Gazete Vatan Logo

Yıldızların jean savaşı

Hollywood yıldızları giyim kuşamları ve kendi adını taşıyan jean’ler ile moda sektöründe hatırı sayılır bir oranda pay sahibi oldular

Elbette bunun olmasını sağlayan, onlar gibi giyinmek ve hayran olduklarıı yıldızlara benzemek isteyen kadınların talebi. Bu durum, adı klasikleşmiş jean markalarının satışlarını son yıllarda ciddi oranda düşürdü.

Malum, Hollywood ünlülerinin her yaptığı, yediği ve içtiği hızla trend haline geliyor ve tüm dünyaya yayılıyor. Bu yıldızların hepsi birer marka. Tabii hal böyle olunca giyim sektörü için de büyük bir gelir kapısı oluyorlar. Hollywood ünlüleriyle aynı kıyafetleri giymek isteyen kadınların talebi sonucu fiyatları yüzlerce dolar olan jean’ler artık her yerde satılıyor.
Örneğin Jessica Simpson, Angelina Jolie Jennifer Garner, Kate Hudson, Madonna ve Çaresiz Ev Kadınları dizisinin tüm yıldızlarına benzemek isteyen kadınlar fiyatları 170 dolardan başlayan True Religion marka jean’leri tercih ediyor. Bu durum her ne kadar masumane görünse de hiç de yabana atılacak bir pazar olmadığını söylemekte fayda var.

Çünkü sadece markaları üzerlerinde taşımaları bir yana, kendi isimlerini markalaştıran yıldızlar da bu sektörden payını alıyor. Eski Spice Girls grubunun üyesi, David Beckham’ın eşi Victoria Beckham, kendi adının baş harflerini taşıyan VB markalı jean’leri tasarlayınca normal olarak kendisine hayran olan ya da ona benzemek isteyen tüm kadınlar bu markayı tercih ettiler.
Bir süre önce moda sektörüne atılan Victoria Beckham, güneş gözlüğü, çanta ve yeni jean markası ‘dvb’ ile Amerika pazarına girmeyi ve hatta önemli bir pay alayı başardı. İki yıl Amerikan jean markası Rock and Republic için özel koleksiyon hazırlayan Beckham, markayla senelik 500 bin dolara anlaşmıştı. Ancak Victoria Beckham’ın kendi jean markasını yaratmak istemesiyle Rock and Republic’le ortaklığı bozuldu. Kendi markasına yoğunlaştı.

İsimleri yetiyor

Yapılan araştırmalar bu ve benzeri durumların birçok ünlü jean markasının pazardaki payını ciddi oranlarda düşürdüğünü gösteriyor. Çünkü insanlar ünlü bir marka olmasına rağmen herhangi bir jean almaktansa, bir yıldızın giydiği ürünleri giymeyi tercih ediyor. Yani bu yıldızların sadece isimleri bile ürünlerinin pahalı olmasına rağmen diğer markalara tercih edilmesine yetiyor.

OC’nin yıldız oyuncusu Rachel Bilson da tıpkı diğer birçok ünlü gibi moda sektörüne giren isimler arasında. DKNY için ürünler tasarlayacak olan Rachel Bilson’un Eylül 2008’de piyasaya çıkacak olan koleksiyonun ismi “Edie Rose.” 15 parçadan oluşacak ürünler arasında elbette jean de mevcut. Bu, elbette markayı tercih edenlerin sayısını artıracaktır. Dünyada son dönemde süren bir çılgınlık da “J Brand” marka jean’ler... Jessica Alba, Jennifer Lopez, Angelina Jolie ve Kate Moss gibi birçok ünlünün favorisi olan jean’lerin satışları bu isimler sayesinde satış patlaması yaptı.

Stella McCartney’in 550 dolarlık jean’leri Gwyneth Paltrow ve Kate Hudson tarafından tercih ediliyor. Paltrow daha önce de Blue Cult jean pantolonu bir film galasında giyince, markanın satışları aniden tavan yapmıştı. Earnest Sewn’in tasarımlaının bir numaralı müşterisi ise Halle Berry. Uma Thurman ve Sandra Bullock da da Chip & Pepper’ı tercih ediyorlar.

Haberin Devamı