Gazete Vatan Logo

Rakam rakam Oscarlar...

Los Angeles’taki tören öncesinde gelin rakamlar eşliğinde Oscar ekonomisine göz atalım.

Rakam rakam  Oscarlar...

37.3 milyon kişi izliyor

Geçen yıl düzenlenen Oscar Ödül Töreni dünya çapında milyonlarca kişiyi ekran başına kilitledi. 225 ülkede yayınlandı tören. Sadece ABD’de töreni izleyenlerin sayısı 37.3 milyon kişi oldu.

Bir yıldızın hazırlanması 3 bin 500 dolar

Kırmızı halı Oscarların en merakla beklenen yanı. Bir Hollywood yıldızını kırmızı halı için hazırlamanın ortalama bedeli 3 bin 500 dolar. Bunun bin 500 doları saç-makyaja gidiyor.

45 saniyelik teşekkür konuşmaları

Baktılar ki törenin süresi kontrol edilemez biçimde uzuyor, bu yıl ödül kazananların konuşma süresinde kısıtlamaya gidildi. Teşekkür konuşmaları sadece 45 saniye olabilecek.

Aktörlerin film başına aldıkları ücret yüzde 81 arttı

Geçen yıl yapılan bir araştırmaya göre aktörlerin film başına aldıkları ücret, Oscar heykelciğini kaptıktan sonra yüzde 81 artıyor. Ancak işin ilginç yanı, araştırma kadınlar için böyle çarpıcı bir değişikliğin olmadığını gösteriyor

Lawrence’ın meşhur düşüşü unutulmadı

2013 yılındaki Oscar ödül töreni hafızalara Jennifer Lawrence ile kazındı. Lawrence tam da ödülünü almak için sahneye yöneldiği sırada yere kapaklandı. Reklamın iyisi kötüsü olmaz...

Haberin Devamı

2 milyon dolar 30 saniyelik reklam

Bu yıl ödül töreni sırasında yayınlanacak 30 saniyelik bir reklam filminin ücreti rekor kırarak 2 milyon dolara ulaştı. Geçen yıl bu rakam 1.8 milyon dolardı. Böylece toplam reklam geliri de 110 milyon dolardan 135 milyon dolara yükseldi.

1929'daki Broadway Melody'den geçen yılın kazananı Birdman'e En İyi Film için adeta New York'ta çekilme 'koşulu' aranıyor esprisi yapılıyor kulislerde. Bugüne kadar bu ödüle uzanan 16 film New York kentinde çekilmiş.

100 milyon dolarlık Oscar lobisi

Ödül kazanmak tesadüf değil. Bunun için yapılan kampanya önemli. Ödül almanın bedeli ortalama 100 milyon dolar. Jüriye DVD’lerin kargolanmasından, PR danışmanlarına verilenler ücretlere, hatta verilecek reklamlara strateji önceden belirleniyor.

1000 şişe şampanya

Oscar kadar sonrasındaki partisi de meşhur. Gecenin devamı için bu yıl tam bin şişe Piper-Heidsieck şampanya hazır.

Haberin Devamı

220 bin dolarlık hediye paketi

Kaybedenler eli boş gidecek değil. Ömür boyu ücretsiz yüz kremi, kan enjekte ederek memeleri büyüten ‘Vampire Breast Lift’ yöntemi için seans hediyelerin başında. Vibratör ve 275 dolarlık tuvalet kâğıdı gibi hediyeler de var.

Kırmızı halı 18.1 milyon dolar

2014 yılındaki Oscar töreninde Cate Blanchett unutulmaz bir kıyafet giydi. Blanchett’in Swarovski kristalleriyle süslü Armani elbisesi, ayakkabıları ve takılarının değeri 18.1 milyon dolardı.

Oscar heykelciği 680 dolar

Heykelciğin değeri sadece manevi değil, maddi olarak da yüksek. 24 ayar altınla kaplı. 34 santimetre ve 3.85 kilogram. Geçen yıl bir heykelcik 400 dolardı. Altının fiyatı artınca bu yıl o rakam da 680 dolara yükseldi.

Ödülü satmak 1 dolar

Oscar heykelciğini kazanan oyuncuların bu ödülü satma hakkı bulunmuyor. Eğer ödülden kurtulmak istiyorlarsa tek çare ödülü Akademi’ye 1 dolar karşılığında vermek.

Oscar ekonomisi 130 milyon dolar

Yıllardır Los Angeles’ta düzenlenen tören ekonomide büyük canlanma yaratıyor. Oteller, tasarımcılar, kuaförler, catering şirketleri… Bu dönemde herkes para kazanıyor. Akademi Ödülleri nedeniyle piyasada en az 130 milyon doların döndüğü tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Limuzinlerin bedeli 1.8 milyon dolar

Kırmızı halıya çıkmak kolay değil. Önce havalı bir limuzinden inmek gerek. Oscar Töreni öncesi Los Angeles’ta saati 110 dolardan 2 bin limuzin kiralanıyor. Ortalama 8 saat kullanılan bu limuzinlere 1.8 milyon dolar ödeniyor.