Gazete Vatan Logo

Modayı da Google buldu

Modayı da Google buldu

Durmaksızın değişen modaya ayak uydurmak bazen zor olabilir. Ama arama motoru Google’ın Trends uygulaması bu konuda da işimizi kolaylaştıracak bilgiler sunuyor. İşte Google’a göre
bu yazın modası...

Moda için kelebek ömürlüdür derler. Çoğu zaman en moda diye aldığımız şeyler, bir sonraki yıl yüzüne bakmadığımız parçalara dönüşüverir. Herhalde böyle olmasaydı 90’larda giydiğimiz rengarenk taytlar ve kabartılan saçlarla çektirdiğimiz fotoğraflarımıza baktığımızda çığlık atarak uzaklaşma hissini yaşamazdık. Google’ın Trends uygulamasındaki ortalamalara göre bir modanın ömrü yaklaşık iki yıl sürüyor. Üstelik uygulama yaz aylarının modasıyla ilgili de ipuçları veriyor. Trend tahminlerine göre platform topuk, dar paça pantolonlar, çiçekli elbiseler, kahkül, payetler ve leopar desen büyük düşüşte. Dolaplarınızda yer ayırmanız gerekenler ise şöyle olacak:

”Peplum”un yükselişi

Google’a göre peplum kıyafetler Ağustos 2012’den bu yana hayatımızın içinde. İlk başta ceket uçları derken bugün bluzların hatta elbiselerin bile parçası haline geldi. Geçen yıl Aralık ayında tavan yapan trend son dönemde düşüş eğilimine girse de peplumların hayatımızdan çıkması zor görünüyor.

Uzun elbisede renk beyaz

Yerlere kadar uzanan elbiseler 2010’dan bu
yana her yaz giderek
artan bir ivmeyle dolaplarımızda kendine yer açtı. Geçen yıllarda çiçekli elbiseler moda
olsa da bu yıl trend düz renklerden yana.
Sezonun favorisiyse beyaz.

Harem pantolonları




Justin Bieber’ın erkeklerde de öncülüğünü yaptığı ağı düşük, paçaları dar harem pantolon Mayıs 2010’dan beri dolaplarımızda. Hayatımızdan çıkacak gibi de gözükmüyor. Bacakları olduğundan kısa gösterdiği için bu pantolonu özellikle topuklularla kombinlemeye dikkat.

Tırnak boyama sanatı



2011 Temmuz’unda renklenmeye başlayan tırnaklar bugün artık neredeyse birer sanat harikasına dönüşmüş durumda. Tırnaklar kimi zaman meyvelere kimi zaman desenlere, kimi zamansa grafiklere bürünüyor. Bu yaz tırnaklarda neon renklerden ziyade metalik renklerin hâkim olması bekleniyor.

Ayakkabıda dolgu topuk

2009 yazında yavaş yavaş vitrinlerde görülmeye başlayan dolgu topuk ayakkabılar geçen yaz tavan yaptı. Google Trends’in hesaplamalarına dolgu topuk bugünlerde biraz arka planda kalsa da önümüzdeki yazı tekrar kasıp kavuracak gibi görünüyor.

Haberin Devamı