Gazete Vatan Logo

Modanın kalbi Altın Küre

Kırmızı halıda dekolteli şıklık

Sinema dünyasının büyük ödülü Oscar’ın habercisi, Golden Globe Film ve Televizyon Ödülleri (Altın Küre) 69. kez sahiplerini buldu. Ödüllerin bu kadar konuşulmasının nedenlerinden biri tabii ki davetlilerin kıyafet seçimleri... Sıkı diyet programlarıyla hazırlanılan törende tercihler genelde klasik kesimlerden yanaydı...

Detaylarda pencere şıklığı göze çarpacak

Gecenin dikkat çekenleri arasında bu yıl sırt dekolteleri vardı. En cesur ayrıntı ise Heidi Klum’un elbisesinden yanaydı. Nicole Richi gümüşi renkteki Julien McDonald elbisesindeki pencere dekoltesi ile bir hayli hareket katmıştı. Fakat öne çıkan detayı saçını toplatma şekliydi. Pencereleri sırtında kullanmak yerine göğsünde farklılık yaratmayı tercih edenler de vardı. Morena Baccarin, Georges Chakra farklı gibi... En iyi sırt dekoltesi Clarie Danes’in,
J Mendel kıyafetiydi.

V yakanın hakimiyeti

V yakalı tuvaletler de bir hayli göz kamaştırıcıydı. Emma Stone saçı ile Lanvin elbisesinin rengi arasında şahane bir uyum yakalamıştı. Rooney Mara her iki profilden de derin V yakasıyla şıklığın detaylarda gizli olduğunu kanıtladı. Tuvaletinin önünde ve yanında devam eden kafes detayları farklı bir yorum katmasına yardımcı olmuştu. Bir diğer V yakalı ünlü Evan Rachel Wood durusuyla kendine ne kadar güvendiğini gözler önüne serdi. Gucci elbisenin rengini göz rengine göre belirlemiş gibiydi.

İki renkliler

Renk blokları 2 sezondur giderek daha da yaygınlaşıyor. Kate Winslet, Natalie Portman ve Angelina Jolie iki renkli tuvaletleriyle zıt renklerin bir arada kullanımına örnek oluyor. Versace elbisesiyle Angelina Jolie yine onu koyu renkler içerisinde dümdüz bir kıyafetle görmeyi bekleyen bizleri şaşırttı. Loren Schwartz takıları ile abartıya kaçmadan ışıldamayı başarmıştı. Bir süredir davetlerde Lanvin giyinen Natalie Portman Altın Küre’de de bu tercihinden şaşmadı.

İlginç kemerler

Emma Stone gibi Kate Winslet da elbisesini kemeriyle hareketlendirmeye çalışmıştı. Duruşu ve bakisi her zaman aynı olan Winslet kırmızı halıda stil sahibi olan isimlerden.

Meryl Streep’in kıyafeti şaşırttı

Demir Lady filmiyle en iyi kadın oyuncu ödülünü alan
Meryl Streep geçen yıllardaki şıklığını aratıyordu.
Büyük yıldız kendini olduğundan kilolu gösteren siyah elbisesiyle hayal kırıklığı yaşattı.

Gecenin yakışıklısı

Gecenin yakışıklısı ise Gerard Butler oldu. Üzerine çok iyi oturan siyah Salvatore Ferragamo smokini ile dikkatleri üzerine çekiyordu. Şıklığına herkes hayran kaldı.

Gecenin yıldızı

Gecenin yıldızı tartışmasız Charlize Theron oldu. Pudra renginin çokça tercih edildiği gün de heykel gibi durusuyla kırmızı halıya ayak bastığı andan itibaren herkes onu izledi. Parfümünün yüzü olduğu Dior marka elbisesinin rengi, kusursuz dikimi, aksesuarlarının uyumu ile gönlümüze tahtını çoktan kurdu.

Yeni siyah olma yolunda gece mavisi

Siyah gece elbiselerinde fazlasıyla kullanılan bir renktir. Fakat yeni bir siyahla tanışmaya hazır olun. Gece mavisi, siyahın tahtını uzun zamandır sallıyor. Altın Küre’de de kendini gösteren bu ekol aktrislerin siyahlara bürünmeden çok güzel görünmelerini sağladı. Nicky Hilton, Michelle Williams ve Sofia Vergara gece mavisini tercih edenlerden sadece birkaçı.

En iyi denizkızı

Gece mavisi elbiselerden en çok beğeni toplayan elbise kuskusuz denizkızı formundaki elbisesiyle Sofia Vergara oldu. İnce uzun fiziğinin avantajını çok iyi şekilde yansıtan yıldız Marchesa marka elbise tercih etti. Harry Winston takı tercihiyle bir başka dünya devini selamlayan aktrisin makyaj ve saçındaki sadelik ise son derece yerindeydi.

En iyi siyah elbise

Debra Messing, Monique Lhuillier elbisesiyle gecenin en iyi siyahını taşıyordu. Aksesuar seçimlerinde ise başarıya ulaşamamıştı.

Sürpriz renk sarı

Koyu renklerin hakim olduğu ödül töreninde gecenin en canlı rengi olarak damgasını vuran sarı renk elbiseler güneş gibi parladı. Paula Patton sarı renkli Monique Lhuillier’i ile çok şık görünüyordu. Maria Menounos de sarı rengi tercih edenlerdendi. Zarafetin akılda kalmak anlamına geldiği gerçeğiyle Mireille Enos, Naeem Khan tuvaletiyle buna en çok hak kazanan taraf oldu.

Farklı seçimler

Sade giyinmeyi tercih edip klasik renklerde giyinen ünlülerin aksine farklı olanlarda yok değildi. Marchesa elbisesiyle Lea Michelle en cesur kıyafet ödülünü alabilirdi. Ten rengi tül üzerine işlemeli kıyafeti kimilerine göre çok şık kimilerine göre ise çok rüküştü. Her zaman kendine özgü stiliyle görmeye alıştığımız Tilda Swinton, Haider Ackerman marka elbisesiyle stilini yansıtmayı bilmişti.

Haberin Devamı