Gazete Vatan Logo

Yeni Melek 20 yıllık uykusundan uyandı

1954'ün Beyoğlu'sunda açılan, en iyi filmlerin gösterildiği, en gösterişli galaların yapıldığı Yeni Melek Sineması 20 yıldır bir harabe gibi duruyordu. Arif Keskiner önderliğindeki dört Beyoğlu aşığı, 2 milyon dolar harcayarak efsaneyi geri getirdi

Bir zamanlar Yeni Melek'te film seyretmeyen, üzerine Çiçek Pasajı'nda bir şeyler içmeyene İstanbullu denilmezdi. Yeşilçam'ın temel direği Yeni Melek Sineması, kurucusu İpekçi Ailesi tarafından işletildiği yıllarda en şaşaalı dönemini yaşadı. Uzun yıllar popülerliğini koruyan Yeni Melek, insanların içeri girebilmek için önünde uzun kuyruklar oluşturduğu, günler öncesinden biletlerini ayırttığı bir sinemaydı. Yeni Melek, en şaşaalı dönemini 1950'lerin sonu ve 60'lar boyunca yaşadı. Ardından el değiştirdi, önce iyi işletilemediği için sonra da Amerikan sinemasının etkisiyle yavaş yavaş popülerliğini kaybettti. 20 yıl süreyle bir harabe gibi kapalı kalan Yeni Melek Sineması, önceki gece Kültür Bakanı Erkan Mumcu'nun da katıldığı bir törenle Yeni Melek Gösteri Merkezi adıyla yemden açıldı.

Dört dörtlük kompleks
Yeni Melek kompleksi tamamen bittiğinde sinema salonları, konser alanları, cafeler ve barlarıyla İstanbul'un dört dörtlük gösteri merkezi olacak. Arif Keskiner, Kadir Albaş, Zeki Ateş ve Erdoğan Albaş'ın çalışmaları sayesinde hayata geçen tesisin açılışına Cem Davran, Ayşegül Aldinç, Mustafa Alabora, Ahmet San, Gönül Yazar, Cemil ipekçi, Çolpan ilhan, Akrep Nalan, Adnan Polat, Halit Kıvanç, Nurhan Damcıoğlu, Erkan Yolaç, Erhan Yazıcıoğlu ve Orhan Vural katıldı.

Haberin Devamı