Gazete Vatan Logo

Merkür Retrosu 2022 ne zaman başlıyor ve bitiyor? Merkür retrosu nedir, retronun burçlara etkileri neler?

Astrolojide iletişim, ifade, anlaşma, konuşma gibi konuları temsil eden, elektronik eşyalar ve ulaştırma gibi konuları da etkileyen Merkür Retrosu başladı. İkizler burcunda geri hareket edecek olan Merkür Retrosu kopukluklara ve sorunlara neden olabiliyor. Peki, Merkür Retrosu nedir, ne zaman başlıyor ve bitiyor? 2022 Merkür Retrosu’nun etkileri neler, hangi burçları nasıl etkileyecek?

Merkür Retrosu 2022 ne zaman başlıyor ve bitiyor? Merkür retrosu nedir, retronun burçlara etkileri neler?

Merkür Retrosu başladı. Şans, bolluk ve bereketi simgeleyen Jüpiter gezegeninin Koç burcuna geçmesinin ardından Merkür gerileyerek İkizler burcundaki hareketini sürdürecek. Aşk, arkadaşlık, iş ve ikili ilişkilerde etkisini gösteren Merkür retrosu her yıl iki veya üç kez gerçekleşirken bu yıl 4 kez gerçekleşecek. İşte 2022 Merkür Retrosu hakkında merak edilenler…

MERKÜR RETROSU NEDİR?

Retro geriye dönük anlamı taşırken astrolojide de 'geri hareket' denmektedir. Bu gezegenlerin geriye gittiği anlamına gelmez, sadece yavaşlar ve Dünya'dan bakıldığında geri gidiyormuş izlenimi verir.

Merkür astrolojide iletişim, ifade, konuşma, anlaşmalar, elektronik eşya, eğitim, ulaştırma, ticaret ve kardeşleri temsil eder. Bu nedenle Merkür retrosunun yaşandığı dönemlerde; iletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar, elektronik aletlerin bozulması, eğitim ve sınavlarda zorluklar, seyahatlerde gecikmeler, yolculuklarda eşya kayıpları, ticari konularda anlaşmazlıklar, kardeşler arası iletişim problemleri gibi etkiler kendisini gösterir.

Haberin Devamı

MERKÜR RETROSU NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?

Her yıl üç kez yaşanan gerileme bu sene dört kez gerçekleşecek. En yakın gerilemenin 10 Mayıs ile 2 Haziran arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

MERKÜR RETROSU ETKİLERİ NELERDİR?

Merkür Retrosunun yönettiği alanlar, aktiviteler iyi çalışamaz ve bir çok alanda kargaşalar ortaya çıkar. Merkür Retroları senede iki veya üç kez olabilir. İletişim gezegeni olduğu için hayatımızda önemli rol oynamaktadır. Merkür'ün yönettiği alanlar sadece iletişim değildir.

En önemlileri; iletişim, düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap ,senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir. Merkür Retro'su İletişim gezeni varsayıldığı için, gündelik yaşantımızı bütünüyle etkileyebilir.

Tüm burçlar aslında bakarsanız bundan az da olsa etkilenecektir. Diğer yandan hayatımızdaki karışıklığa son vermek için Merkür retrosu mükemmel bir zamandır. Her şey kötüye gidiyor gibi görünse de hayatımızdaki fazlalıklardan kurtulabileceğimiz bu dönemi iyi değerlendirmemiz gerekir. Merkür retrosu döneminde sık sık yanlış anlaşılmalar, iletişim kopuklukları ve aksaklıklar yaşanabilir. Ayrıca teknolojik aletlerde sorunlar yaşanabilir, bilgilerde sorun çıkabilir.

Haberin Devamı

2022 MERKÜR RETROSU TARİHLERİ

15 Ocak Merkür Retrosu

11 Mayıs Merkür Retrosu

10 Eylül Merkür Retrosu

30 Aralık Merkür Retrosu

2022 MERKÜR RETROSU HANGİ BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

10 Mayıs - 4 Haziran 2022 arası gerçekleşen İkizler ve Boğa burcundaki Merkür retrosunun burçlara etkilerini Posta Gazetesi’nden Astrolog Berna Atay anlattı.

KOÇ BURCU

Merkür retrosu Koç burçlarının ikinci zenginlik, aile ve iletişim evinde gerçekleşecek. Bu dönemde daha iyi konsantre olacaksınız, hitap yeteneğiniz göz önüne çıkacak. İkna edici bir dönemdesiniz. Fikirlerinizi kendinize saklayabilirsiniz ancak aklınızdan geçenler sıra dışı olacak. Kardeşler veya kardeş gibi gördüklerinizle iletişim sorunları yaşayabilirsiniz.

