarını sunması bekleniyor. Büyük miktarlarda alım gerçekleştiren bir kuruluşun satın alma yetkililerinin fuar alanına getirtilerek alıcılar ile temas ettirilmesi ve teklif alışverişlerinin yapılması amaçlanıyor. Zirvede e-ticaret alanında başarılı ve başarısız olmuş e-ticaret girişimlerinin temsilcilerinin de konuşmacı olarak yer alması gündemdeki bir başka çalışma.

Deloitte Teknoloji Fast50’nin zirvesinde Logic Bilişim var

TÜRKİYE ’NİN en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine Avrupa ve dünyaya açılma fırsatı sunan Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nın 2011 yılı sonuçları açıklandı. Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 programında Logic Bilişim son 5 yılda yüzde 28.617 büyüme kaydederek birinci oldu. Toplantıda konuşan Deloitte Türkiye Teknoloji Medya Telekomünikasyon (TMT) Lideri ve Ortağı Tolga Yaveroğlu, bu yıl mobil operatörlere katma değerli servis sağlayan Logic Bilişim’in yüzde 28.617 büyüme ile birinci olduğunu, yüzde 7.093 büyüme ile Elkotek’in ikinci, yüzde 3.380 büyüme ile Erguvan Bilişim’in de 3. olduğunu söyledi. Yaveroğlu, büyükler ligi olarak anılan “Big Stars” kategorisinde ise ilk üçte sırasıyla Aselsan, MCD Telecom ve İnnova’nın yer aldığını açıkladı. Teknoloji Fast50 programında yer alan firmaların değişen ekonomik koşullarda dahi bu kadar etkili büyümeye sahip olmalarından memnun olduklarını ifade eden Yaveroğlu, “Deloitte olarak küresel bilgi birikimi ve deneyimi teknoloji sektörünün hizmetine sunmaya devam edeceğiz. En büyük hedefimiz, şirketlerimizin tüm dünyada bilinen markalar olması” dedi.

Haberin Devamı