Gazete Vatan Logo

Yerli Beckham’lar evlilik yolunda...

Bir futbol yıldızı ve güzelliğiyle ünlü bir oyuncu. Hayatlarını ne kadar gizlemeye çalışsalar da kameralar önünde yaşıyorlar; tüm objektifler bu “rüya çift”in üzerinde... Gelin, üç yıllık ilişkinin ardından nişanlanan çifti daha yakından tanıyalım...

Yerli Beckham’lar evlilik yolunda...

Lise mezunu...

- 30 Ocak 1987 Bayrampaşa, İstanbul doğumlu... Annesi ev hanımı, babası emekli. Mütevazı bir aileden geliyor. Babası bir dönem taşeron şöför olarak çalışmış.



-Şehremini Lisesi mezunu (2003-2004 dönemi). Atletico Madrid’te beraber top koşturduğu, ‘abim’ dediği Emre Belözoğlu da, GS’li Sabri de aynı liseden mezun. Lise Müdürü İsmail Can üç futbolcunun da okulda sevilen, sayılan ve efendi kişilikleriyle öne çıktıklarını söylüyor. Özellikle Arda’nın sosyal yönünün kuvvetli olduğunu, şakalarıyla ve taklit yeteneğiyle dikkat çektiğini anlatan Can, “Arda, Fatih Terim’in taklidini çok güzel yapardı. Mizah yönü kuvvetlidir” diyerek Arda’nın bugünkü esprili hallerinin geçmişe uzandığını kanıtlıyor. Zaten Arda da kendisini “sempatik” olarak tanımlıyor.

-Turan’ın ki gerçek bir başarı hikayesi. 9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor’da futbola başlayan Arda, top toplayıcılığı yaptığı Galatasaray’ın önce yıldızı sonra kaptanı oldu. Böylece Arda, 2009 yılında GS tarihindeki “en genç kaptan” ünvanını kazandı. Ardından ünü Türkiye sınırlarını aştı. Atletico Madrid takımına transfer oldu. Atletico Madrid, Arda için 12 milyon Euro bonservis ücreti ödedi; Arda, Madrid ekibinden yıllık 2.5 milyon Euro ücret alıyor.



Üniversite mezunu...

- 14 Ağustos 1987 yılında İstanbul’da doğdu. Babası inşaat mühendisi, annesi ev hanımı. Kerem adında bir erkek kardeşi var.

- Dört yaşında Yıldız Alper Bale Okulu’nda başladığı bale eğitimine sekiz yıl devam etti. Royal Akademi’den diplomasını aldı. İSTEK Vakfı Özel Acıbadem Lisesi mezunu (2001). Ortaokuldayken voleybol takımıyla ikincilik ve step birinciliği kazandı. Şimdi latin dansı ve Aikido yapıyor.

- Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü mezunu.

- Henüz 13 yaşındayken ilk dizisi Dadı ile çocuk oyuncu kategorisinden hayatımıza girdi. Başrolünü oynadığı Selena adlı diziyle azımsanmayacak bir çocuk hayran kitlesi edindi. 2010 yılında rol aldığı Küçük Sırlar dizisiyle ise artık büyüdüğünü ispatladı.

- Uzun ilişkilerin kadını... Basına yansıyan ilk ilişkisi Mustafa Sirmen’di; beş yıl sürdü. Arda-Sinem aşkının başlama süreci Sirmen, Arda Turan’ın da arkadaşı olduğu için sancılı oldu. Hep inkar ettiler. Hatta Kobal, “ Koyu Fenerliyim, Arda ile aramızda arkadaşlıktan başka şey olamaz” diyordu.

İkisi de...

-Çocukluğundan beri çalışıyor.

- Çok göz önünde olmayıp, işleriyle ön plana çıkmak istiyor.

- Ailesine çok düşkün.

-Okey tutkunu. Boş vakitlerinde yakın arkadaşlarıyla bir araya gelip okey partileri düzenliyorlar.

Boş vaktinde play station oynuyor

- İspanya’daki hayatı futbolla dolu geçen Arda, İstanbul’a geldiğinde dinlenebiliyor. Çünkü Madrid’te her sabah antrenmana gidiyor; öğleden sonraları uyuyor. Akşam yemeğinde salata yiyor. Boş vakitlerinde Türkiye’deki takımların Avrupa maçlarını ya da basketbol takımlarının Euro Lig maçlarını takip ediyor.

Dizilerden favorisi Kayıp Şehir. Türk misafirlerden fırsat bulup da yalnız kaldığında kitap okuyor, film seyrediyor. Playstation da vazgeçemediklerinden. Sık sık takım arkadaşı Emre Belözoğlu’yla oynuyorlar.

Sinema kapatacak kadar romantik

- Pek çok film yıldızından daha çok ilgi gören Arda, şöhretin umurunda olmadığını söylüyor. “Türkiye’de şöhret olmak Hollywood’da şöhret olmak gibi. Madrid’te çok daha normal bir hayat yaşıyorum. Yani hem şöhret olduğumu hissediyorum hem de kendime ait hayatı yaşayabiliyorum. Aslında şöhret umurumda değil. İşimi iyi yapmaktan, futbol oynamaktan keyif alıyorum” diyor ama yine ünlü bir isimle yani Sinem Kobal’la aşk yaşayınca şöhreti katmerlendi. En çok ilgi gören çiftlerin başında gelen ikilinin attıkları her adım haber oluyor.

