Gazete Vatan Logo

Yeraltı güçlerine karşı büyük savaş

Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün

(A Good Day to Die Hard) AKSİYON Y: John Moore O: Bruce Willis, Mary Elizabeth Winstead, Jai Courtney, Patrick Stewart
Yapım: 2013 ABD, 97 dk.


John McClane, 1998'de başladığı macerasına serinin beşinci filminde bu sefer Rusya'da. John McClane, oğlu Jack’e yardım etmek için Moskova’ya gider. Jack, nükleer silah kaçakçılığını önlemek üzere CIA ajanı olarak görev alır. Peşlerinde Rus yeraltı güçleri, bir yandan da savaşa geri sayımda zamanla savaşırken, McClane’ler farkederler ki ikisinin farklı yöntemleri onları kahramanlar haline getirir. Baba-oğul yeraltı güçlerine karşı bir takım olurlar.

Oyunbozan Ralph

(Wreck It Ralph) ANİMASYON Y: Rich Moore Ses: John C. Reilly, Jack McBrayer, Jane Lynch, Sarah Silverman
Yapım: 2012 ABD

Ralph, atari oyunlarının her zaman günü kurtaran iyi adamı Fix-It Felix, Jr.’ın gölgesinde kalır. Kötü adamı oynamaktan sıkılır ve bu sorunu çözmeye karar verir. Kendisinin de bir kahraman olabileceğini kanıtlamak için atari salonundaki oyunlar arasında bir yolculuğa çıkar. Fakat can düşmanının ortaya çıkışıyla her şey değişir.

Eski bir sırrın hikayesi Acı

Acı

(Pieta) DRAM Y: Kim Ki-duk O: Lee Jung-Jin, Eun-jin Kang
Yapım: 2012 Güney Kore, 104 dk.

Tefeciler adına çalışan zalim bir adam, patronlarının alacaklarını her ne yöntemle olursa olsun toplamaya alışır. Ailesi ya da dert edeceği sevdikleri olmadığı gibi işini sınırsız bir kötülükle yapar. Bir gün karşısına bir kadın çıkar ve annesi olduğunu iddia ederek yıllar önce onu terkettiği için özür diler. Adam başta kadına inanmaz ama kadına bağlandıkça onun korkunç bir sır sakladığını anlar. Dünya prömiyerini 2012 Venedik Film Festivali'nde yapan film ödülle döndü.

Okuldan cepheye giden yol

Taş Mektep

DRAM Y: Altan Dönmez
O: Orhan Kılıç, Ayça Varlıer, Bora Akkaş, Elit İşcan
Yapım: 2013 Türkiye

Sakarya Savaşı’nda 63 son sınıf öğrencisinin tamamının şehit olması nedeniyle o yıl mezun veremeyen Kayseri Lisesi öğrencilerinin öyküsü. Memleketin durumu günden güne kötüye gider, işgaller ise artar. Mehmet ve arkadaşları öylece durup düşmanın gelmesini mi bekler. Vatanı savunmak onların da hakkıdır. Okulda toplanarak cepheye gitmeye karar verirler.

Haberin Devamı