Gazete Vatan Logo

Praktiker arazisinde dönüşüme başladı

DKY İnşaat, Kartal’da yıkımına başladığı Praktiker arazisinin üzerine 5 bloktan oluşan 348 konut, ofis ve Metro Cash & Carry’nin bulunduğu proje inşa edecek. 21 bin 696 metrekarelik arazi üzerinde, Adalar manzarasına karşı yükselecek projede 2+1, 3+1, 4+1 tip daireden oluşan 348 konut bulunacak. Kartal’da Praktiker binasının yıkımını yerinde inceleyen İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, proje ile yakından ilgileniyor. 53 yıllık tecrübeyle kaliteli yaşam alanları oluşturmaya devam ettiklerini belirten İbrahim Dumankaya, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

Metroya 200 metre

“Praktiker arazisinin yıkım çalışmalarını bir ay içerisinde bitirmeyi planlanıyoruz. Metroya 200 metrelik yakınlığı ile Kartal’ın en avantajlı lokasyonunda olacak proje 16 ile 20 kat arasında değişen 5 bloktan oluşacak. Ticari alanların bulunduğu ofis bloğu ise 15 kattan oluşuyor. Ofis ve konut giriş-çıkışları birbirinden tamamen bağımsız olacak. Böylelikle konut sakinlerinin ve ofis çalışanlarının giriş çıkışlarda yoğunluk ve emniyet açısından sıkıntı yaşamaları engellenecek. Konut ve ofislerin yanı sıra Metro Cash & Carry’nin de yer alacağı proje gelecekteki sakinlerine bir çok avantaj sunacak. ”

Haberin Devamı

Kartal başta olmak üzere İstanbul’un kentsel dönüşümünde aktif rol oynayacaklarını vurgulayan Ali Dumankaya ise “İlçede metro, Adliye Sarayı, iş merkezleri ve üniversiteler gibi birçok ciddi yatırım yapıldı. Bölge bu yapısıyla içerisinde birçok potansiyel barındırıyor. Kentsel dönüşümle birlikte Kartal’ın yükselişi başladı. DKY İnşaat olarak Kartal bölgesinde Deniz Yıldızı Kartal projesiyle başlayan çalışmalarımız Praktiker binasının bulunduğu alana inşa edeceğimiz projemizle de hız kazanacak” dedi.

KALİSDER DESTEK VERECEK

‘Güvenli iskele’ zorunlu olmalı

KALIP ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. Urfalılar,Bakanlığın hazırlayacağı yeni yönetmelik ile ‘güvenli iskele’ kullanımının zorunlu olacağını ifade etti. Türkiye’de emniyeti yüksek Euroscaf üreten firmalar olduğunu, ancak ilk etapta yatırım maliyetinin güvenli olmayan iskelelere kıyasla yüzde 15-20 daha fazla olması sebebiyle tercih edilmediğini belirten Urfalılar, “Türkiye’de inşaat sektörü iş kazalarının ciddi bir bölümü iskele çökmesi ya da iskeleden düşme sonucu gerçekleşiyor” dedi.

Haberin Devamı

NRESİDENCE’DA TESLİM

İşadamları ve yatırımcıların tercihi oldu

ÖZYURTLAR İnşaat’ın Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği Nresidence projesinde daireler sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 10 katlı üç blokta toplam 459 konuttan oluşan Nresidence’da yalnızca 1+0 ve 1+1 seçeneklerinde daireler bulunuyor. Özyurtlar Residence’da restoran, cafe ve market tarzı kuruluşlar için düşünülmüş 18 adet ticari birim de yer alıyor. Beylikdüzü’nde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile Kaya Ramada Oteli’nin arkasında inşa edilen Nresidence, ağırlıklı olarak yatırımcılar ve işadamları tarafından tercih edildi. Şehirdışı ve yurtdışından İstanbul’a fuar ya da iş görüşmesi için gelen işadamları konaklama sorunu yaşamamak için Nresidence’dan

Haberin Devamı

daire aldı.