Bu dönemde maddi anlamda bazı belirsizlikler var. Ani kayıplar söz konusu olabilir. Bu nedenle maddi konularda yeni bir girişim yapmaktan kaçının. Astlar ile ilgili konularda da bazı sorunlar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Para ile ilgili konularda çalışanlar bu dönemde yeni fırsatlar yaratabilir, yeni müşteriler elde edebilir.

BOĞA BURCU

Bu dönemde analitik becerileriniz artıyor. İyi planlama yapacaksınız. Finansal anlamda bolluk enerjiniz var. Geçmiş yatırımlarınızdan kazanç elde edebilirsiniz. İleri düzey eğitim planlıyorsanız, bu dönem ideal bir dönem. Sınavlarda başarı sağlayacaksınız. Bu dönemde enerjiniz yükseliyor. Ancak hızlı düşünmek bazı zihinsel sorunlar yaratabilir. Şiddetli baş ağrısı ve uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

İKİZLER BURCU

Merkür retrosu 12. evinizde gerçekleşiyor. Burada aynı zamanda Lagna Lordu geriliyor. Bu da sağlık açısından bazı sorunlar getirebilir. Sinirsel sorunlar veya baş dönmesi gibi problemler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde, daha öncesinde ertelediğiniz sağlık kontrollerinizi yaptırmakta fayda var.

Retro, yönetici gezegeninizde gerçekleşiyor. İletişim araçlarınızda sorunlar olabilir. Şarj sırasında akım problemleri cihazlarınızın bozulmasına yol açabilir.

Haberin Devamı

Geçmişteki bazı projeleri canlandırmak isteyebilirsiniz.

Bu dönemde daha fazla harcama yapabilirsiniz. Bu da zihinsel stres oluşmasına yol açabilir. Özellikle eğlence, seyahat gibi alanlarda planlama yapacaksınız.

YENGEÇ BURCU

10 Mayıs retrosu, Yengeçlerin 11. evinde gerçekleşecek. Finansal bolluk ve zenginlik konusunda şans sizinle. Beklenmeyen kaynaklarınızdan ödeme alabilirsiniz. Geçmiş projeleriniz size beklemediğiniz gelirler getirebilir.

Bu dönem bir şeyleri onarmak, yenilemek için uygun. Eski iş arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz size kazanç getirebilir. Uluslararası alanda çalışanlar da daha fazla iş alabilir. Eski müşterilerinizle tekrar iletişim kurmak için ideal bir dönemdesiniz. Bu dönem aynı zamanda eski arkadaşlarınızla ilişkilerinizi canlandırmak için uygun.

Kardeşler alanında anlaşmazlıklar varsa, bu dönem potansiyeli olan bir dönem. İlişkileri düzeltmek, anlaşmazlıkları halletmek için Merkür retrosu dönemini iyi değerlendirin.

ASLAN BURCU

Merkür retrosu 10. evinizde gerçekleşiyor. Yatırım için iyi bir dönem. Paranızı çoğaltmak için fırsatlarınız olacak. İşler daha yavaş ilerleyebilir, özellikle işinizde tekrarlayan sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle ortaklı işlerde daha dikkatli olmalısınız. Özellikle bazı faaliyetler iş alanınıza zarar getirebilir.

Ev alanında konfor ve düzen konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz. Aile üyeleri arasındaki anlaşmazlıklara karşı dikkatli olun, iletişime dikkat edin. Bu dönemde eski bir aracınızı, eşyanızı satabilir veya ikinci el alışveriş yapabilirsiniz.

BAŞAK BURCU

Merkür retrosu Başakların 9. evinde gerçekleşiyor. Şöhret, servet ve şans evinizde geri gidiyor. Bu dönemde daha fazla çalışmanız gerekbilir. İşler biraz tahmin edilemez olacak. Bu dönemde daha unutkan olabilirsiniz. Özellikle eğitim-öğrenim alanındaysanız, geçmiş müfredatı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir.

Yöneticilerinizle aranızda bazı sorunlar oluşabilir. Daha dikkatli çalışmalı, daha planlı olmalı ve unutkanlıklara karşı işlerinizi iki kere gözden geçirmelisiniz. Bu dönemde babanız veya baba figürü olarak gördüğünüz kişilerle tartışmalara açıksınız. Bu nedenle iletişime dikkat edin.

