Gazete Vatan Logo

Yaza sarı ve parlak renkler damga vuracak

Yaza sarı ve parlak renkler damga vuracak

Bu sezona ait parçalar raflarda yerini almaya başladı malum... Sizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz için bu sezonun trendleri, öne çıkan renkleri üzerine küçük bir araştırma yaptık... 2014 İlkbaharı minimal dokunuşlara hakim; trençkotlar, deri ceketler, kloş etekleri grunch boatlarla sokaklarda göreceğiz. Bizleri yaz aylarının renkli ve iddialı koleksiyonlarına hazırlayan ilkbahar parçaları fosforlu renkli yaz skalasının da habercisi. Bu sene biz kadınları hatta erkekleri renkli cıvıl cıvıl bir yaz bekliyor. Hepsi birbirinden şık, renkli elbiseler, etekler, şortlar...


ŞAPKASIZ OLMAZ

Kendinize en yakışan rengi seçin ve yaz için temin edin derim. Küçük bir sır; sarı ve sarının tonları bu yaza damgasını vuracak. Siz de geniş renk skalasıyla dolu dolu geçecek yaz ayları için sarı ve tonlarının kendinize yakışacağını düşünüyorsanız gardırobunuzu hazırlamaya başlayın derim... Önümüzdeki yaz daha çok rahatlık ön plana çıkıyor. Modacıların da bu yaz en çok tercih ettiği şort ve etek kombinleri. Şortlarla ya da eteklerle ister salaş bir bluz giyin, ister salaş bir gömlek. Hoş ve şık görüneceğiniz muhakkak. Uzun desenli, baskılı etekleri de unutmayalım. Şapkaları da bir kenara atmayalım. Birbirinden şık ve göz alıcı şapkalarla doğru kombinler yaparak hem yazın modasına uyum sağlamış hem de güneşin yoğun baskısından kurtulmuş olacaksınız... Güneş demişken yazın daha rahat naturel makyaj uygulamaları keza aynı şekilde saç modellerinin de dikkat etmeden olmaz.. Doğru bir kombin yaratmada kıyafetler kadar doğru saç ve makyaj uygulamasının da önemli olduğunu unutmayalım.


FEMİNEN VURGUSU

Baskı tekniklerinin organze ile yorumlanışını gördüğümüz sweat shirtler şortlarla ve eteklerle sık sık kombinleneceğe benziyor. Bu trendlerden bazılarının birkaç sezondur yükselişine tanık oluyoruz. İlkbahar-Yaz trendleri yeni sezon için yeniden yorumlanıp, gündeme geliyorlar. 2014 İlkbahar-Yaz kadın giyim trendlerinde feminenliğin vurgulandığı, baharın habercisi çiçeklerin podyumları istila ettiği 1900’lü yıllardaki hippi ve bohem tarzlarının günümüze şık bir şekilde uygulanmış hali diyebiliriz.

Öne çıkan trendler:

- Etnik - Çiçek desenleri - Dantel - Gömlek

Elbiseler - Hayvan baskıları - Grafik desenler

- Tulum - Transparan - Kot - Yüksek bel

- Motosiklet ceketi - Kısa paçalı pantolanlar

- Bol paçalı pantolonlar - Kareli desenler

- Salopet - Püskül - Puantiye - Fırfır - Kemerli Elbiseler - Pile - Oversize mantolar - Kapüşon

- Lazer kesimler n Kısa üstler n Kısa ceketler.