Gazete Vatan Logo

Örümcek Adam New York semalarında

Örümcek Adam, neden bilmem daima favori süper kahramanım olmuştur. Yine de şahsen bir önceki Örümcek Adam’dan memnun olduğum için bu kadar kısa süre sonra yeni bir örümcek adam serisi hem gereksiz geliyor, hem de bu serinin yeni bir stil kattığını düşünmüyorum. Bir çok süper kahraman klişeleri barındıran filmin en önemli albenisi mekan kullanımı olsa gerek. Manhattan’ın ızgara caddeleri, devasa köprüler, başları bulutlara değen gökdelenler, ve bir tür

11 Eylül travmasını hatırlatan patlama sahneleriyle New York tüm görkemiyle kullanılmış filmde. Andrew Garfield ise Manhattan semalarında yarı tanrısal uçuşlardan evine döndüğünde teyzesine çamaşırlarını yıkatmak zorunda kalan oğlan çocuğu ikilemini başarıyla yansıtmış.

Bu bölümün belki de en önemli özelliği örümcek adamın yeni nemesis’i ‘Electro’. Tüm kötücül deneylerin toplandığı Osborn Holdingin’de çalışan Max yüksek voltajın yol açtığı bir kaza sonucu tüm New York’u karanlığa gömebilecek kadar elektrik akımlarını manipule edebilen ayaklı bir trafoya dönüşür. Ancak ne yazık ki bu karakter de filmi kurtarmaya yetmiyor. Öte yandan, bir dakika önce teyzesiyle çamaşır iddialaşmasına giren ergenin, bir dakika sonra şehri felaketten kurtaran süper kahramana dönüşmesi sanırım oğlanlar için cazibesini asla kaybetmeyecek bir fantezi dünyası. Bu klasik fantezi de yapımcılara daha nice serilerden ekmek yedirir gibi görünüyor.

İnanılmaz Örümcek Adam 2 (The Amazing Spider Man 2)

Y: Marc Webb O: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Paul Giamatti

Yapım: 2014 ABD

MACERA imdb: 7.8

Geç büyüyenlerin bilmeceleri

Aşk Bilmecesi öncelikle Cedric Klapisch’in sadık izleyicilerine hitap ediyor. Filme Avrupai sosla terbiye edilmiş sempatik bir ‘romantik komedi’ demek mümkün. Xavier zora düştüğü zaman Hegel gibi Alman filozoflarını yardıma çağırıyor mesela. Bir ‘İspanyol Pansiyonu’ değil ama izlenir.

Aşk Bilmecesi (Casse-tête chinois)

Y: Cedric Klapisch

O: Kelly Reilly, Romain Duris, Audrey Tautou, Cecile De France

Yapım: 2013 Fransa

DRAM imdb: 7.2

Diğer filmler

Sefer Tası (The Lunchbox)

Y: Ritesh Batra

O: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith

Yapım: 2013 Hindistan

DRAM imdb: 8.2

Sensiz Olmaz (Tengo Ganas De Ti)

Y: Fernando Gonzalez Molina O: Maria Valverde, Mario Casas, Clara Lago, Alvaro Cervantes Yapım: 2013 İtalya

ROMANTİK imdb: 7.2

Cennetten Kovulmak

Y: Ferit Karahan

O: Ezgi Asaroğlu, Jülide Kural, İlker Kızmaz, Alişan Ünlü

Yapım: Türkiye 201

DRAM

Mutlak Adalet

Y: Hüseyin Eleman

O: Ozan Akbaba, Bülent Çolak,

Bihter Dinçel,

Turgay Tanülkü

Yapım: Türkiye 2014

DRAM

Haberin Devamı