Gazete Vatan Logo

Sansasyona bulaşmadan ilerlemek zor

Nazlı, “Görmelisin” adlı dördüncü klibiyle yine çok konuşuluyor

Yeni Yazın adlı ilk albümüyle 2009’un en iyi çıkış yapan isimlerinden olan Nazlı, “Görmelisin” adlı dördüncü klibiyle yine çok konuşuluyor. Klipte rol alan ve kısa süre görünmesine rağmen dikkat çeken Cenk Demirgüç’le sınıf arkadaşı olduğunu ve bu tanışıklığın klibe olumlu yansıdığını belirten Nazlı, Haziran ayında yeni bir single çıkaracağını da müjdeliyor. Nazlı “Sansasyonlara bulaşmadan müzik sektöründe ilerlemek çok zor ama böylesi daha güzel, bazı şeyler artık değişmeli” diyor.

* Neredeyse bir yıl oldu değil mi ilk albümünüzü çıkaralı?

Evet, 15 Haziran’da bir yıl olacak. Ama güzel bir sürprizim var; ilk albümümün doğum gününde yeni single’ım çıkıyor.

* Nasıl bir single geliyor peki?

İçinde iki veya üç adet hareketli şarkının olduğu bir maxi single olacak. Yine Volga Tamöz’le çalışıyorum. Volga işin hem prodüktörü hem de aranjörü, kısacası her şeyi. Belki onun yaptığı bir şarkı da olacak single’ımda. Diğer şarkıyı da sevilen bir şarkının cover’ı olarak düşünüyoruz.

* Geçen yaz çok parlak bir çıkış yaptınız, “Beni Yazın” en çok dinlenen şarkılar arasındaydı. Bu yaza da damganızı vuracak mısınız?

Yine çok sevilecek bir şarkı olsun diye uğraşıyorum ama açıkçası biraz stres yaşıyorum. Geçen yaz o kadar iyi bir çıkış yaptıktan sonra bunun devamını da aynı şekilde getirebilmek çok önemli çünkü.

* Bildiğim kadarıyla siz söz de yazıyorsunuz. Kendi şarkılarınızı dinleyicilerinizle paylaşmayı düşünmüyor musunuz?

Single’a koymam herhalde, fazla cesaretli olur. Ama bundan sonraki albümümde mutlaka yazdığım sözler olacak. Çünkü bayağı birikti, ben de artık yavaş yavaş kullanmak istiyorum.

* Daha çok hangi zamanlarda yazıyorsunuz?

Genelde bunalımlı olduğum dönemlerde yazıyorum. Eğlenceli, hareketli, şarkıya gidecek sözler yazamadım hiç ama onun için de çalışmalarım sürüyor. İnsanın söz yazmaya ve şarkı yapmaya başladığı zaman basamak atladığını düşünüyorum. Onun için de her şeyin bir zamanı var. Tercihim her şeyin sırasıyla olmasından yana.

* İkinci albüm için kafanızda bir tarih var mı?

Bundan sonra bir süre single çıkararak ilerleyeceğim. Çünkü müzik piyasasının şu durumunda albüm yapmak zor. Ancak çok büyük isimlerin albümleri satıyor. Yeni başlayanlar için single’ın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sonbahara da slow bir şarkının yer aldığı başka bir single çıkaracağım...

Çok hayal kIrIklIĞIna uĞradIm, hakkIm yendİ

* Aradan geçen bu bir yılın ardından müzik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

İşin içine girdikten sonra beni çok hayal kırıklığına uğratan şeylerle karşılaştım. Bir kere inanılmaz hakkınızın yendiği, tanıdıklarla, dost ilişkileriyle işlerin yürüdüğü bir ortam olduğunu gördüm. Mesela, halk oylamasıyla yapılan bir yarışmada haftalarca önde gitmeme rağmen son gün listeye başka bir ismi soktular ve bir anda ödülü ona verdiler. Hakikaten çok hayal kırıklığına uğradığım bir şeydir bu. Hakkımla girmem gereken adayların arasına giremediğim ödül törenleri de oldu. Evet, mütevazı olmak lazım ama ben hakikaten geçen yılın en iyi çıkışlarından birini yaptım ve bazı yerlerde hakkım yendi. Bu acı bir şey tabii ki. Ama bunları gördükçe daha fazla hırslanarak yoluma devam ediyorum.

