Gazete Vatan Logo

Yıldız oyuncular dostluklarını sınıyor

Yıldız oyuncular dostluklarını sınıyor

Bazı filmler vardır konusu ne olursa olsun oyuncu kadrosu tek başına filmi seçip izlemeniz için yeterli olabilir. Sanıyorum bu hafta vizyona giren “Eski Dostlar” filmi de birçok sinemasever için etkileyici ve özenle seçilmiş oyuncu kadrosu ile favori olacak gibi. 20 küsür yıl hapis yattıktan sonra nihayet serbest kalan Val’u cezaevinin kapısında en iyi arkadaşı Doc karşılar.

Val ve Doc ekiplerinin diğer üyesi olan ve sağlığı yüzünden bakımevinde kalan Hirsch’ın yanına gider.

Dostluklarından ve birbirlerine bağlılıklarından hiçbir şey kaybetmemiş olan ekip, ne olursa olsun artık eski günlerin enerjisine ve gösterişine sahip degildir. Arkadaşlıklarını tehlikeye düşürecek ve hayatlarını tehdit eden bir sır taşıyan Doc, eksi düşman ve suç ortaklarından Val’u 24 saat içinde öldürmesi için emir almıştır. Filmin başında Val’un olanlardan şüphelendiğini hatta anladığını ama kaderini kabullendiğini görüyoruz. En yakın arkadaşının onu öldürmeye çalıştığını anlaması ile daha ilginç ve merak uyandırıcı bir hal alan film sizi sürekli şaşırtacak.

Her biri farklı nedenlerden az zamanlarının kaldığının farkında olan ve tek amaçları unutulmaz bir son gece geçirmek olan bu yaşlı delikanlılar bir kez daha bir araya gelmişken yine inanılmaz maceralara imza atacak ve birbirleri kadar dostluklarını da sınayacaklar.




- 7 kez Oscar ödülüne aday gösterildi. 1992 yılında Scent of

- Woman filmi ile kazandı.

- İlk kez 50 yaşındayken baba olan Al Pacino, 61 yasında ikizlerini kucağına aldı.

- Steven Spielberg’in Close Encounters of The Third Kind filminde oynamayı açıklamadığı kişisel nedenler yüzünden redetti.

Oyunculuk eğitimini okulunu terk ederek yarım bıraktı.

-Kariyeri boyunca en pişman olduğu kararın The Usual Suspects için teklif edilen rolü kabul etmemesi olduğunu belirtti.

- Hayatta en beğendiği oyuncunun Julie Cristie olduğunu çok kez dile getirdi.

- Al Pacino, “Baba” filmi için girdiği deneme çekimlerinde çok başarısız bulunmuş defalarca tekrar alınmıştı. İnternette yüklenen bir kaz videosu bulunmakta.

Eski Dostlar

(Stand Up Guys) KOMEDİ Y: Fisher Stevens O: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Julianna Margulies Yapım: 2013 ABD

Iron Man 3

Aksiyon

Y: Shane Black O: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau Yapım: 2013 ABD

Yarattığı alaycı karakterlerle hayran kitlesini geliştiren Robert Downey Jr.’ı dördüncü kez Tony Stark olarak izliyoruz. Filmde, Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Köşeye sıkışan Stark’ın en yakınlarını korumak için tek şansı zekasına ve içgüdülerine güvenerek kendi yetenekleriyle hayatta kalmaktır. Kafasını kurcalayan şu sorunun cevabını arar: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?

Zoraki İkili

(On The Other Side Of The Tracks)
Y: David Charhon O: Omer Sy, Laurent Lafitte, Sabrina Ouazani Yapım: 2012 Fransa

KOMEDİ

Osman, peşinde olduğu bir kumar çetesini yakalamak için kendini seçkin polis François’in ortağı yapar. François’in şimdi terfisi konusunda önünde tek bir engel vardır: Osman. Küçük bir çetenin peşinde olduğunu zanneden ikili istemeden de olsa zamanla kendilerini ülkenin en büyük suç ağını çökertmek için giriştikleri bir maceranın ortasında bulacaktır.

Max Maceraları: Dinoterra

Animasyon

Ses: Yekta Kopan, Hülya Avşar, Kenan Doğulu Yapım: 2013 Tayland

Gölgelerin Efendisi, Aslan Max’ın kristalleri ele geçirmesini engelledikten sonra, bu kez çok daha güçlü olan dinozor kristallerinin varlığını öğrenerek geri döner. Gölgelerin Efendisi bu kristalleri kötü niyetleri için kullanmak üzere ele geçirmeyi planlamaktadır. Bu olduça zor olacaktır çünkü kristaller eski bir çağda kalmıştır.

Pas ve Kemik

DRAM

(Rust and Bone) Y: Jacques Audiard O: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure Yapım: 2012 Fransa

Ali, küçük oğlu Sam ile kız kardeşinin yanına gelmiştir. Fedai olarak işe başlar ve bir gece yardımına yetiştiği balina eğitmeni Stephanie’den hoşlanır. Aralarındaki ilişki aşka dönüşür. Ulaşılmaz gibi görünen Stephanie akvaryumdaki bir kaza sonucu kötürüm kalır. Ali ömrünün geri kalanını Stephanie’nın mutlu olmasına adar.

Bir Hikayem Var

KOMEDİ

Y: Talip Karamahmutoğlu
O: Kadir Doğulu, Müge Boz, Bülent Çolak, Turan Özdemir Yapım: 2013 Türkiye

Mert’in bir hayali vardır: Kendi filmini çekmek. Filmi çekebilmek için aldığı borç paralar başına bela olur. İşler planladığı
gibi gitmeyince, kendisini macera dolu, birbirinden komik olayların içinde bulur.

Muhalif Başkan

Y: Yüksel Torun O: Ferhan Şensoy, Yusuf Atala, Dost Elver, Ali Yaylı, Cansel Kula, Türkan Kılıç, Serkan Kuru Yapım: 2013 Türkiye

Zafer’in belediye başkanı olduğu kasabada, göç almış yürümüştür. Beldesini kurtarmak için pek çok yola başvurur. Zafer, kasabanın tanıtılması için festival düzenler. Düşmanı Cengiz ise bu girişimin önünü kesmek için plan yapar. Fakat iki rakibin çocukları arasında büyük bir aşk yaşanmaktadır.

Neredesin Süpermen?

Y: Karzan Kader O: Zamand Taha, Sarwar Fazil Yapım: 2012 İsveç, Irak

10 yaşındaki Dana ve 6 yaşındaki Zana, doksanlı yılların başında Kuzey Irak’taki bir Kürt köyünde yaşayan iki kardeştir. Benzersiz hayal güçleri sayesinde yaşama tutunan iki öksüz kardeşin hayatı, köyde seyrettikleri Süpermen filminin ardından ilginç bir hal alır. Süpermen’e hayran olan iki kafadar, ne pahasına olursan olsun gidip bu hiçbir şeyin yenemediği adamı bulmaya karar verirler.

Haberin Devamı