Gazete Vatan Logo

Özlenen Bahçe Hayatı Asma Bahçeler'de

Asma Bahçeler projesinin inşaatı tüm hızıyla sürdürüyor.

1994 yılında kurulan ve konut sektöründe Narlıdere'de gerçekleştirdiği sağlam, güvenilir ve insan odaklı yaşam konseptine sahip projelerle tanınan Tanyer İnşaat, Narlıdere’deki yapımı tüm hızıyla devam eden Asma Bahçeler projesinin inşaatı tüm hızıyla sürdürüyor.

Asma Bahçeler sosyal olanakları, proje ve kampanya bilgileri hakkında tüm detaylar burada!

ASMA BAHÇELER PROJESİ İZMİR'İN YÜKSELEN DEĞERİ OLDU

Dünyanın 7 harikasından biri olan Babil'in Asma Bahçeleri'nden esinlenerek tasarlanan ve 4 ay önce temeli atılan Asma Bahçeler projesi, gerek mimari yapısı gerekse doğayla iç içe konumuyla İzmir'de benzerine rastlanılması zor prestij projelerden biri olarak ilgi görüyor.

Narlıdere'de yapımı devam eden Asma Bahçeler'in gerek mimari yapısı gerekse inşaat teknikleri açısından dikkat çektiğini söyleyen Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, hem kent merkezinin tüm olanaklarını, hem de doğanın güzelliklerini bir arada sunacak projenin adeta kent merkezinde yazlık keyfi yaşatacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Münir Tanyer, yıllardır inşaat sektöründe edindikleri deneyimlerin ışığında 18 bin metrekare alan üzerinde 92 evden oluşan Asma Bahçeler projesinin 3 yıl süreceğini ve bittiğinde ilgi odağı haline geleceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bir yamaç üzerine inşa edilen ve bahçeli evlerden oluşan proje bir evin terasının diğerinin bahçesi olması mantığıyla aşağı doğru inecek. Tüm evlerin önü açık olacak; ev sahipleri eşsiz dağ ve deniz manzarasıyla iç içe yaşayacak. Projenin tanıtımı için inşa ettiğimiz satış ofisi de farklı mimarisiyle İstanbul'da düzenlenen bir yarışmada favoriler arasında gösteriliyor. Örnek dairemizin inşaatı da tüm hızıyla devam ediyor”

Sadece konut değil bir yaşam şekli inşa ettiklerini söyleyen Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, hazırladıkları projelerde gelişen teknolojinin getirdiği bütün avantajları kullandıklarını söyledi.

Bir binanın tamamlanması için 100'e yakın farklı malzemenin kullanıldığını ve bunların doğru şekilde bir araya getirilmesi gerektiğini söyleyen Münir Tanyer, deprem bölgesi olan İzmir'deki konutların, doğru proje ve kaliteli malzemeyle inşa edilmesinin yaşamsal öneme sahip olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

1980 yılına dek binaların insan gücüne dayalı inşa edildiğini ve daha dayanıksız olduğunu dile getiren Tanyer, “1980 yılından sonra belediye ve inşaat mühendisleri odasının çalışmaları sonucunda denetimler arttı. İzmir denetim anlamında önemli bir noktada. 1990 yılından sonra kullanılan malzeme kalitesinin artmasıyla daha kalıcı ve sağlam binalar yapılmaya başlandı.
2007 yılından sonra yapı denetim şirketleri devreye girdi. İnşaat firmaları da daha nitelikli projelere imza atmaya başladı” diye konuştu.

Binaların da insanlar gibi zamanla yaşlandığını ve binaların asıl kalitesinin zamanla ortaya çıktığını da ifade eden Münir Tanyer, Avrupa standartlarında altyapı ve donatı sistemleriyle inşaa ettikleri konutlarda bugüne dek binlerce insanın güven içinde yaşadığını kaydetti.

Asma Bahçeler, Yeni Yaşam Kaynağı Olacak...
* Asma bahçeler’de 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks villalardan oluşan 4 farklı tipte toplam 92 konut bulunuyor.
* Tüm evlerin önü açık olacak bir evin terasının diğerinin bahçesi olması mantığıyla evler aşağı doğru inecek.
* Projede ısı, su, ses ve yangına karşı özel yalıtım sistemi var.
* Asma bahçeler’de 120 araçlık kapalı otopark, açık havuz, çocuk havuzu, çocuk oyun alanı, özel peyzaj, yürüyüş ve bisiklet parkurları, doğalgaz, 24 saat kameralı güvenlik, yatay asansör, sığınak, artezyen ve hidrofor sistemi, jeneratör, fitness salonu, sauna, elektrikli araçlar için şarj ünitesi, etkinlik salonları yer alacak.

Her şey İnsanların Konforu İçin...
Sayı olarak çok konut üretmektense nitelik olarak yüksek kaliteye sahip ve insanlara çağdaş bir yaşamın anahtarını sunan evler yaptıklarını söyleyen Tanyer, “Günümüzde apartman ve site hayatıyla birlikte komşuluk ilişkilerinde de azalma görüyoruz. Bunun önüne geçmek için çocukların ve ailelerin beraber hoşça vakit geçirebilecekleri yeşil bir peyzaj içindeki spor alanları, yüzme havuzu, yürüyüş yolları gibi sosyal yaşam alanlarıyla da konut sahiplerine çeşitli olanaklar sunuyoruz” diye konuştu.

Sektördeki Rekabet ve Bilinçli Tüketici, Kaliteyi Arttırdı...
İnşaat firmaları arasında yaşanan ciddi rekabetin yanı sıra; ev sahibi olmak isteyenlerin de bilinçlenmesiyle beraber inşaat sektöründeki kalitenin arttığını dile getiren Tanyer, sektör adına yaşanan olumlu gelişmelerin kendilerini memnun ettiğini ve bu gelişmeleri bir itici güç olarak gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

İnsanların hayatlarının büyük bir bölümünü geçirdiği evleri tercih ederken bilinçli davranmaları gerektiğine dikkat çeken Münir Tanyer, “Binanın dış görünüşü tek başına yeterli olamaz. Kullanılan malzeme, işçilik, zemin durumu, altyapı ve çevre düzenlemeleri, ısı, ses ve su yalıtımı gibi konulara da ev satın alanların dikkat etmesi gerekiyor. Konut sahibi olmak isteyenler artık ne istediğini bilerek ve araştırarak geliyor. Bu durum tüketici bilincinin de arttığını gösteriyor” dedi.

Krizden Etkilenmedik Çünkü Uygun Fiyatlarla Kaliteli Evler Satıyoruz...
Bugüne dek inşaatlarını Narlıdere bölgesinde yoğunlaştırdıkları bilgisini veren Tanyer, Altınvadi, Altınova, Narlıdere Mavisu, Asma Bahçeler, Değirmen Evleri gibi projelerle 17 yıldır insanların güvenini kazandıklarını söyledi; konut sektörünün 2012 yılında yüzde 15 daralmasına rağmen konutların yüksek kalitede, sosyal yaşam imkanları ve uygun maliyet politikasıyla satışa sundukları için daralmadan çok etkilenmediklerini belirtti. Münir Tanyer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fahiş fiyatlarla daire satma gibi bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı. Bütün projelerde kazancımızı müşterilerle paylaştık. Ödemede kolaylıklar sağlıyoruz. Anlaşmalı bankalarla uygun kredi imkanları sunuyoruz. Ev sahipleri ne kadar karlı bir alışveriş yaptıklarını evlerde oturunca anlıyorlar”




Haberin Devamı