Gazete Vatan Logo

Uyumdan doğan şıklık

Uyumdan doğan şıklık

Bu yaz çantalar elbiselerden rol çalıyor. Neredeyse giydiklerinizi çantanıza göre seçmeniz gerekebilir. Tabii oyunu kuralına göre oynamak lazım. Monoblok renkli kıyafetleri ve aynı desenlerde çantaları tercih etmek gerekli.

Elie Saab’ın mercan rengi 50’ler tarzı, dantel elbisesi ile Victoria Beckham’ın yine aynı renk ama düz deri dokulu vintage görünümlü çantası neredeyse birbirleri için yaratılmışlar. Bu çantayı kokteyl ve akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz.

Bohem-chic tarzın en önemli anahtarı, 80’li yılların Hollywood stili, maksi elbise, şort tünik takım, hareketli manşetler ve büyük çantalar. Gucci’nin hardal sarısı mini şort ve tünik takımını, Proenza Schouler ’ın shopping bag’i ile kullanabilirsiniz.



Dore zamansız bir renktir ama özellikle yanık tende muhteşem durduğu için yazın çok tercih edilir. Krizia’nın pantolon ceket takım şıklığının anahtarı Charlotte Olympia’nın ‘Croissant’ çantası. Yeme de koluna tak tadında çok hoş bir aksesuar.

Tuvalet giyecekseniz, çantanız mutlaka ‘clutch’ yani zarf şeklinde olmalı ve boyu çok büyük olmamalı. Özellikle elbise ve çantayı aynı renk seçerseniz, bu yazın trendi olan monoblok renk kullanımı konusunda sınıfta kalmazsınız.

Pudra son yılların en çok kullanılan renklerinden biri; farklı model ve dokularla denemekte fayda var. Nina Ricci’nin püsküllü elbisesini, Louboutin’in Loubiposh modeliyle kullanırsanız, bu rengin romantizmine bir de avantgarde’lık katmış olursunuz.

Bisiklet yaka ve kalem etek bir elbise, her sezonun olmazsa olmazlarından. Bu klasik modeli sezonun en hit rengi yeşilde kullanmak isterseniz, Reem Acra elbise ve D&G’nin hasır örgü ton sur ton çantası, modeli ve dokusuyla çok uygun bir seçim.

Yazın enerjisi çantalara da yansıdı...

Bu yaz çantanıza her zamankinden daha fazla özen göstermeniz gerek. Çantalar sıradışı renk ve modelleriyle baştacı. Trend, geometrik çizgiler ve neon renkler.

Louis Vuitton cesur ve çarpıcı

Yaza merhaba dediğimiz şu dönemde güneşli günlerin hayat enerjisi, canlı renkleri kıyafet ve aksesuarlara da yansıyor. Birbirinden ünlü markalar rengarenk koleksiyonlarıyla mutluluk saçan parçalar hazırlıyorlar. Louis Vuitton’un yaz koleksiyonu yenilik ve tazeliği vurguluyor ama aynı zamanda cesur ve zarif. Yaz renklerini yeni çanta koleksiyonuna yansıtarak Akdeniz sıcaklığını hissettiriyor. Koleksiyonun en heyecan verici parçası ise Noefull MM Bag. Markanın klasik Neverful ve Noe tarzlarının şık bir karışımı. Yeni Neverfull’un dışında renkli “Articles de Voyage” yazısı bulunuyor. Gül ve mavi renkte satışa sunuldu. Markanın erkek çantaları da eskisinden daha büyük ve daha parlak.

Burberry’den plastik zarafet...

Burberry’nin Anna Wintour, Dita von Teese gibi etkileyici bir seyirci kitlesi tarafından izlenen yeni koleksiyonu “tam not” aldı. Sezonun en önemli parçaları arasında Burberry’nin klasiği Doctor’s Bag’ın pvc versiyonu “the Blaze” var. Sonraki sezon için bir öncü gibi görünen ve mücevher renklerinde satışa sunulan bu çantalar ağır plastikten yapılmış. Merak etmeyin yeterince opak oldukları için içindekilerin dışarıdan görülmesi mümkün değil. Sık sık görülen asma kilitler, plastikten yapılmış neredeyse tüm el çantalarında kullanılan önemli detaylardan.

Chanel lego esintisiyle iddialı

Zamansız çanta tasarımlarıyla bilinen Chanel, bu sezon da klasik parçalara yenilik katma başarısıyla şaşırtmıyor. Lego’dan esinlenilmiş yeni el çantaları çok etkileyici. Lego 1949’dan beri üretim yapsa da ilk defa bir tasarımcıyla çalıştı. Pembe, yeşil, sarı ve şeffaf siyah-beyaz seçenekleri bulunan çantalar canlı ve parlak renkleri, eğlenceli tasarımlarıyla geleneksel bir markanın en modern halini bize sunuyor.

Mulberry’den zamansız bir model

Bayswater, del Rey gibi isimlerden sonra şimdi de Willow, Mulberry’nin olay yaratan yeni çanta modelinin ismi. Bu yeni çantayı tanımlayan en belirgin özellikler ise zamansız, zarif ve kullanışlı olması. Çantaya daha satışa sunulmadan sahip olan şanslılar arasında Kate Moss bulunuyor; diğerlerinin önümüzdeki yılbaşını beklemesi gerek.

Thierry Mugler’dan renkli deriler

Fransız marka Thierry Mugler da ilk çanta koleksiyonunu çıkardı. Aksesuar koleksiyonları son zamanlarda moda dünyasında daha da önem kazanmaya başlayan markanın bu atağı uzun zamandır bekleniyordu. Çok başarılı bulunan koleksiyona renkli deri çantalar hakim.

Bottega Veneta’dan çevre dostu çantalar

Üretiminde yenilenebilir vegan malzemeler ve çevreye zarar vermeyen boyalar kullanılan bu çantalar Japon kozo ağacından üretilen kağıtların sıkıca örülmesiyle yapılmış.

Haberin Devamı