Gazete Vatan Logo

Nedim Saban'la Bolulu Hasan Ustanın ortaklığını çay-kahve bitirdi

Bolulu Hasan Usta'nın İstanbul temsilcisi Nedim Saban, müşteriye tatlı sonrası çay-kahve ikram etmek istedi. Hasan Usta, "Biz geleneksel tatlıcıyız, dükkanlarımızda çay-kahve sattırmayız" diyerek karşı çıktı. Dev ortaklık, İstanbul'daki 12 dükkanın bir gecede kapanmasıyla bitti. İşte hikayesi

Yaklaşık 10 gün önce İstanbul'daki 12 şubesi aynı anda kapanan izmir'in meşhur tatlıcısı Bolulu Hasan Usta, müdavimlerini büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Bu hızlı kapanışın ardından Tatlıcı Hasan Usta ve Nedim Saban artık yollarına ayrı ayrı devam edecek.

Hasan Usta, İstanbul'da adını sır gibi sakladığı yeni bir ortak buldu. Ve yeni partneriyle yakında 30 yeni dükkan açmaya hazırlanıyor. Nedim Saban ise kapanan 12 dükkanın yerine "Tombak" adını verdiği kendi tatlı mağazasını açacak. "Nedim Bey'le ortaklığımız tatlı başladı, tatlı bitti. Kırgın değiliz, dostluğumuz baki" diyen Bolulu Hasan Usta'nın fabrika müdürü Güler Silyanaki, ayrılık talebinin kendilerinden geldiğini belirtti. Nedim Saban'ın dükkanları cafe tarzında işletmek istediğinden yakınan Silyanaki, "Biz geleneksel tatlıcıyız.

Bugünlere kalitemiz ve prensiplerimizle geldik.

Başından beri cafe ya da pastane olmadığımızı bastıra bastıra söyledik. Halk da bizi böyle kabul etti.

Bize gelen çay-kahve içmek için değil, tatlımız için gelir" diyor. Güler Silyanaki, Türkiye'nin 55 noktasında faaliyet gösterdiklerini belirterek, İstanbul temsilciliğini almak isteyen yatırımcılardan yoğun talep gördüklerini vurguladı. Silyanaki, "Büyük bir grupla görüşmelerimiz sürüyor. Şimdilik isim vermek istemiyorum. Ama bir ay içinde İstanbul, Bolulu Hasan Usta'ya yeniden kavuşacak. Üstelik bu kez 12 değil, tam 30 ayrı noktada olacağız" dedi.

Çay veremiyorum diye strese girdim 'Tombak'ı açıyorum
Dr. Stres tiplemesiyle ünlenen tiyatrocu Nedim Saban: Tatlı çeşitlerinin yanında sadece su ve soda satabiliyorduk. Müşterilerimize bir çay bile verememek beni strese soktu... İzmir'deki işletme bu şekilde olabilir ama İstanbul'un iklimi nemli ve sert.

Mekana gelen müşteri çay içmek, sıcak sahlep içmek ister. Bu anlaşmazlık yüzünden ortaklığımız bitti.

Bekleyin, yakında kendime ait "Tombak"ı açacağım tatlınızın üstüne çay içebileceksiniz...

Haberin Devamı