- Çok romantik... Kobal’ın 2010’da rol aldığı Romantik Komedi filmini rahatça izleyebilmek için, 140 kişilik bir sinema salonunu kapattı.

-Turan ve Sinem Kobal aşkı ticaret hayatına da yansıyor. Takı ve aksesuvar markaları satan iki milyon dolarlık e-ticaret sitesi Lidyana.com’a ortaklar. Takılarla arasının iyi olduğunu söyleyen Arda, küpeye mesafeli. Boynundaki Ayet-el Kürsi’yi ise hiç çıkarmıyor.

Modayla Sinem’den daha çok ilgili

- Farklı saç stilleri ve kıyafetleriyle dikkat çeken Arda, bu konuda nişanlısı Sinem Kobal’ı bile sollamış durumda.

- Modayı takip etmeye çalışıyor; sık sık yabancı dergileri inceliyor. İstanbul’dayken kıyafetleri irdelendiği için daha dikkatli giyinmeye çalışıyor, Madrid’teyse daha rahat.

- Gardırobunda en çok çorap çeşidi var. Ayakkabı-çorap uyumu konusunda hassas.

- Kıyafetlerinin hepsi pahalı markalardan değil. Paris Hilton’la beraber reklamlarında oynadığı markadan da kullandığı parçalar var. “Pahalı bir saat de takıyorum, 20 liraya aldığım tişörtü de giyiyorum” diyor.

- Saçıyla ilgili eleştirileri pek de umursadığı söylenemez. “Hayatımda önemi ve yeri olan kadınların hepsi saçımı çok beğeniyor” diyor ve ekliyor, “Ben düz saça bant takıp sahaya çıkmayı seviyorum. Ne yaparsam yapayım yakışıklı olmama imkan yok. Saçlarım devlet meselesi olmasın lütfen” diyor.

Aileye önce ev sonra araba

- Ailesine çok değer veren futbolcu, anne ve babasıyla ilişkilerine son derece sadık...

Örneğin her gün saat 12.00’de annesine telefon ediyor; tek tek aile fertlerinin hal hatırlarını soruyor. Önemli kararlar aşamasında da danışma kurulu babası; ama gene de son kararı içindeki hisse göre veriyor. Kazandığı ilk parayla ailesine ev alan Arda; son olarak rol aldığı reklam filminden kazandıklarıyla ise babası Adnan Turan’a 300 bin lira değerinde Audi A7, annesi Yüksel Hanım’a ise 70 bin lira değerinde Audi A3 otomobil hediye etti.

- İdolü Andre Iniesta.

- En değer verdiği ödülü GS tesis personelinin İspanya’ya uğurlarken verdiği plaket. O kadar ki, plaket Avrupa Şampiyonası’nda aldığı “maçın adamı” ödülünden yukarıda duruyor evinde.

- Yardımsever... LÖSEV ve Böbrek Vakfı’nın organizasyonlarında yer alıyor. Bayrampaşa’daki fakir ailelerin elektrik, su faturalarını karşılıyor.

Misafirleri için Mini Cooper aldı

- Madrid’in en lüks sitelerinden La Finca’da oturuyor. Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo’yla komşu.

- Arda Turan’ın da arabalara karşı ilgisi var. Aston Martin DB9 ve Mercedes-Benz SLS AMG sahibi olan futbolcu İspanya’da Ferrari 458 Italia marka lüks bir araca biniyor. Ancak her hafta sonu İspanya’daki evine Meltem Cumbul, Demet Akbağ, Rıdvan Dilmen, Acun Ilıcalı gibi bolca misafiri gelen Turan, iki adet 2012 model Mini Cooper marka otomobil satın aldı...

Biri misafirlere diğeri sevgilisi Sinem Kobal’a...

Felsefe ve biyografi kitapları seviyor

- Kobal, neden Arda sorusunu şu cümlelerle yanıtlıyor, “Hayatımda tanıdığım en vefalı kişi Arda. En insan gibi insan...”

- Göz kamaştıran saçlarının sırrı yılan yağıyla yaptığı maskeler.

- Biraz geveze; kendisini kaptırıp, karşısındakini konuşturmadığı bile oluyor.

- En sevdiği söz, Bagehot’un “Hayatta en büyük zevk, başkalarının yapamazsın dediğini yapmaktır.”

-Felsefe ve biyografi kitapları favorileri.

A harfi dövmeli romantik

- Nişan için toplam 180 bin liralık mücevher satın aldı.

- Sol ayak bileğinde Arda’yı temsilen “A” harfi dövmesi var. Ayrıca devamlı olarak a harfli kolye ve bileklik takıyor.

- En sevmediği yönü duygusallığı ve bazen çok fevri olabilmesi. Belki de bu fevrilik nedeniyle bir dönem ayrılık yaşadılar. Bir kısım medyaya göre neden, Arda’nın sosyetik güzel Selin İmer’le beraber olmasıydı. Diğer bir söylentiye göreyse Arda “yeterince parası olduğu için” Sinem’in çalışmasını istemiyordu. Sonuçta ailelerin de devreye girmesiyle bugünün “rüya çifti” barıştı.

Çift İspanyol basınında Beckham çiftine benzetiliyor. Sinem, Victoria tarzı kıyafetlerle boy gösteriyor.

Haberin Devamı