Gazete Vatan Logo

Yazarlar ve yayınevleri VATAN Kitap kahvaltısında buluştu

Geleneksel pazar kahvaltılarının yedincisi de düzenlendi...

Vatan Kitap, geleneksel pazar kahvaltılarının yedincisini geçen pazar günü Dilek Pera’da yaptı. Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Hakan Erdem, Nilüfer Narlı gibi yazar ve akademisyenlerin yanı sıra Türkiye’de sektöre yön veren yayınevi yöneticilerinin de katıldığı kahvaltıda hem dostluklar pekişti, hem de sorunlara çözüm yolları arandı. 2010 yılının son kahvaltısı renkli ve eğlenceli saatlere ev sahipliği yaptı.

Peynir, zeytin, domates... Ev yapımı reçeller... Çam balı... Simit, poğaça, börek... Elbette sucuklu yumurta ve menemen! Bir de bol kahkaha ve tadına doyum olmayan sohbetler... İşte size klasik bir VatanKitap kahvaltısının mönüsü. Bu mönü geçen pazar yedinci kez sofraya kondu ve yedinci kez afiyetle paylaşıldı. Gazetemizin kitap eki VatanKitap’ın yazar, yayıncı ve yayın dünyasının diğer aktörlerini bir araya getirmek, tanıştırmak, ortak sorunları konuşup çözümler üretmek için organize ettiği ve artık birer “marka” halini alan bu kahvaltılarının sonuncusu da yine çok renkli geçti. Özellikle, Ahmet Nazif Zorlu’dan Ajda Pekkan’a kadar pek çok ünlünün yemek tariflerinin de yer aldığı “Bak Mutfakta Kim Var” kitabının yazarı Aynur Tartan’ın İzmir’den yapıp gönderdiği “fal kurabiyeleri” güne büyük renk kattı. Kitaplardan alıntıların yer aldığı kurabiyelerin en “erotik” olanı gazetemizden Bahadır Zaimoğlu’na, en tutarsız olanı ise Buket Uzuner’e denk geldi. Zaimoğlu’nun kurabiyesinde ‘Romeo ve Juliyet’ten “Şiddetli hazlar şiddetle son bulur” yazarken, Buket Uzuner’de ise Marquez’in “Kolera Günlerinde Aşk” romanından şu cümle yer alıyordu: “Kaçınılmaz bir şeydi: Acıbadem kokusu ona mutsuz aşkların yazgısını anımsatırdı hep.” Buket Uzuner, Ayşe Kulin, Doç. Dr. Hakan Erdem, Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Gül İrepoğlu, Meral Tamer, Özlem Kumrular, Murat Menteş, Ahmet Tulgar, Sayım Çınar ve Ömer Özgüner’in yer aldığı kahvaltıya yayın dünyasından ise Boyut, Ayrıntı, Sel, Remzi, Epsilon, April Yayıncılık ve İdefix.com katıldı.

Kim ne dedi?

Ömer Özgüner (Başkasını Seviyorum kitabının yazarı ve NTV Genel Yayın Yönetmeni):
VatanKitap diğer yayınlara benzemiyor. Çok zengin, yazar kadrosu ve içeriği çok güzel. Daha sık çıksa çok sevineceğiz. Samimi söylüyorum, mutlaka eve götürdüğüm, arşivlediğim bir yayın...



Prof. Dr. Nilüfer Narlı (Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı-Sosyolog):
VatanKitap’ın Türk edebiyatına katkısı büyük. Buket Hanım’ın (Aşçı) nazik ve espirili tutumuyla yazarları bir araya getirmesi de çok güzel. Teşekkürler.



Meral Tamer (Gazeteci-yazar):
VatanKitap büyük gazeteler içerisinde en erken kitap eki veren gazete... Bir çığır açtı, bir yol açtı. Seçtiklerini, yazarlarını ve gündeme getirdiklerini hem ruhuma çok uygun buluyorum, hem de Türk kültür ve sanat hayatı için çok yol gösterici buluyorum.



Buket Uzuner (Yazar):
VatanKitap’ta iki yılı geçkin süredir yazıyorum. Dünyanın neresine gidersem gideyim, hep “VatanKitap’ta yazıyorum” diyorum. Hatta bazen kitap ekini yanımda da taşıyorum. Tabii burada hepimiz Buket Aşçı’nın emeğinin altını çizmeliyiz. Dergiyi yoktan var etmiş gibi görüyorum onu. Kahvaltı fikri de çok hoş... Sabah 11-12’de kalkıp Kadıköy’den buraya gelmem de bu olayı desteklediğimi gösterir. Çok da güzel oluyor, yan yana geliyoruz.

Haberin Devamı