Gazete Vatan Logo

Sinpaş'tan yatırım müjdesi

Sinpaş Bursa’ya her yıl 100 milyon $ yatırım yaparak Bursa'da kalıcı olacaklarını vurguladı

Sinpaş GYO’nun İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sinpaş’ı tanıtmak ve Bursa Modern projesi ile ilgili gelişmeleri paylaşmak üzere Bursa’da bir organizasyon düzenledi. 37 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Sinpaş’ın Bursa’ya bugüne kadar 200 milyon dolarlık yatırım yaptığını, bundan sonra da her yıl 100 milyon dolar yatırım yaparak Bursa’da kalıcı olacaklarını vurgulayan Çelik, “Türkiye’nin sanayi üssü durumunda olan Bursa, yarattığı katma değer ile İstanbul, Kocaeli ve İzmir’den sonra 4’üncü sırada. Bilecik-Yenişehir Hızlı Tren Hattı ve İzmit Körfez Geçişi projeleri tamamlandığında İstanbul’daki üretim sahaları Bursa’ya kayacak. Böylece Bursa’da geniş bir iş sahası açılacak. Bursa’nın sanayisi, yan sanayisi ve ekonomisi büyüyecek. Marmara bölgesi İstanbul, Bursa, İzmit gibi illeri ile Türkiye ekonomisini taşır hale gelecek. İşte tüm bunları gördüğümüz için İstanbul’dan sonraki en büyük yatırımımızı Bursa’da gerçekleştirdik” diye konuştu.

Halka açıldıkları yıl Bursa Modern projesi ile Bursa’ya en büyük konut projesini getirdiklerini söyleyen Çelik, “2007 yılında şirketimizin yüzde 49’unu halka açtık. Bugün Sinpaş GYO olarak 1.65 milyar TL portföy büyüklüğüne ve yüzde 10 pazar payına sahibiz. 13 şirket ve 5 bin çalışanı, 1 milyar TL piyasa değeri ile İMKB-30 endeksinde işlem görüyoruz” dedi. Çelik, önümüzdeki 5-6 yılda Sinpaş GYO’nun hedefinin, 6 milyar TL ciro ve 1 milyar 580 milyon TL kâr elde etmek olduğunu ve bu doğrultuda 2012 yılında yüzde 20 büyüme beklediklerini söyledi.

Depreme dayanıklı ve nitelikli konut üretiminin önem kazandığını vurgulayan Çelik, büyükşehirlerde bu talebe cevap verebilmek için Kentsel Dönüşüm Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Rönesans yüzde 25’lik halka arz için SPK’ya başvurdu

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Sibirya’nın 150 bin metrekarelik en büyük AVM’si olarak inşa ettiği ‘Aura’nın dün yapılan açılışında Holding iştiraklerinden Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş’nin yüzde 25’inin halka arzı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuru yaptıklarını açıkladı. Ilıcak, yıl sonu bilançolarıyla halka açılmayı düşündüklerini ve 1.5 milyar dolar büyüklüğünde gayrimenkul portföylerinin bulunduğunu söyledi. Halka arzın gerçekleşmesi durumunda, buradan gelecek gelirin sermaye olarak şirket içine aktarılacağını ve gelirin bundan sonraki yatırımlarda kullanılacağını kaydeden Ilıcak, “Geliri yeni yatırımlar yapmak için kullanacağız, dolayısıyla şirketi daha hızlı bir şekilde büyütebileceğiz” diye konuştu.

İzmir’in en yüksek rezidansı için arsa arıyor

2005 sonunda Century 21’in emlak ofisi olarak gayrimenkul sektörüne giren ve 2006 ile 2008 yılları arasında uluslararası emlak zincirinin dünyada en çok satış yaptığı 17’nci ofis seçilen Proje Beyaz şirketi, 2009 yılında kurduğu kendi şirketiyle bireysel tüketiciler, kurumsal firmalar, yatırımcılar ile firmalara gayrimenkul yatırım danışmanlığı, kiralama ve satış hizmetleri veriyor.

Kempinski Residences Astoria ve Kempinski Residence Bellevue olmak üzere TEM Avrupa Residence, Beyaz Ofis, Miracle Residence, Paradise Park ve Lidya Flats gibi çok önemli projelerde çözüm ortağı olan firmanın şu anda rafta olan ancak arsa bulduğu anda hayata geçirmeyi planladığı projesi ise rezidans ve ofislerin yer alacağı, İzmir’in 37 katlı ve 112 metre ile en yüksek ve pahalı binası olacak. Proje için alışılanın aksine farklı bir yol izlediklerini söyleyen Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, “Normalde arsa bulunur, ardından proje tasarlanır. Biz burada kiralaması, satışı, mülk yönetimi ile danışmanlığını üstlenmeyi planladığımız proje için BFTA Mimarlık şirketiyle anlaştık ve projeyi geliştirdik. Ardından buna yatırım yapacak bir inşaat firmasıyla da anlaştık. Şimdi uygun arsa arıyoruz” dedi. Projenin Körfez’den bakıldığında ilk dikkat çeken şehrin simgesi bir proje olacağını belirten Uzun, “Özel bir tasarıma sahip olacak projede örneğin otel lobisi 26’ncı katta tasarlanıyor. Burası, metrekarede 6 bin dolar gelir tahahhüdüyle İzmir’in en pahalı binası olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı