Gazete Vatan Logo

MIPIM'e kimler katılacak?

MIPIM 2015, bu yıl Türk şehirlerinin yoğun katılımına sahne olacak.

Fransa Cannes’da, 10-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük emlak fuarlarından MIPIM 2015, bu yıl Türk şehirlerinin yoğun katılımına sahne olacak.

Bu yıl dünya çapında markalaşmayı amaçlayan şehir katılımının ön plana çıktığı MIPIM 2015’e Türkiye; İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Sakarya şehirlerinin yanı sıra Beyoğlu Belediyesi başta olmak üzere pek çok ilçeyle katılıyor. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, “MIPIM 2015, Türkiye’deki şehirlerin uluslararası platformda marka gücünü artırmaları için en önemli enstrüman olacak” diye konuştu.
Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa Cannes’da 26’ncı defa gerçekleştiriliyor. Gayrimenkul sektörünün dev oyuncularının 4 gün boyunca bir araya geldiği tek etkinlik olan MIPIM’de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirleri bir araya gelecek. MIPIM Fuarı, gayrimenkul ve kentsel dönüşüm projelerinin uluslararası platformda tanıtılması, markaların önemli ortaklıklara imza atması, dünyadaki trendlerin takip edilmesi ve network sağlanması açılarından dünyanın en büyük ve etkili platformu olarak nitelendiriliyor.
Ana konsepti “dijital devrim” olarak belirlenen MIPIM’in 2015 için bu çerçevede pek çok etkinlik ve konferans planlaması yapılırken, Türkiye’de de çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Haberin Devamı

26’ıncısı düzenlenecek olan fuara, Türkiye'den İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Sakarya şehirlerin yanı sıra Beyoğlu Belediyesi başta olmak üzere pek çok ilçe belediyesi de katılım gösterecek.

Fuarın Türkiye temsilcisi Alkaş’ın Genel Müdürü Yonca Aközer, Türkiye'nin bu yıl 1.200 metrekarenin üzerindeki alanda temsiledileceğini vurgulayarak, fuarın Türk şehirlerin uluslararası platformda marka gücünü artırmaları için en önemli enstrüman olacağını, fuar sayesinde global yatırımcıların dikkatinin Türkiye'ye yöneldiğini bu durumun en önemli göstergesinin ise MIPIM’de Türkiye’nin iki yıl üst üste ‘onur ülkesi’ seçilmesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) gayrimenkul sektörünün dünyadaki en önemli fuarlarından MIPIM’de, 72 metrekarelik dev maketle İstanbul’daki uluslararası projeleri tanıtacak. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul’un uluslararası etkinliklerde daha etkin tanıtılacağını belirterek, “İstanbul’un ilk defa birebir maketini yapıyoruz. Bu maket canlı bir İstanbul görseli olacak. Maketimiz, yaşayan İstanbul’un bin 440 dakikasını 5’er dakikalık şovlarla izlettirecek” dedi.

Kimler katılacak?
Gelecek yıl 10-13 Mart’ta Cannes’da gerçekleştirilecek MIPIM 2015, 19 bin 400 metrekarelik fuar alanında, 93 ülkeden 21 binin üzerinde ziyaretçiye ve 4 bin 500 yatırımcıya ev sahipliği yapacak. Konsepti ‘dijital devrim’ olarak belirlenen MIPIM 2015’e en çok katılım gösteren ülkeler arasında Türkiye ilk 9’da yer alıyor. 2015’teki organizasyonda Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri ve EXPO ile yeni Antalya’yı sergileyecek. Fuara Antalya’nın yanı sıra DK Yapı, Lal Gayrimenkul Değerleme, NEF, Tabanlıoğlu Mimarlık ve ProPlan da stand kurara katılacak. Aşçıoğlu İnşaat, Balcıoğlu Selçuk Akman Keki Hukuk Bürosu, Bemes Yapı, Entegre Proje Yönetim Danışmanlık, EVA Gayrimenkul Değerleme, Fiba Group, Hergüner Bilgen Özeke Hukuk Bürosu, Hill International, Kuzu Grup, Mergen Danışmanlık, Özak GYO, Polimeks İnşaat, Propin Gayrimenkul ve Servotel ise münferit katılan firmalar.

Haberin Devamı