Gazete Vatan Logo

Yerli damatlara yabancı gelinler

Podyumlarda başlayan yolculukları onları ülkemize kadar getirdi. Bir Türk’le evlenerek önce bu topraklarda yaşamaya başladılar. Sonra kendi ülkelerinde yakalayamayacakları bir üne kavuştular.

Yerli damatlara yabancı gelinler

Magazin programlarının gözdesi yabancı gelinlerden söz ediyoruz.

Emina Jahovic Sandal

Oyunculuk hariç her şey

Sırbistan’da başarılı bir manken ve şarkıcıyken tanıştığı Mustafa Sandal’la evlenince önce yaşadığı topraklar değişti, ardından kariyeri, sonunda ise tüm hayatı… Arada ülkesine gidip albüm yapmayı sürdürüyor. Kocasının O Ses Benim Türkiye’de yarışmacı coach’luğu yaptığı günlerde o da X-Factor’ün Sırbistan versiyonunda aynı görevi üstlenmişti. Yayınlanan iki Türkçe single’ı var. İki çocuğunun babası olan kocasıyla arada reklam filmleri çevirmeyi ihmal etmiyor. Ama asıl oyunculuk performansını “Lale Devri” dizisinde sergileme fırsatı buldu. Öyle bir performanstı ki bu; dizi neredeyse ilk 16 bölümün ardından yayından kaldırılacaktı. Diziyi bitirmek yerine onu kadro dışı bırakmayı tercih eden yapımcılar bu seçimlerinin karşılığını 136 bölüm süren dört koca sezonla aldılar.

Ivana Sert

“Bizimla mısın, diyıl mısın?”

Önce “Bugün Ne Giysem”, ardından “Yok Böyle Dans”, şimdi de “İşte Benim Stilim”… Kiminde jüri üyesi, kiminde yarışmacı olarak izledik kendisini. Sinema filmlerinde yer aldı, televizyon programları sundu. Hatta önümüzdeki yılın Survivor’ına katılması için aldığı teklifi “film çalışmaları”nın yoğunluğu nedeniyle reddetti. Yabancı gelinler arasında onun kadar popüler olmayı başaran yok. Sırp kökenli bir mankenken Yurdal Sert ile tanıştı. 2002’de evlenen çiftin bir oğulları oldu, ancak evlilikleri iki yıl önce sona erdi. 13 yıldır ülkemizde yaşamasına rağmen Türkçesinin bir arpa boyu ilerlememiş olması takdire şayan. Dilimizi öğrenmekte hakikaten zorluk mu çekiyor, yoksa bu tarz konuşarak daha fazla ilgi gördüğünü mü düşünüyor bilinmez. Bildiğimiz tek şey, jüri arkadaşı Nur Yerlitaş’ın bile Türkçesini bozmayı başardığı. “Bizimla Diyılsın” gibi cümleleriyle seyirciyi bile etkilediği aşikâr.

Haberin Devamı

Larissa Gacemer

Bir krem nelere kadir!

Diğer gelinlerimizden epey uzak bir memleketten geliyor. Brezilya podyumlarıyla henüz 17 yaşındayken tanıştı, dünyayı dolaşırken yolu İzmir’e düştü. Burada kendisi gibi manken olan Burak Gacemer’le tanıştı. Dört yıldır evliler. Ülkesinde kalsa büyük olasılıkla çoktan ununu eleyip, eleğini duvara asmış olurdu. Allahtan bizi seçti de; biz de onu başkalarının dublajıyla “Krem” dizisinde, vasat performansıyla Survivor adasında ya da “Döndür Şansını” programında başkaları adına yarışırken izleme fırsatı bulabiliyoruz. Arada eşiyle birlikte katıldığı “Ben Bilmem Eşim Bilir” gibi yarışmalar da cabası. Derdini anlatabilecek kadar Türkçe konuşabiliyor ama henüz Ivana Sert gibi kendine özgü bir dil yaratabilmiş değil.

Haberin Devamı

Chloe Loughnan Ortaç

Ekranlarda basireti bağlı

İrlanda’da doğdu, Paris’te mankenlik yaptı. Ülkemizin bu kendisinden 22 yaş büyük güzide şarkıcısıyla bir yıl önce dünya evine girdiler. Sunduğu “Ben Burdan Atlarım” ve rol aldığı “Beyaz Karanfil” ekranlara veda etti. Bu yıl ise jüri üyesi olarak yer aldığı “Bu Tarz Benim” rakibi karşısında tutunamadı. Tüm bu başarısızlıklarda hata ondan kaynaklanmıyor olsa bile, projeleri seçerken hata yapmadığını kim söyleyebilir?

Haberin Devamı