* “Cinselliği ve sansasyonelliği kullanmadan da başarılı olunabilir”i kanıtlayacağınızı söylemiştiniz. Hâlâ aynı görüşte misiniz?

Evet, görüşüm değişmedi. Ama bu şekilde ilerlemenin hiç de kolay olmadığını görüyorum. Bana gelip şunu diyen insanlar oldu: “Hadi Bengü için kötü bir şey söyle, polemik olsun.” Ben de Bengü’yü çok sevdiğimi, başarılı bulduğumu ve kötü bir şey söylemeyi istemediğimi belirtince “Ama Nazlı Hanım, ben bunları yapamam diyerek hiçbir yere varamazsınız” diyorlar. O yüzden gitmek istediğim yere birazcık zor varacağım ama böylesi daha güzel.

* Hedeflediğiniz yer neresi, yurt dışı mı?

Ne yalan söyleyeyim hedeflerim büyük. En önemlisi yetenek, müzik bilgisi ve birikimiyle saygı duyulan bir noktada olmak istiyorum... Koskoca Tarkan bile yurt dışında bu kadar uzun zamanda duyulabilmişken yurt dışı konusunda ise bir şey söylemek zor. Çok büyük bir hedef o ama bakalım zaman ne gösterecek.

* Hep böyle polemiklere girmeden mi ilerleyeceksiniz?

Polemiklere girmem ama laf atan olursa da yanıtını alır. Öyle sessiz durduğuma bakmayın, aslında deliyimdir yani. Bana bulaşmasınlar (gülüşmeler).

Futbol maçlarında KENDİMİ KAYBEDİYORUM

* Uluslararası finans okumuş birisi olarak çevreniz ya da aileniz müzik sektörüne girmenizi destekledi mi yoksa işini yap mı dediler?

Ben 12 yaşımdan beri müzik dersi alıyorum, yani o yaşlardan beri bu işi yapacağım belliydi. Finans okumamın tek sebebi ise kendimi garantiye alma düşüncesi oldu. Yoksa müzik okumak en büyük hayalimdi. Ama seçim zamanı gelince korkuya kapıldım ve garantici olmak istedim.

* Spor spikerliği de yapmış birisi olarak maçlara gider misiniz?

Çok giderim ama bu sezon gidemedim. Çünkü beni maçlara götüren arkadaşım askerdeydi, daha yeni döndü. Maçlarda çıldırıyorum ve çok hareketli oluyorum. O yüzden kimse beni götürmek istemiyor (gülüşmeler). Bu arada GS’liyim ama Bursaspor’u da kutlamak isterim. FB’lilere de geçmiş olsun diyorum... Ayrıca çok spor yapıyorum, hayatımı kaplayan bir şey. Haftada dört defa şan dersi alıyorum. Şimdi yaz konserlerim de başlayacak. En son Muğla’da Polis Haftası’nda Mustafa Ceceli ile birlikte bir konser verdik, Muğla tarihinin en kalabalık konseriymiş. 20 bin kişinin benim şarkılarımı hep bir ağızdan söylemesi müthiş bir şeydi.

Beni her gören, ‘Klipteki o çocuk kim’ dİyor

* Klipleriniz çok dikkat çekiyor. Hangi şarkıya klip çekeceğinize ve senaryoya nasıl karar veriyorsunuz?

Nazlı: İlk klipte Murat Küçük’le çalıştık, tüm fikir ona aitti. O kadar beğenildi ki, Serdar Ortaç bile şarkısına bu kadar güzel bir klip çektiğimiz için bize teşekkür etti. İkinci klip de yine Murat Küçük’e aitti. Üç ve dördüncü klipler ise Ulaş Elgin imzasını taşıyor. Ben de neler istediğimi söylüyorum çekimlerde ama ana fikir yönetmene ait oluyor; bence doğrusu bu. Kıyafetlerim de Tuvana Büyükçınar’ın tasarımları ve çok beğeniliyor. Şarkı seçiminde ise son iki klipte hayranlarımdan gelen istekleri göz önünde bulundurdum. Mesela üçüncü klibim olan “Beni Sevme”yi hayranlarım çok istemişti. Şimdi de dördüncü klibimiz “Görmelisin” ekranlarda dönüyor ve çok ilgi görüyor.