TERAZİ BURCU

Merkür retrosu Terazilerin 8. evinde gerçekleşiyor. Belirsizlikler, güvensizlikler veya dönüşümler ön planda. Mali açıdan sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde hırsızlıklara, kayıplara karşı dikkatli olun. Borsa alanında şans sizinle değil, bu nedenle riskli yatırımlardan kaçının. Geçici hesaplarınız şaşabilir, büyük yatırımlar yapmayın.

Sağlık açısından daha kırılgan bir dönemdesiniz. Alerji, stres, kaygı gibi sorunlar olabilir. Paranızı verim alamayacağınız şeylere harcamamaya gayret edin. Hastane faturalarınız artabilir. Bu dönem psikoloji alanında çalışanlar için son derece verimli olacak.

AKREP BURCU

Merkür retrosu Akreplerin evilik, ortaklık ve mutluluk evinde, 7. evinde gerçekleşiyor. Bu dönemde eşinizle, partnerinizle biraz inişli çıkışlı bir ilişki yaşayabilirsiniz. Yanlış anlamalar, kafa karışıklıkları olabilir. Üçüncü kişilerin dahil olmasına engel olun. Bu, sorunların büyümesine yol açabilir.

Bekarsanız, bu dönemde iyi teklifler alabilirsiniz. Eski teklifler tekrar önünüze çıkabilir.

Ortaklı işleride ihanete dikkat edin. Bu dönemde büyük anlaşmalar yapmaktan kaçının. Anlaşmalar aldatıcı olabilir ve maddi kayıplara yol açabilir. Bu dönemde verdiğiniz borçları geri alamama ihtimaliniz var. Bu nedenle kaybı size sorun olacak borçlar vermemeye çalışın.

YAY BURCU

Merkür retrosu Yayların 6. evinde gerçekleşiyor. Rekabet, sağlık konuları, hizmet konuları ön planda. Eşiniz veya partneriniz varsa, sağlığı ile ilgili sorunlar olabilir, sinir sorunları yaşayabilirler. Bazı hastalıklar tekrarlayabilir.

Bekar olanlar veya evlilik hazırlığı içinde olanlar ilişkilerinde bazı belirsizlikler yaşayabilir.

Ortaklı işler yapanlar, derneklerle çalışanlar bu dönemde büyüme ve gelişme için geçmiş kaynaklarını kullanmaya yönelebilir. Bu dönem işi para ile ilgili olanlar için fırsatlar vaadediyor. Başkalarının kaynaklarını kullananlar parasal konularda iyi sonuçlar alabilir.

Pazarlama ve iletişim alanında fırsatlar son derece açık. Bu dönemde iletişim becerileriniz artacak, güzel geri dönüşler alacaksınız.

OĞLAK BURCU

Merkür retrosu, Oğlak burçlarının 5. evinde gerçekleşiyor. Eğlence, çocuk ve eğitim evinde gerçekleşen retroda konsantrasyon beceriniz ve analitik alanda yetenekleriniz artacak. Baskıyı iyi dengeleyecek, hafızanız güçlenecek.

Bu dönemde mücadeleci ruhunuz ortaya çıkacak. Geçmişte ötelediğiniz alanlarda tekrar çalışma ve başarı kazanma fırsatınız var. Bu dönemde eğitim alanında yapacağınız girişimler konusunda şans sizinle olacak.

Hobilerinize, ilgi alanlarınıza, tutkunu olduğunu konulara yoğunlaşabilirsiniz.

KOVA BURCU

Merkür retrosu Kovaların 4. evinde gerçekleşiyor. Evinizi tamir ettirebilir, eşyalarınızı yeniden düzenleyebilirsiniz. Ev içinde iletişim kopuklukları olabilir, bu nedenle iletişime dikkat edin. Bu dönemde geçmişte planladığınız yatırım fikirleri tekrar gün yüzüne çıkabilir.

Bu dönemde kronik hastalıklara karşı daha dikkatli olun.

BALIK BURCU

Merkür retrosu Balık burçlarının 3. evinde gerçekleşiyor. Kısa yolculuklar, kardeşlerle ilişkiler, cesaret gibi alanlar göz önünde. Eski dostlarla, uzak akrabalarla bir araya gelebilirsiniz. Gezi planlayabilir, sevdiklerinizle bir arada olmak isteyebilirsiniz.

Bu dönem medya sektöründe çalışanlar için güzel sonuçlar getirecek. Performansınız artacak.

Bu dönemde ikili ilişkilerde düşüncelerinizi açıklamakta zorlanabilirsiniz. Zihninizdekileri dökmek konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz.