Gazete Vatan Logo

Plajlarda mayo hakimiyeti

Mayoların plajlara dönüş yaptığı bu yaz yapmanız gerekenler...

Tatil geldi çattı.
Peki tatil alışverişinizi yaptınız mı? Bu yaz plajlarda neler mi moda? Küçücük bikinileri ve ilginç kesimli mayokinileri bavulunuzdan çıkarın. Mayoların plajlara dönüş yaptığı bu yaz, rafine bir cazibe ön planda...
Dikkat etmeniz gereken
ise vücudunuza uygun kesimi bulmak.

Denizde kumsalda plajda, şezlongda ya da havuzda; her nerede giyecekseniz giyin mayo-bikininin hem satın alması hem de vücudu en iyi göstereni bulması zor olabilir. Ama, bu yaz öyle zorlayıcı, iddialı modeller göze çarpmıyor. Ne minicik üçgen bikiniler ne de full makyaj ve iddialı aksesuarlar gerektiren mayokini gibi modeller...
Aslında belli bir trend, renk ya da model de yok. Plaj modasında en büyük değişim birkaç yıldır esen tek parça mayo rüzgarının iyice kendini belli etmesi. 1970’ler stili derin V kesimliler, yüksek bacak kesimliler en popüler olanları. Mayokini tankini gibi farklı kesimlere sahip mayoları ise kesinlikle aklınızdan çıkarın.
Seçeceğiniz mayo sizi kusursuz gösterebilir
Bikini alışverişine çıkmadan önce kendinize sormanız gereken ilk soru “Benim tarzım ne?” olmalı. Yani modern çizgilere mi sahip yoksa daha feminen hatlı mı seviyorsunuz. Bu konuda çok sıkı kurallar olmamasına rağmen, büyük göğüslüler askısız bando tarzı modellerden kaçınmalı (Çünkü göğüsleri olduğundan daha aşağıda gösterir). Küçük göğüslüler de içleri dolgulu üstleri giymemeli (Çünkü insanlar göğsünüzün olmadığını fark edeceklerdir).
Yine kalın askılı, boyundan bağlı bikiniler göğüsleri olduğundan küçük gösterir. Düşük bel kesimli altlar da kalçası geniş olanlara göre değildir. Karnını saklamak isteyenler yüksek bel kesimliler en ideali.
Tek parça mayo giyecek olanlarsa vücutlarının en iyi taraflarını öne çıkartacak modelleri seçmeli. Yani göğüs ve dekolte bölümünü en iyi boyundan bağlılar ve derin V kesimliler gösterir. Mide ve karın bölgesinden şikayetçi olanlar için bu kısımları drapeli ya da yüksek bacak kesimli mayolar en iyisidir.

Güneşlenmek için ayrı bikini kullanın

Sunset Mayo’nun Tasarım Yöneticisi Ayşegül Güneş mayonuzun ömrünü uzatmak ve mayo alışverişi
yaparken dikkat etmeniz gerekenleri anlattı.

Mayonuzun ömrünü uzatın

* Mümkün olduğunca yüzmek için ayrı, güneşlenmek için ayrı bir mayo ya da bikini kullanın. Islak mayonuzla güneşlenmemeye özen gösterin.
* Mayonuzu asla çamaşır makinesinde yıkamayın. Elde ve ılık suda yıkayın.
* Mayonuzu tersten asmayın ve gölgede kurutmaya gayret edin.
* Mayonuzu içinde ağartıcı maddeler olmayan deterjanlar veya sabun kullanarak yıkayın. Ağartıcı madde olan deterjanlar, renk atmasına sebep olabilir.

Alışveriş yaparken şunlara dikkat edin!

* Renk seçerken teninizin koyulaşacağını dikkate alın.
* Alışverişe çıkmadan önce fazla yemek yemeyin.
* Güneşlenirken de kullanacağınız için çabuk kuruyan mayoları tercih edin.
* Ayna karşısında oturup ellerinizi kollarınızı hareket ettirin. Rahat etmediğiniz bir mayo seçmeyin.
* Göğüs kapları çok önemlidir. Göğüsleri bastıran mayolardan kaçının.

Sade çizgilerle dinamik bir görüntü

Zeki Triko’da bu yaz yine güneş yağından rengarenk havlulara, flip-flop terliklerden mayolarınıza, uygun çantalara kadar her şeyi bulmak mümkün. Hem gündüz hem gece giyilebilecek elbise, tunik ve tulumları da ürün yelpazesinde barındırıyor. Sadeleşen çizgiler güçlü renkler ve taşlı kalın kemerlerle birleşip vurucu ve dinamik bir görüntü çiziyor. Klasik mayolara canlılık katan renk, desen ve aksesuar seçeneklerinin yanı sıra, seksi, çarpıcı mayo tasarımlarının da yer aldığı koleksiyonda, takip çıkarılabilen destekler, içten form veren yumuşak kaplar ve göğsü kaldıran telli üstler vücudun daha hoş görünmesini sağlayan teknik detaylar.

Cıvıl cıvıl olmak isteyenlere

Tiffany bu yaz sezonunda, dünyaca tanınmış markalardan S. Oliver, Bruno Banani, Buffalo ve Lascana markalarının birbirinden güzel mayo ve bikini modelleriyle akılları baştan almaya hazırlanıyor. İlk kez bu yaz sezonuyla birlikte mayo ve bikini satışına başlayacak olan Tiffany, birbirinden şık ve rengarenk modellerle pilajın en şık ve trendy kadınlarını yaratacak.

Her parçanın bir teması olsun...

Bu yaz Ayyıldız’ın desenleri ve renkleriyle siz, moda ikonu plajlar ise podyumunuz olacak... Ayyıldız’ın, trendleri belirleyen 2011 Yaz koleksiyonu için Malibu-Los Angeles‘ta objektif karşısına geçen ABD’nin en önemli dergisi Maxim tarafından da dünyanın en seksi kadını seçilen Rosie Huntington-Whiteley güzelligi ile herkesi kendine hayran bıraktı. Tabiatın Desenleri, Ege Kokusu, Diva Şıklığı, Maziye Yolculuk ve Plajlardaki Podyumlar teması benzersiz bir tasarım ile kendine güvenen ve fark edilmek isteyenler için...

Alt üst parçaları siz birleştirin

Penti’nin ayrı ayrı satılan bikini altları ve üstlerinden oluşan plaj koleksiyonu, kullanıcıya birçok kombinasyon yapma şansı tanıyor. Alt ve üst bedeni farklı kullanan kadınlar için çok ideal. Penti, 145 parçadan oluşan “2011 Plaj koleksiyonu”nu basic ve fashion diye iki ayrı gruptan oluşturdu. Basic grubunda 9 ayrı canlı renkten oluşan düz modeller, straplez modelinin cok farklı yorumları, hem küçük göğüs hem büyük göğüs için üstler, her vücut tipine hitap eden altlar mevcut. Fashion grupta ise fırfırlar ön planda...

Topten’den yaratıcı tasarımlar

Topten, 2011 yazında günlük koşturmacaya uygun rahat tasarımlar, gözlük saplarında kullanılan detaylarla hareketlendirilen retro tarzı çizgiler ve klasik yaklaşımları yeni çağın kadınına uyarlayan dinamik bir koleksiyon sunuyor. Günün her saatine uygun bir yaşam biçimini yansıtan Topten koleksiyonu, yaratıcı temalara yer vermiş. Çalışan kadının ihtiyaçlarını tamamlayan, gündüzden geceye uzanan sosyal hayatı yorumlayan marka, özgün stilinizi bulabileceğiniz çeşitlilik sunuyor.

Bütün yaz ayaklarınız rahat edecek

Birkenstock’un yeni modellerle zenginleşen 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonu, sadece ayakları değil zevkleri de özgür bırakıyor. Çok sayıda model, desen ve yazın tüm tonlarını gözler önüne seren birbirinden farklı renklerle oldukça geniş bir seçenek sunan Birkenstock, özel tasarımları ile günlük kıyafetlerle olduğu gibi tatilde giyebileceğiniz spor kıyafetlerle de kusursuz bir şekilde kombinlenebiliyor. Birkenstock’un bu yaz için hazırladığı tasarımlara ister jean ile ister plajda mayo ve bikinileriniz ile atacağınız her adımda size şıklık, rahatlık ve özgürlük vadeden bir konsept hakim.

Haberin Devamı