* Klipte rol alan Cenk Demirgüç nasıl seçildi?

Nazlı:Yönetmen bana senaryoyu anlattığı dakika aklıma Cenk geldi ve hemen onu aradım. Benim üniversiteden sınıf arkadaşımdır. Çok doğru bir karar vermişim çünkü klibi izleyen herkes ama herkes bana “O çocuk kim?” diye soruyor. Zaten bizim klibin hemen ardından Emre Aydın’ın klibinde de oynadı Cenk. Peş peşe klip ve reklam teklifleri gelmeye de devam ediyor. Murat Küçük, Cenk için “Genç Kadir İnanır” dedi. Ama ben artık birazcık kıskanıyorum Cenk’i, çünkü yakışıklılığı ve oyunculuğuyla klip ve şarkımın önüne geçti (gülüşmeler).

* Gerçekten de Kadir İnanır’a benziyorsunuz...

Cenk: Evet çok benzetiyorlar. “Kadir Abi, Küçük Kadir” diyorlar ve bu durum çok da hoşuma gidiyor.

* Cenk Bey sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Cenk: Üniversitedeyken reklam ve kliplerde oynuyordum. O günlerde Orhan Gencebay’ın İdeal Aşk adlı klibinde de oynadım. Okul bitince Amerika’ya master’a gittim. Sonra askerlik ve ardından babamla çalışmaya başladım. Dolayısıyla da bu işlerden koptum. Ancak Nazlı’nın klibiyle tekrar geri döndüm ve çok hoşuma gitti. Nazlı’yla da yurt dışı vs. derken kopmuştuk. Bu klip bizi de kavuşturdu.

ADAMI KAÇIRIRIM

* Çekimlerde unutamadığınız bir anınız oldu mu?

Nazlı: Bu klibin çekimi tam bir olaydı. Gözümüzden yaşlar gelene kadar güldüğümüz anlar oldu. Birini anlatayım; klipte ben Cenk’e aşığım ve onu kaçırıp bağlıyorum. Sonra da kıyafetimi değiştirip sahneye çıkıyorum ve şarkımı söylüyorum. Ancak çekim yaptığımız yer o kadar soğuktu ki üşümesin diye Cenk’in önüne soba koymuşlardı. Ben şarkımı söylerken bir baktım Cenk ayaklarını sallamaya başladı... Kaş göz ediyor, çaktırmadan çırpınıyor, anlamıyoruz. Meğer sobadan ayağı tutuşmuş, elleri de bağlıydı ya... Az kalsın yanıyormuş, son anda kurtardık.

* Nazlı Hanım klipteki gibi hiç platonik bir aşk yaşadınız mı?

Nazlı: Eh, her genç gibi olmuştur... Platonik aşk yaşamak güzel çünkü insana hiç zarar vermiyor. Ben de zamanında yaşadım. Esasında platonik aşık olduğum adamı kaçırabilecek potansiyelim de var benim. Anlayacağınız o klipte kendimi oynuyorum.

* Aşk var mı peki şu an?

Nazlı: Şu an bendeki en büyük aşk ve mutluluk yaptığım işte başarılı olmak. Tabii bunun yanında beni mutlu eden güzel bir aşk olursa ona da hayır demem.

Serdar Ortaç’a yapılan büyük haksızlık

Serdar Ortaç’ın birçok müziksever ve genç için olduğu gibi benim müzik hayatımda da çok önemli bir yeri var, hep de öyle olacak. Onun şarkısıyla başladım, sonsuza kadar da onun şarkılarını söylemek istiyorum. Kıskananlar ne derse ne desin herkesi sollamış ve zirveye oturmuş bir isim. Geçenlerde bir konserinde Ahmet Kaya olayıyla ilgili saldırıya uğramasına çok üzüldüm. O olayda öne sürülenlerin gerçeğe uymadığını defalarca anlattı ve yine de özür diledi. Buna rağmen var olan bu kini ve sevilen bir sanatçıya karşı ortaya konan bu şiddet gösterilerini anlayamıyorum, kimse de anlıyorum diyemez. Nedir yani; terörü şimdi de müziğe, sanata mı taşıyacaklar? Onun kadar değerli bir sanatçının yıpratılmasına izin vereceğimize kıymetini bilip, baş tacı etmemiz lazım.

Haberin Devamı