Gazete Vatan Logo

New York’ta yılbaşı

New York yeni yıl heyacanını dünyada en iyi yaşatan şehir. Sokaklar, vitrinler ışıl ışıl.. Rockefeller Center’daki dev yılbaşı ağacı tüm turistlerin buluşma noktası.

New York’ta yılbaşı

Yeni bir yıla giriyoruz. Sağlıklı, keyifli, ışıltılı, pırıltılı bir yıl olsun! Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun! Bir konferans için New York’taydım. Notlarımı önümüzdeki haftalarda paylaşacağım. Ancak bugün gelin şöyle biraz New York Sokaklarında dolaştırayım sizi... New York yeni yıl heyacanını dünyada en iyi yaşatan şehir.

Dev yılbaşı ağacı

Rockefeller Center’daki dev yılbaşı ağacı tüm turistlerin buluşma noktası. 70 yıldır uygulanan bir gelenek bu. Sadce New Yorklu’lar değil, turistler için de cazibe merkezi. Ağaç ilk kurulduğundan beri burası her yıl milyonları kendine çekiyor. Günde yarım milyon insan ziyaret ediyormuş! Fotoğraf çekmek bile zor.

Herkesi büyüleyen vitrin

5'inci Cadde'deki ünlü alışveriş merkezi Saks’ın vitrinin önüne mıhlanmamak mümkün değil! O ne yaratıcılık! Mağazanın yol üzrerindeki yaklaşık 15-20 vitrinin her biri değişik bir ülkenin konsepti vardı. Mısır, Rus, Çin, Hint esintileri ama buzullar içinde... Her yılbaşı en önemli attraksiyonlardan olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

5'inci Cadde’de yürüyün

Bu iki cadde çok ünlü, tüm şıklık burada. New York çok yürünebilir bir şehir. Ayağınıza rahat ayakkabılar geçirin, yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. Evet sokaklar şişman Amerikalılarla dolu, ama ben NY’dan bu yürüyüşler sayesinde hep hiç kilo almadan dönüyorum.

Chelsea Market

Burası bir yiyecek marketi, dünyaca ünlü. Yılda 6 milyon kişi ziyaret ediyormuş. Çok büyük değil, ama gezmesi çok keyifli. Ayrıca çok farklı armağanlar alabileceğiniz bir artizan pazarı da var içinde. Meydandaki dondurmacıya bayıldım. Burada kahvaltı veya öğle yemeği tercih edebilirsiniz. Etraftakileri seyretmek de keyifli.