Gazete Vatan Logo

Yakalamanız gereken 6 trend

Yakalamanız gereken 6 trend

Moda haftaları devam ederken sokak kendi dilini şimdiden oluşturdu. Gündelik hayatta şıklığı yakalayabileceğiniz stil ipuçları ise oldukça basit.

1-) 7-24 parti botları

Parlak renkli diz üstü ya da bootie modelleriyle parti botları bu sene kombinleri tamamlayacak en önemli trendlerden bir tanesi. Tercihen dore ya da lame seçmeniz ise lehinize olacak.

2-) Gündüz gözü kadife

Yerleri süpüren İspanyol paçalar yeni bir trend değil ancak sezonun gözde kadifeleri lacivert ya da bordo pantolonlarla kot elementleri bir araya getirebilirsiniz.

3-) Baştan ayağı tek renk

Sonbahar kış sezonu yine tek renklere kanalize oldu. Fuşya, lila, ametist tonlarını baştan aşağı kombinleyebilir, canlı renklerin degrade tonlarıyla kendi stilinizi gündelik hayata taşıyabilirsiniz.

4-) Elbise yerine tişört

Sonbahar sezonunda güneşle buluşunca bu trendi çok seveceksiniz. Çünkü büyük beden özellikle de baskılı tişörtleri elbise olarak kullanmak çok moda. Mini eteklerle ve şortlarla çok daha rahat bir stil yakalamanız mümkün.

Haberin Devamı

5-) Çantanızla şaşırtın

Herkesin sahip olmak isteyeceği çantanızı yanınızdan ayırmayın. Çantanızla göze çarpmak istiyorsanız Gucci, Balenciaga ya da Mullberry gibi ünlü markalardan bir tane edinmenizi öneririz. Ne kadar renkli, o kadar iyi.

6-) Trikoları çıkarın

Triko kazaklar favoriniz olmayabilir. Ama kapüşonlu bir sweetshirttense bir süveteri yırtmaçlı bir etekle ve beyaz tişörtle giydiğinizde ne üşürsünüz ne de tarzınızdan ödün verirsiniz.

MİLANO MODA HAFTASI NOTLARI

Londra ve Milano Moda Haftaları sona ererken 2017 ilkbahar-yaz moda trendleri şekillenmeye başladı. İşte podyumlardan sokaklara yansıyacak stiller...

Floral detaylar

Çiçeksiz bir yaz düşünülemez, özellikle 2017 model çiçekler hiçbir sezona benzemeyen form ve canlılıkta karşımızda. Çiçek motifleriyle işlenen gömlek yakaları, 3D çiçekler, floral baskılar Londra ve Milano’yu çiçek bahçesine çevirdi.

Monokrom

Monokrom şıklığı, siyah ve beyazın kusursuz uyumuyla yine klasik ve ağır duruşundan ödün vermedi. Bu asil rengin birlikteliği abartılı ve rengarenk tasarımların yanında ağırbaşlı duruşunu sürdürdü.

Haberin Devamı

Kroşe

El emeği göz nuru kroşeler, tığlar, nakışlar, delikli kumaşlar ilkbahar-yaz sezonunda bin bir emek koleksiyonlara referans oluyor. Etnik ve vintage görüntüleri sayesinde dokunduğu her parçayı yaşanmışlık kazandıran nostaljik detaylar, yeni sezonda da dikkat çekiyor. Festivaller ve yaz tatilleriyle özdeşleştirilen kroşeleri, stilinize eklemeyi unutmuyın.

Blok desenler

“Blok renkleri duyduk da blok desenler ne?” diye sorarsanız size Londra ve Milano’da sergilenen koleksiyonlara göz atmanızı öneririz. Kontrast desenler birlikte müthiş bir ahenk yaratırken, birbirine zıt desenlerin müthiş uyumu şaşırtmadı değil.

SAÇLAR KIVIRCIK, GÖZLER SİYAH

Perma etkisi

Milano podyumların fatihi zaman makinesinden fırlayan perma etkisindeki kıvırcık saçlar oldu. Giorgio Armani, Stella Jean ve Robeto Cavalli podyumlarına hükmeden kıvırcık saç sezonun trendi.

Bordo hakimiyeti

New York ve Londra Moda Haftaları’nda hakim olan vamp gücü Milano'da da devam etti. Bottega Veneta ve Marni podyumlarının dramatik bordo dudakları tiyatral bir etki yarattı.

Haberin Devamı

Siyaha dönüş

Her sezon olduğu gibi sonbahar-kış sezonunda da klasiklere dönüldü. Zamansız siyah göz makyajı Versace, Roberto Cavalli, Dsquared2 ve Moschino defilelerinde kendini tekrar gösterdi.