Gazete Vatan Logo

Oscar krize rağmen ihtişamını kaybetmedi

Ekonomik krizin pek uğramadığı kırmızı halıda kazanan renk beyaz, en şık ise Marisa Tomei ve Penelope Cruz’du...

81’inci Oscar Ödül Töreni geçtiğimiz hafta Kodak Tiyatrosu’nda yapıldı. Geceye damgasını vuran ise yine ünlü yıldızlarının kıyafetleri ve mücevherleriydi. Ekonomik krizin pek uğramadığı kırmızı halıda kazanan renk beyaz, en şık ise Marisa Tomei ve Penelope Cruz’du...


Penelopè Cruz, Anne Hathaway, Sarah Jessica Parker... Hepsi beyazın sıcaklığı ve vazgeçilmezliği konusunda hemfikirdi. Siz beyazı monoton bulmuş olabilirsiniz. Ama ne kadar değişken ve güzel olabileceğini tahmin bile edemezsiniz. Kırmızı halıda, omuzları açıkta bırakan, asimetrik kesimlerdeki elbiselerle kombine edilmiş bir şekilde, rüya gibi oluyor. O akşam, ekonomik kriz Oscar’ları hiç etkilememiş gibi görünüyordu veya tertip komitesi basitçe krizi görmezden gelmişti. En azından kırmızı halının üzerindeki modadan bahsedersek: Her ne kadar geçmiş senelere kıyasla biraz daha klasik ve gösterişsiz olsa da yıldızlar yine alışılagelmiş ihtişamlarıyla Los Angeles’daki Kodak Tiyatrosu’nun önündeki kırmızı halıyı adımladı. Etkileyici renkler ve hızlı şov efektleri yerine gerçek değerler geceye damgasını vurdu. Birçok yıldız altından ve parıldayan taşlardan oluşan değerli büyük kolyeler ve küpeler takmıştı. Muhteşem haute couture elbiseleri birçok yıldızın favorisi olan tasarımcı Valentino, bu seneki Oscar töreninde krize rağmen parıltılı ortamı görünce, rahatlamış bir şekilde hislerini dile getirdi: “Burada, etrafıma baktığımda, geçen senelere kıyasla pek negatif bir değişiklik göremiyorum”.


Penelope’nin takılarının değeri 3 milyon Dolar
Gecenin moda yönünden kazananlarının başında değişik kreasyonlarda beyaz renk geliyordu. Sarah Jessica Parker, kırmızı halının yarısını kaplayan geniş etekli Dior haute couture elbisesi ile biraz abartılıydı. Penelope Cruz sade şıklığıyla puan kazandı. Pierre Belmain’dan işlemeli, 60 yıllık vintage beyaz şifon bir elbise içerisinde, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” olarak Oscar heykelini aldı. İspanyol sanatçının nazik pırlanta takılarının değeri epey pahalıydı. Penelope’nin Chopard pırlantalarının değeri en az 3 milyon dolardı.



Hathaway gecede bir peri kızı gibiydi
Yine beyaz renkteki şık ve kurnazca dikilmiş Versace elbisesi içerisinde Marisa Tomei, “The Wrestler” filmindeki rolü ile “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında aday gösterilmişti. Kumaş kat kat dikilmiş ve vücuduna oturtulmuş, sonra da masallardaki gibi bir kuyrukla süslenmişti. Tomei bu elbisesi ile gecenin en ekstravagant davetlileri arasındaydı. Tomei’nin tek rakibesi ise Anne Hathaway’di. Şampanya renkli, omuzları açıkta bırakan Armani elbisesi içerisinde, deniz kızı silüetinde bir peri gibi kırmızı halıdan geçti.


Angelina Jolie siyahtan vazgeçecek mi?
Gecenin galibi Kate Winslet ise daha az dikkat çekici ama en az diğerleri kadar büyüleyici idi. En iyi kadın oyuncu Oscar’ını, Yves Saint Laurent by Stefano Pilato atölyesinden koyu gri kumaş üzerine dikilmiş birkaç siyah çiçekli elbisesi içerisinde aldı. Siyah rengi seçenlerden biri de Angelina Jolie’ydi. Elie Saab’dan sade bir korse elbise giymişti. Takıları ise Lorraine Schwartz’dan 115 karat yeşil zümrüt küpeler ve yine benzeri 65 karat zümrüt yüzüktü. Stil eksperleri Angelina Jolie’nin giysileriyle biraz monoton kaldığı görüşündelerdi.



Heidi Klum’un göz kamaştıran dekoltesi
Meryl Streep, Alberta Ferreti’den omuzları açıkta bırakan, zeytin yeşili renkte kurnazca dikilmiş, aynı zamanda çok şık bir elbise giymişti. Heidi Klum geçen sene olduğu gibi yine parlak kırmızı bir elbise ile gelmişti. Tamam, fikir biraz yaratıcılıktan uzak gibi gelebilir ama Roland Mouret imzalı extravagant elbise silahlı koruma gerektirebilecek bir sırt dekoltesine sahipti. Sadece manken-anne Heidi Klum’un kırmızı halı üzerinde taşıdığı Lorraine Schwartz mücevher takıların değeri 900 bin dolardı.


Deniz kızları kırmızı halıda
Kırmızı halıda arz-endam eden ünlü isimlerin giymeyi tercih ettikleri tasarımların en başında deniz kızı modeli elbiseler geliyordu. Çoğunlukla straplez olan bu elbiseler, bel ve basen bölgesinde daralırken, etek kısmı birden bollaşıyor. Bu modeli tercih eden isimler arasında Versace elbisesiyle Marisa Tomei, House of Dereon markalı elbisesiyle Beyonce ile Diane Lane ve Halle Berry de vardı.


Frieda Pinto’dan Galliano mavisi
Gecenin kendine baktıranlarından biri de koyu mavi renkli John Galliano elbisesi ile Frieda Pinto’ydu... Şarkıcı Alicia Keys, Armani Privè’den kırmızı halıya pek uyum göstermeyen bir elbise giymişti. Ama taktığı Fred Leighton imzalı takılar ve Zufi Alexander’den küçük bir metalik renkli el çantası göze batacak kadar güzeldi.


Times gazetesi eleştirmenlerine göre Oscar’ın en iyi ve en kötü giyinenleri

1. Marisa Tomei
2. Viola Davis
3. Heidi Klum
4. Taraji P Henson
5. Sarah Jessica Parker
6. Evan Rachel Wood
7. Meryl Streep
8. The Slumdog Millionaire çocukları
9. Kate Winslet


En kötüler
1. Queen Latifah
2. Angelica Huston
3. Marion Cotillard
4. Melissa Leo
5. Natalie Portman
6. Beyonce Knowles


Haberin Devamı